Osim montenerine-vezano za njnu sestru i mozda sam nekog zaboravio...iskulirali su ovakvo pitanje,a chisto sumnjam da vecina ne zna odg.
Printable View
Kod mene konkretno sumnjamo na malog sestrića da je to pokupio u školi. Koliko sam razumio prvi simptom kod đece je narodski rečeno proliv.. Mali je par dana imao muke sa tim dok nismo kolektivno popadali posle 3-4 dana nakon što se prvi put žalio.. Sreća u nesreći pa smo svi prošli blažu varijantu (temperatura jedan dan, gubitak čula mirisa/ukusa).. Meni se tek prije 2 dana javio suv kašalj ali ništa agresivno..
I kako to ide, jedna curica iz njegovog odeljenja par dana nije dolazila u školu i zbog ovih pravila testirala se i navodno nije bila pozitivna i ako je ni nakon toga nisu puštali u školu.. Siguran sam da su prećutali.
Za nas odrasle tvrdim da nismo na svoju ruku zakačili..
kako mozes da budes siguran da niste, jedino ako bas nidje drugo niste ulazili...
Par članova familije odavno nije niđe mrdalo, nas par koji radimo smo pazili ako ne ništa, niđe po gužvama nismo bili (plus dvoje su zdravstveni radnici i inače su se testirali svako malo).. Nije isključeno, mada makar ja nisam imao prećeranog kontakta sa ljudima unazad 2 mjeseca.. Sve na minimum + maska..
No bem li ga sad.. Proći će i ovo.
Jedino sam ispizdio malo na neodovornost familije te curice (znam ih), siguran sam da su prećutali a do sad su već jednom bolovali..
Mislim ono, velika stvar kao da je guba pa da se krije zbog neke stigme i sličnih gluposti..
testovi nisu uvijek pouzdani, ako su dvoje zdravstveni radnici onda bih vise na to posumnjao
20.12.2020 - 3. dan
Noć je protekla dosta dobro. Odspavao sam 7 sati. Obično spavam 5, ali toliko sam bio umoran u zadnjih par dana da se jednostavno nije moglo manje.
Jutro je bilo bolje nego juče. OSjećam blagu nesvjesticu, ali povratio se apetit, pa napokon nijesam morao da jedem na silu. Izgubio sam za tri dana, 4 kilograma.
Nalazi su dosta dobri, na granici sam da budem malokrvan, saturacija kisonika mi je na 91%, pritisak se unormalio.
Oko 14h sam imao terapiju istu kao juče, koja me opet digla, tako da sam se vratio kući i prvi put nakon 4 dana imao želju i počeo nešto da radim. TRajalo je 40 minuta i legao sam da spavam mrtav umoran. Do prije 10 dana sam radio po 12 sati dnevno bez prestanka, a sada ne mogu ni 40 minuta.
Veče je donijelo blagu zimu, temperatura je čitavog dana bila 36.6 sada je 37.0. Doktor kaže da je to od pokušaja da se vratim na posao i da to neće iči lako tako da treba da odmaram.
Ostaje mi još jedan dan terapije (dvije boce infuzije + 2 injekcije) a onda CT i opet nalazi i napokon ću znati da li je u upala stopirana.
I dalje ne mogu da povežem kako me ovo odjednom lupilo kao sjekira o panj. U 18h sam šetao u 19h osjetio malaksalost, u 20h počela temp, u 22h počeo da gorim. Nevjerovatno.
@Bugi pregrmljećeš ti ovo [emoji123][emoji123]
čega da radiš Bugi odmaraj jadan ne bio dok te to ne prođe kako treba, kapiram da ti je dosadno ali odmor je br. 1 kad je ovaj virus u pitanju
Bugi, najbitnije je da odmaras i da ne pokusavas da radis. Vitamini c+d+cink i dosta toplih tecnosti. I kad ti prodje ne treba se umarati neko vrijeme. Saturacija ti ne nezgodna jer ispod 95% ne bi trebala da pada i predlazem da se pazis.
Послато са SM-N986B помоћу Тапатока
Bugi, ova saturacija od 91 ti bas nije za zajebanciju. Odmaraj sto vise, smanji kretanje i kroz kucu na minimum, a i umni rad :)
Bojane, tebi prodje sve, nije korona bila?
Predlazem da u ovom periodu moderatori preuzmu na sebe staranje o zarazenima dok su na forumu, da prate da se ne uzbudjuju previse.
Eno se Bugi sa Tripletom raspravlja o vjerskom fanatizmu, saturacija u minus, pritisak u plus beskonacno.
:rofl:
E koliko se ja razumijem u odbrambeni sistem organizma, zar organizam ne stvara antitijela i brani se od infekije na taj nacin? Zar nije logicno, ako si pozitivan na virus, tj imas ga u svom organizmu a nemaš simptome da je tvoj organizam skočio u odbranu, podigao antitijela i spriječio virus, tj unistio ga i onemogucio da ti ršum pravi po organizmu? U tom slučaju, onaj ko je podigao imuni sistem u odbranu treba da ima dosta antitijela, nego onaj kome je imuni sistem pao i podlegao, ali ako se ipak organizam izbori i izlijeci onda se u tom organizmu antitijela podignu poprilicno...valjda....meni je ovo logično i ne shvatam kako se stvaraju antitijela drugačije u organizmu? Ako se sjetimo variole, u organizam vekcinisanih se ubacivalo malo variole, tek toliko da bi se imuni sistem aktivirao, podigao podigao i stvorio antitijela...
A vakcina je stvarana iz krvi onih koji su je prelezali i pobijedili....po toj logici vjerujem da bi i oni koji su pobijedili virus bez simptoma trebali da imaju antitijela...e sad zasto neki nemaju a bili su bolesni...prosto vjerujem da ni doktori nemaju bas smisleno objasnjenje...jer meni ova priča koju forsirate "neko zakaci malo a neko zakaci puno virusa" pa shodno tome imas manje ili vise antitijela prosto i nije realna no je jedno amatersko, nemedicinsko shvatanje korone....ali eto velim da ne znam nego mi na to liči :)
Pa čekaj zar nijesi rekao da ti se prvi dan spavalo, ako sa dobro procitala, pa si popdne odspavao i u toku noci oko 02 h dobio temperaturu? do 6 ujutro imao skoro 40?
I pitanje svih pitanja, da li je iko koga poznajes se javio (evo proslo je tri cetiri dana, kazu da je to optimalno vrijeme da se dobije korona nakon kontakta) da ima simptome?
Ne, nemaju mi ni đeca.
Rekli su mi da ako prođe 7 dana bez infekcije da sam bezbjedan.
Trenutno sam na 4 dan, na ni jednom od tri posla niko još nije dobio simptome. Kako će i dobiti kada od marta idem sa bočicom alkohola i prdtalm ruke i kvake i tastature i mkšeme sebi i drugima.
Masku ne skidam, a kada sam javio da imam Koronu neki su mislili da provociram, a neki su napisali kada si je to dobio šta mi da očekujemo...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Svi koje znam da su se zarazili, su baš oni što su se najviše pazili :D
To toliko odmaranje ne znam koliko je dobro. Tacnije, ne odmaranje, vec lezanje, koje ljudi uglavnom poistovjecuju sa odmaranjem. Kad god sam sa plucima imao neki problem, od lezanja mi je samo gore bilo. Nekako mi sve "legne" na pluca, ne mogu posle odlijepit slajm od pluca.
biti pozitivan i biti bolestan/infektivan su dvije različite stvari, ako pokupiš malu količinu virusa taj virus se neće razmnožavati u organizmu i organizam neće reagovati jer nema ni potrebe, idealno je pokupiti taman dovoljno virusa da organizam počne da se bori i da se stvore antitijela ali opet ne previše da se ne nagrdiš, kako funkcioniše vakcina za variolu tako i za koronu, ubrizgaju ti ili uspavan virus u taman dovoljnoj količini da izazove reakciju organizma (neke direktno a neke indirektno kao npr. RNA vakcine preko nekog proteina)
e ovo i jeste najveći problem što se ljudi nagrdiše od asepsola i alkohola koji kod respiratornih infekcija skoro ništa ne pomažu ali nema veze utvrđeno je u laboratorijskim uslovima da se virus zadržava na površinama i onda rokaj po hemiji pa ko se otruje otruje nema veze, takođe maske ove obične ne pomažu onima koji ih nose i onda ljudi steknu osjećaj lažne sigurnosti pa bude kako sam se zarazio, od 100.000 ljudi u CG možda se dvoje-troje nije zarazilo na način što su bili unutra đe boravi ili je boravio neko zaraženi
Koja privatna ambulanta moze da provjeri saturaciju kiseonika?
