Stavio sam slip-on na motor i mako db-killer pa me zanima cemu se mogu nadat ako me policija zaustavi radi glasnoce. Kazne kako idu? Ako je neko imao iskustva zahvalan bi bio da mi malo pojasni proces i koliko bi me to moglo kostati :)
Printable View
Stavio sam slip-on na motor i mako db-killer pa me zanima cemu se mogu nadat ako me policija zaustavi radi glasnoce. Kazne kako idu? Ako je neko imao iskustva zahvalan bi bio da mi malo pojasni proces i koliko bi me to moglo kostati :)
А што си си мицао db killer. Скроз непотребно.
На који мотор?
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
KTM Duke 390. Moze se db killer stavljati i skidati lagano jer nije zavaren. Trenutno je bez db killera jer mi se svidja kako pucketa kad se pusti gas i padnu obrtaji. Jedino me strah od policije jer je glasan aili opet nije ludacki kao da je citav sistem.
ne znam je li ga ko vozio ovdje od drugara,
Jaaaa sam ga zagledivao za druga, nisam sjedao jer je meni mali ali mi se cini da je bombonica!
za prvi motor, za neku laganiju gradju, zaa godinu-dvije voznje po cg i upoznavanje puteva, prirode i samog saobracaja iz perspektive motoriste mislim da je pravi izbor
Jesi li sijedao na njega, vozio ga? Koliko si visok/težak?
Nemam priliku jos da ga probam niđe a ima me solidno (185/100kg). Činio mi se kao dovoljno visok/komotan za mene ali mi je realno frka da mi ne bude mali. Skuteri su druga priča, vozio sam Kymco People S i Beverly, u oba čovjek drugačije sjedi nego na ovaj tip motora....ne znam
Honda je izbacila mnogo novih modela poslednjih par godina. Odlicne masine, dizajn ok ali kao japanci i vrlo prakticne. Neke verzije dolaze automatic sa mjenjacem +/- i ABS-om.
Ali postoji par sitnica na koje moras da obratis paznju ako nisi bas apsolutni pocetnik (ako si ikakav motor vozio)
1. <500cc je primamljiv ali max 50 konja. Na 220kg motora (uz gorivo, ulje) i tebe (uz ruksak, opremu svu) + djevojka to je 450kg+. 1:9+ je medju gorim omjerima.
2. Motor ce ti biti mali. Napravljen je za pocetnike u motociklizmu i niski su. Izmjeri svoju nogu (inseam) i uporedi. Ovaj motor je 30.9 to je skoro najnize moguce. A racunaj da ove iste motore voze i zene i indusi i kinezi i japanci itd. Dugorocno smetace ti. Treba ti 33+. Idealno bi bilo da kad sjednes da ne mozes sa oba stopala full na asfalt. Racunaj ako budes ozbiljnije vozio da ces imat ozbiljnu obucu koja je visocija od obicne. Vremenom si na semafor ionako cesce na jednu nogu. Istina mozes zamijenit sjediste i malo povecat. Sjedi na bilo koji motor pa pogledaj na internet visinu sjedista i visinu dijela dje drzis stopalo tog modela pa sam zakljuci dje si komforan.
3. Nije motor za off-road iako one utabane makadame moze. Ali vatat se sa niskih 220kg po soderima, uskim vrletima i pedencama je mucenje. I sam je reklamiran kao naked/street-fighter. Za off-road adventure ili kroserica.
4. Zbog manje snage cesce ces saltat ako vozis po gradu i ne volis da se "gasiras" toliko saltanja dnevno je totalno bespotrebno - bolje kupi bilo koji skuter. Takodje autoputevi su upitni sem da stojis u sporu traku svo vrijeme jer trebas da ubrzas npr sa 120 na 150 - to nije ono za sta je on napravljen.
5. To su jako neudobni motori za preko dva sata voznje a i vjetar je ozbiljan problem na njih.
6. Malo ozbilnije ubrzanje/preticanje/andrenalin su mnogo dobri osjecaju - zrtvovat ih radi 150 eura registracije a vec si preuzeo ogroman rizik sto si na motor uopste je malo bzv.
7. Obavezno ABS varijanta! Koji god. Kod nas sa mnogo ukljucenja svukuda (sem mozda u vece gradove na bulevare) najcesci razlog padova je kad ti izadje auto (taksista) i ti (uvijek ocekuj auto dje ima ukljucenje) stisnes refleksno kocnicu, slab asfalt, kratka distanca i motor prokliza ili udari. Uvijek ti nesto iskoci jer ne pada se dok vozis pravo a na motor je naglo kocenje komplikovano.
Ako mogu da dodam
1. Obično je 48 KS da bi zadovoljio kriterijume A2 dozvole, a da li je dovoljno? Sve zavisi kakva su očekivanja.
2. Visina sica je odličan podatak, ali ne mora da znači. Recimo na visokom V-Stormu meni su koljena više savijena nego na nekom niskom motociklu, tako da je odnos položaja zadnjice i stopala bitan (koliko od sica, ispod, ispred, iza,...). Ipak ovaj motocikl je mali tako da tu nema puno filozofije (mada meni sa 1,91 m teško da može biti dobar).
3. Slažem se
4. Ako je uglavnom gradska vožnja tu je uvjek skuter u prednosti (naspram bilo kojeg motocikla), a za autoput... ja ih lično izbjegavam jer mi nije uživanje niti na jednom motociklu. Otvoreni brdski put... Ne smeta, ja sam uživao i na MG V35 koji ima oko 20 KS.
5. KLE 500, to je sinonim neudobnog motocikla pa sam sa njim u godinu dana napravio oko 14.500 km. Tačno, rijetke su bile dionice da sam vozio više od dva sata iz cuga. Uz dobru opremu i brzine koje može ova Honda vjetar ne bi trebao biti problem.
6. Ovo je ipak individualno.
7. Potpisujem
Sent from my Motorola 8400
je li tacno da se od 2006,2007 godine piaggio beverly proizvodi u kini a prije toga u italiji? vozio sam po par mjeseci 2 razlicita ova novija modela 300, 2013+ a tek skoro stari model 2005 godiste 250cc.. i mogu reci da je ovaj stariji udobniji i nekako pod rukom cvrsci, robusniji.. kao da je kvalitetnije uradjen? takodje sam primijetio da je na novom sjedsite skaj koza u pitanju dok je na stari prava? sto se tice snage tu su nedje po osjecaju a na papiru oba imaju tu oko 23 ks..
Je li se desavalo nekome kad sipa full rezervoar(do cepa)Na Beverlija od 250cc(model 2008)da mu iscuri malo goriva ispod motora?
Neki dan sipo na benzinsku do cepa,otiso da platim na kasu i vracem se kad vidim kapa ispod motora(vrlo malo)poslije par km kad sam ga parkiro suvo ispod njega.Ili je rezervoar busan nedje pri vrhu ili je iz dva djela pa pusta nedje pri spajanju dva djela kad se napuni ful?
Kad je prelilo preko cepa mao onda je iscurelo kroz onaj odvod oko rezervoara
Sent from my iPhone using Tapatalk
Neutralno pitanje...
Ima li neka grupa ljudi koji voze skutere jer nemaju trenutno za nesto vece, a koji gaje istu ljubav kao i "motorasi"?? Posto "motorasi" ne priznaju skutere kao dio dvotockasa i prilicno ih diskriminisu. :icon_cry:
Ne slažem se stobom. Diskriminisu ih oni sto su "juce" poceli da voze i izigravaju kojekakve mangupe. Nipodastavajuci dva tocka koja neko vozi govori o njima.
Jedino sto je bitno to je ljubav prema motociklizmu, svi smo odnekle poceli, neko ovako, neko onako.
Bjezi od takvih druzina, u moju druzinu si uvjek dobrodosao, i bilo ko ko gaji ljubav prema motociklizmu, druzenju i ostalom.
Vrlo diskutabilan komentar u danasnje vrijeme, ako poredis ovaj motor recimo sa Kymco AK 550, Yamaha T max, Aprilia SRV, BMW C 600 Sport itd.
Svaki od navedenih skutera je svijet izmislio za ovu Hondu.
O kvalitetu Hondinom necemo da pricamo, besprekoran u svakom smislu.
Ekonomicnist vrhunska.
Motor bez premca za pocetnika.
Ostalo..udobnost, snaga, osjecaj voznje, velicina motora... Nula prekrizena.
Dok svaki od gore navedenih skutera posjeduju komfor, udobnost, neupitnu brzinu sa ubrzanjem do maksimuma koliko im pise, besprekornu agilnost, sportska vjesanja, mnogo vise tehnologije, kocnice 100 puta bolje, i mnogo mnogo toga. [emoji6]
Drago mi je sto se ne slazes.
Jos ona prica kako su skuteri samo do prodavnice... e cega se sve nisam naslusao. Imam 250ccm i rado bih vozio nesto 500-700ccm, prije veci maxi scooter jer imam svojih razloga i prohtjeva, ali sad se nema para za tako nesto.
Kad kazem maxi scooteri 500-700, mislim na X-ADV ili BMW C650 GT, ili AK550 ili cak T-Max, kako si pomenuo...
Da, sad ce neko reci "pa za te pare kupis veliki motor 1000+ccm", da, ali ja kazem da za svoje pare kupim sta ja ocu... i da veliki motor nema prednosti u svemu. Nego, produzio sam temu bas haha.
Razlozi zbog kojih bih uzeo gorepomenute, u odnosu na GS, ili AfricuTwin ili neki od tih vrsta dvotockasa. Da ne bude zabune, to su odlicni motori, ali ukus je ukus, i potrebe su razlicite.
Da dodam samo, MNOGO, MNOGO vise prostora za odlaganje stvari za putovanje. Pa i za grad.
ja sam vozio ovakve "početničke" motore a i te maksi skutere, po meni su motori vidno bolji jer pod br. jedan na skuteru ti je položaj tijela apsolutno neprirodan za bilo kakvu agilniju vožnju motora, muka mi je da tražim test đe je jedan ovakav motor napravio razliku na stazi u odnosu na jači skuter i to 4-5 sekundi, što se max brzine tiče ovaj motor je tu neđe sa T maxom, s tom razlikom što je T max 2013. god. 8000(vidim da se prodaje jedan toliko), a ovaj motor to godište možda 4000
po meni maxi skuteri imaju jedino prednost što su možda malo više manevrabilni pri nižim brzinama i što ih je većina automatik pošto ima dosta njih koji to voze a pravi motor ne umiju da voze nit ih zanima
jesi li probao Hondu NC750X? ispred tebe imaš prtljažnik (umjesto rezervoara), staviš preko njega još tank torbu i ova 3 kofera što ima, tu može da stane ka u 3 ta maxi skutera :)
https://i.ytimg.com/vi/Z3vR-LsLjRA/maxresdefault.jpg
Ni svjestan nisi koliko grijesis.
Iz iskustva pricam licnog (vozio SRV) , i iz iskustva drugova (vozili T Max, BMW C 600 sport, Kymco AK 550), a dostina ih i dan danas voze.
Ali bi sad mnogo morao da pisem.
Placenicke recenzije su jedno a real life recenzije druga prica.
brate, ona mala Honda sa prošle strane sa 48 KS i 500 ccm ide 5.5 0-100 km/h, Aprilia SRV850 kao najbrži skuter sa 75 KS i 750 ccm ide oko 6
to što vi na skuteru imate osjećaj da letite to je druga priča :D
Samo sam sjedio na njoj, i taj koncept nije ni malo los. Cak je i Honda sa DCT uradila pravu stvar, za mene i ljude koje ne vole saltanje.
Ne bih se slozio potpuno za prostor. Govorimo o suvom motoru BEZ bocnih kofera. Jer sa bocnim koferima onda ne mozes biti agilan kroz gradske guzve, zauzimas vise mjesta i na parkingu i u voznji.
Ima podatak, da vecina maxi scooter poput Burgmana, TMaxa, Honde XAdv, Bmwa C650gT (moj omiljeni inace:fat:, ima prostora ispod sjedista za jednu full face i jednu integralnu kacigu, a neki mozda i za dvije full face kacige. Plus, dva boksa za odlaganje stvari ispod volana-nazovimo ga tako, i pozadi kofer.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...67d4988a2c.jpg
Meni je ovo cilj da uzmem sad. A kad cu ga ispuniti vidjet’ cemo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
SRV ide na 5 sec do 100 km/h, stim sto kraja nema do 200.
Uz kokote ide GSXR 600 200 km/h, ja za njim SRV-om 190 km/h.
Pricamo o skuteru koji je iste tezine kao BMW GS 1200 ADVENTURE!!! Samo je 6 kila laksi!!!
Ali to je manje bitno koliko je bitno sve ostalo koje je neuporedivo sa ovom Hondom... Skuteri koji imaju pancirna crijeva, brembo klijesta, duple diskove, vjesanja od R motora, brate...
Ja sam prije 10-15 godina bio protiv skutera, ali ovo danas sto rade, to je ludilo, zadovoljstvo ih je vozit.
Naravno, veliki motori su druga prica, ali ovo poredjenje sa ovakvim motorima poput Honde CB 500x, Benelli TRK 502, i to tako je presmijesno po bukvalno svim pitanjima, a nebih se zastidio ni sa mnogim drugim vecim motorima.
Planiram vec duze vrijeme da kupim neki motor/skuter, kao pocetniku sta da uzmem samo da nije 50ccm? Ne bih nesto Kinesko a i nesto preskupo, bitno mi je da moze tu do 100kmh da nagura.. :)
Nisam neki trkac, vise bi volio motor da imam samo kao avanturista za setnju.
Budzet 2500e.
X ADV je bomba.
DCT mjenjac koji je besprekoran, buducnost dvotockasa.
Mjenjac koji ti misli cita, nevjerovatan uzitak. Malkice je sporiji od Honde VFR 1200 DCT, sa razlogom, jer ova ima 170 konja, dok X ADV ima oko 60 pa mu je za djelic sekunde sporiji.
Mogu da se sprdaju svi sa automatikom, ja ti kazem, za 20 godina ce ovi sa mjenjacem bit u manjini u odnosu na ovaj mjenjac.
Isto tako smo pricali o autima, kakvi crni automatik, dok je cijeli svijet uzivao mi smo se bildovali na kvacilo ka avetinje preko petrovackih sa barakama od auta i govorili - kakvi crni automatik!
Pogledaj danas kako stvari stoje, sve se salta na plus-minus, nema bildovanja, automatici su zakon, i vjeruj mi na rijec buducnost motociklizma.
Dobrodosao ti drug moj vazda, zaprati nas na instagram mene kao Panigale_1199_s, nas kao klub MK_Gentlemen_montenegro, na vezi smo za druzenje, kafu i voznju kad ti je god milo.
Pusti ti ove sto omalovazavaju tvoja mukom zaradjena dva tocka koja si sa ljubavlju kupio, pa bilo to apn6 tomos ili skuter. Sto dalje od takvih, prijateljski savjet.
Uzivaj u voznji i to je to.
Isto.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4d402820a0.jpg
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Bomba je X-adv. Vozao sam ga par puta i onaj DCT je fantastican, pogotovo u S i S2 mod dje salta instant. Motor top ide ali je tezak i osjeti se to. Cijena mu je najveci problem jer po meni 11k za ovakav hibrid je ludilo.