Da li će McLaren reagovati?
Quote:
Originally Posted by
f1-nando
kimi skroz zasluženo!alonso je imao dobru trku,ali ne za više od 2 mjesta.hamilton dobro startovao odolijevao kimiju koji je bio vidno brži,kasnije je imao tehničkih problema pa više i nije mogao.Massa je bio dobar ali čim je naišao na žilavijeg vozača(Kubica) tu je kraj.Kubica -bravo.Ferrari je i dalje u prednosti u onosu na Mclaren ali sada mnogo manje.tabela se nije bitnije promijenila tako da je Hamilton i dalje spokojan.
Nando, odlično si presjekao trku, liše dijela koji govori da je McLaren smanjio prednost u odnosu na Ferrari. Mislim da su (na žalost) i dalje "brutalno" ispred svih, kao što su bili i u Magny Coursu! Najbrži krugovi Kimija i Felipea su bili bar' pola sekunde bolji od Alonsovih, a pun sekund u odnosu na Lewisove. To je prvi stint! U drugom je Alonso bio brz, ali i veoma lagan (bio je na stazi svega 17 krugova, dok je Kimi bio krcat - proveo je na stazi punih 25 krugova!!). U trećem stintu, opet je sve išlo od ruke Ferrariju, tako da posljednjih 15-tak krugova Kimi uopšte nije forsirao (vozi je krugove i oko 1'22), a prednost je narasla na preko 7 sekundi. Sprdnja!? :rolleyes:
Nadam se da će McLaren-Mercedes reagovati, na ovonedeljnim probama!!
P.S. Kao što sam i prije nekoliko nedjelja govorio McLarenu kapa dolje, sad' to isto mogu da kažem i za Ferrari!
Prednji i zadnji poklopci
Quote:
Originally Posted by
hercules
Cujes ovoga zilavijieg Kubicu. O qq :)
Inace je Sivlerstone prepun mjesta za preticanje, kao 70% staza u kalendaru F1 :mrgreen:
Odlicna trka Kimija, podjeca me na Sumija sa onim brzim perfektnim krugovima pri kraju stinta. Alonso je bolji od Hamiltona bio zato sto su se Luisu gume raspaadle koliko procitah. Inace u dosadasnjem kalendaru Alonso nesto i nije pravio mnogo brza vremena od Luisa koliko sam ja ispratio ali dobro.
Kiks Mase na startu, ali poslije dolicna voznja, tako da demantova brzog psa da ne umije vozit ako ne krene prvi :D
analiza, primijetih one poklopce na prednje tockove Scuderie, prosle godine ih je Ferrari stavio negdje u Monzu ako se dobro sjeca ali samo na zadnje tockove, neka je fora sa aerodinamikom. A sad su ih vidim i na prednje stavili?
Ima li neki komentar po tom pitanju? Cemu najvise doprinose, sto kako i zasto?:D
Njihova glavna funkcija je da kanališu vreli vazduh koji nastaje u predjelu kočnica što dalje od točkova i šalje ga ispod samog bolida. “Pukotina” na okviru sa svojim uglom od 27° upravo omogućava ovaj protok vazduha. Vreli vazduh se pomoću ove “pukotine” ubrzava i šalje ispod bolida, što omogućava pojavu dodatne potisne sile, bolju stabilnost i poboljšava sveukupnu aerodinamiku!
Dakle, potpuno im je drugačija funkcija u odnosu na “zadnje” poklopce.
Eto to bi bila njihova funkcija...:rolleyes:
Wow, NSX je stvorio novi izum...
Quote:
Originally Posted by
NSX
U sta se kladimo ja i ti :) E cu ne bih mogao da pokrenem bolid, jos sa TCom :lolblue:
Ti koliki si ne bi mogao ni da "stanes" u njega:twist: , a o pokretanju neću ni da pričam, pošto ti očigledno ne znaš čemu služi TC!! Kad' to budeš znao, onda mi se javi... A do tada u F1 i pored smanjenja elektr. koristi se LC za te rabote, a ne TC... Hajd' zdravo...:shock:
P.S. Šteta za "Brickyard"! Teško da će se ameri brzo vratiti u šampionat F1. N'o nada posljednja umire...
FIA, McLarem, Ferrari,...
Quote:
Originally Posted by
f1-nando
što će bit sa ovim "skandalom" ferrari-mclaren.Kako su žabari zamutili mamu im.....:mad: daj nešto Analizaaaa
Pa, u suštini ništa spektakularno se ne dešava. Stepney je izjavio da je spreman da se sretne direktno (licem u lice) :o sa Montezzemolom i Todtom i da ih informiše koje su to druge osobe, unutar Ferrarija, smjestile njemu svu ovu aferu (što dokumentacija o F2007, što skandal u vezi sa bijelim prahom)...
S' druge strane istražni sudija iz Modene i Poštanska policija Italije :confused: dovode u vezu (po njima neoborivo) Stepneya sa Coughlanom i Neillom iz McLaren-Mercedesa, što ovaj opovrgava. Engleski Scotland Yard (po dobro obaviještenim novinskim izvorima) vezuje Stepneya sa ovom dvojicom, ali potpuno "oslobađa" Nicka Fry-a :clap:i tim Honde iz ovih, kako ti reče, mutnih rabota...
Drugi novinari (čitaj, britanski) govore da istraga FIA sve više ide u pravcu u kom će McLaren-Mercedes biti oslobođen svih optužbi (ŽIVIO RON DENNIS). N'o, sve ovo će nam biti jasnije :-? nakon sjednice FIA 26.jula uveče...