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
To ne znam, ali imas za 25 eura da kupis onaj mali uredjaj za mjerenje saturacije (pulsni oksimetar). Imas na patuljak.me, a evo sad izguglah i vidjeh da imaju i u apoteci Zdravlje. Moguce i druge apoteke da imaju. Mozda ti je bolje to da uzmes, jer saturaciju treba svakodnevno pratiti, ako je upala pluca u pitanju.
Kako ja tu bakterijsku infekciju ne zakačih još plus astmu imam, nikakvih problema sa disanjem nemam.
Masku samo u kuću ne nosim.
zato što nosiš čistu i pravilno, 80% ljudi to ne umije ili neće
Mjerač kiseonika u krvi su imali Galaxy S4 i Galaxy Note 3 i Galaxy S5...
Koliko to može sada da vrijedi [emoji6]
Ako imaš nešto konkretno da dorpineseš temi, jako bi cijenili.
Postovanje o maskama, i njihovoj efikasnosti definitivno ne treba da se nađe na lična iskustva.
Postovi su ti obrisani.
Kako ovo nije prvi put da ne pišeš povezano sa temom, molim te da se informišeš sa pravilima foruma da poslije ne bi bilo čuđenja.
Satovi, senzori na telefonima za mjerenje Sp02 su vrlo nepouzdani. Čak i kad je to novi apple watch (on pogotovu). Kupiš pulsni oksimetar za 50e - 90e u apoteci, i mjeriš. Odstupanja su do 2%, ruke ne smiju biti hladne i ne smiješ pušiti prike toga neko vrijeme (jer će uređaj registrovati nikotin u organizmu kao kiseonik) - mislićeš da je zasićenost dobra, a možda nije.
Smart watch, telefoni - to nije ni za rekreaciju pouzdano, a ne kao medicinski uređaj.
Када се вади крв приликом тестирања да ли се после у налазима пише резултат "сатурације" или се то посебно ради?
Ne piše to u nalazima.
Mislim da piše, makar je mom ocu u nalazu stojao nivo kiseonika u krvi (uz druge parametre)..
Piše u nalazima. Meni je danas recimo 91% sa jedne strane a 94% sa druge.
Lijeva i desna, ne znam đe imam manje, čini mi se u desnu stranu.
21.12.2020 - 4 dan
Jutarnja mučnina. Ništa mi se ne jede, a čeka me serija od 11 tableta (protiv Korone + neki vitamini), a nakon toga poslije sat vremena još 3.
Pih.
Do tada, treba da jedem, a to mi tako teško pada, da svaki čas razmišljam kako da prevarim sebe. Umaram se dok se oblačim, penjem uz stepenice na prvi sprat, pričam na telefon duže od 2 minuta. Sve što iziskuje bilo kakav napor osim disanja mi je preteško.
Poslije terapije se osjećam top, mislim da bih mogao šta god mi kažu da uradim, da trčim, skočim sa motkom, izigravam Spajdrmena i to traje par sati. Onda završavam sve obaveze i privatne i poslovne.
U 14h danas treba da primim zadnju terapiju i onda sjutra skener. Ako sve bude u redu, uklanjanjam bromilu iz ruke, i počinjem da se vraćam u normalu, odnosno polako izlazim iz priče opasnost COVID-19.
C vitamin 3000 kroz tablete, i jednu dozu kroz infuzije.
Znači 5000.
Vitamin D 10.000
5x dnevno čaj, od 3 vrste nečeg
3x cijeđeno voće
Ali nema, nekog mora da zakači [emoji41]
to je dobra terapija
uzmi i cinka 50mg cim ne skodi znaci da koristi
Cink 25mg
Selen 50ug
Konezim Q10 120mg