I kod mene decembar - standardno, trocifrena suma.
Printable View
I kod mene decembar - standardno, trocifrena suma.
mora da su vi veliki ti stanovi..
kod mene 35m2, dvije osobe, bojler 24/7, masina na jeftinu i klima od 16h do nedje 00h najcesce..
Onda treba da batali ta drva.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Drva za dnevnu sobu
Radijator za jednu spavacu sobu
Klima za drugu spavacu sobu
[emoji14]
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
110m2, 3 klime, protocni, masina svaku noc zbog dvije bebe, kupanje, rerna, ostali potrosaci - 150,76€ decembar. Kuva se na plin.
Ču, sobe se griju :D. Imali što ljepše no spavat pod jorgan dok dišeš ledni vazduh, ja sam od grijanog prostora kao mamuran posle sna.
Ni tad. Makar nema znoja :D
Lakše se skinu u toplo.;-) :-D
Griju se i drugi ukućani, ne možemo svi u dnevnu ka' indijanci. :D
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Onda ti je isplativije grijanje da igradis.
Sent from my iPhone 8+ red using Tapatalk
Za novembar 200 eur...
Pocetkom decembra pokvari mi se centralno dodjr majstor da popravi. Ja nijesam bio kuci i kako je u podrumu nijesam dirao ni gledao
Stigne mi racun 413 eur.
Sidjem u podrum majstor popalio sve grijace (rade 2 do 3 obicno) i umjesto na 65 stepeni optimuma nakrkao na 90 stepeni centralno :D
Silovanje
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Ali vam nije zima bilo, fakat.
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
A taman da te pitam :-)
Kako ti je naštelovano to na struju?
Ja imam taj kotao ali nekako svaki put naštelujem i troši struju ubija.
Imam 3 grijača od po 6kW, stavim temperaturu na 60°C, sva tri grijaca upaljena.
Na ovaj sistem došao je račun oko 300€
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
a ima li ko iskustva sa onim sistemom za grijanje, jedna ogromna spoljnja jedinica i tri unutrašnje? Moja prijateljica ima taj sistem koje je nesto opasno puno kostao 2000+ eura ali ljeti cijelu kucu od 200 hladi, zimi grije....zimi oko 300 eura racuni budu ovo kad je najhladnije ali se stvarno grije ogromna povrsina....
Oko 120 m2, mada su radijatori u sobe ugašeni, rijetko kad ih pustimo, baš kad je velika zima a to ti je kod nas na primorju baš rijetko :-)
Da stavim na 65 i 1 grijač?
A zato meni račun došao 300€ reka majstor na sva tri nafulaj i ne brigaj [emoji23][emoji23][emoji23]
Decembar oko 75kv se grije , klima 18 i klima 9 po nekih 6 sati dnevno, TA pec 2.5KW na nju sam stavio digitalni tajmer da se sama pali i puni na jeftinu od 23 do 7 ujutro i od 15 do 19sati znači nekih 4 sata se puni na skupu , bojler se ne gasi, šporet samo za pečenje kuvanje-spremanje na plin oko 145€ eura decembar...
Mogu reći da sam se dobro grijao.
Pa dosta imas aparatura za grijanje brale 2 klime i TA.. to bi sama TA oposlila :D
pa evo i ja TA 6 kWh klimu i radijator...TA puni svaku noć od 11 do ujutro, nema potrebe da duva, možda onih par dana kad je bas bilo hladno, a klima povremeno a radijator cesce u sobu jer diejte tamo radi i crta po vas dan i mora mu biti toplo...sad 140 a ocekujem 160 do 170 za januar...tako je bilo ranijih godina:)
Inače moram vam reci da nema nesto mnogo veze koliko je hladna zima racuni po defaultu dolaze već godinama:
Oktobar od 60-80
Novembar 80-90
decembar od 120-140
januar od 140-170
evo godinama tako!
A kako nece po defaultu kad ne tulis to ;)
Ja sam u shitty kvart prosle godine stan od 70 kvadrata na jednu klimu grijao i to nam je bilo komotno cak je nismo palili previse.
Citam vas odje sa kotlovima i TA pecima i neverica.
Jel do izolacije ili sta je ?
Živa istina ovo za City kvart. Ne treba grijanje praktično.
Izolacija,bravarija dobra,pozicija stana u zgradi,same zgrade i eto.
Meni jednosoban stan pisao sam sve gala :D 40e decembar
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Sto se tiče PG izolacija i pozicija, ako stan NE gleda na sjevernu stranu, ušuškan nedje po sredini zgrade, sa prosječnom izolacijoj i bravarijom(još ako ima roletne pa ih spušti) može se grijat na ringlu od šporeta ...
E vala prećeraste. Stan da se veli grije na ringlu od šporeta... Nema te izolacije i pozicije. Ljudi ne folirajte se. Ima takvih stipsi da bi radije se pomijetali no da troše struju i griju.
ne tulim istina, ali ne bih ti moju ta pec dala ni za sto! Moze struje da fali cijei dan meni ej toplo:) Nista mi nema mrznie nego da ujutro udjem u lednu sobu iz kreveta...toplo, kafa i uzivanje:)
Direktore, u city kvart su mahom zemljaci sa sjevera njima je u PG vruće vazda, samo nam sjeverac priznaju da je ledan...zato i dolaze :D i mogu se na ringlu grijat :D
Evo dobro ti znaš da se mi foliramo i lažemo. Jer stvarno imamo koristi od toga. Meni kum ima stan tamo i kad je temperatura 1,2 stepena čovjek ne pali klimu. Unutra je prijatno. A eto ja imam centralno tako da sam navikao na toplo i sigurno bih osjetio da nije tako.
A možda i lažem. ;-)
Ne stvarno, znam da ne4 lažes ali cu ti samo jednu stvar reci, ne idem zimi nidje u posjete jer se pometem dje god da dodjem! Kod mene doma je toplo brate u kratke rukave ja mogu (a to je bas toplo) i svuda drugo mi je zima....evo moja komsinica grije sa radijatorom i klimom ne mogu od zime kafu popit:) znam da ljudi griju kako njima odgovara ali ni mene ne mozes ubijediti da se moze ugrjati sa jednom klimom....pogotovo ne bez...u zgradi na Starom (neki zlobnici bi rekli Konik) tamo preko puta foruma stanovi koji su negdj eu sredini zgrade valjda su stanari sami demit fasadu platili i stavili, vele da ne griju, ne treba im...o, ja sam bila jednom u oktobru i meni ej to bio vec za malo dogrijavanja oni vele ni sad ne griju jer ne treba...te po malo, po 10 min tu i tmo klimu upale:) Vjerujem samo je meni to ledno:)
Hahaha, ja vjerujem da je tebi hladno ali...;-)
Није то природно самим тим ни здраво што тако гријете, да идете у кратке рукаве.
Неки кретени су једну ноћ, цијелу ноћ држали климу упаљену у стан од 40 квадрата !!! Болест
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk