Evo ih stoje na kruzni kod atlasa, ali bas parkirani u kruzni, cekaju ko ne pusti pjesaka
Printable View
Evo ih stoje na kruzni kod atlasa, ali bas parkirani u kruzni, cekaju ko ne pusti pjesaka
Ovo kod Bonelle i parkiranje na ostala mjesta "samo da uzmem sok / brate samo da dopunim vaučer / da uzmem kutiju cigara itd" apsolutno podržavam jer se od bulevara napravi jedna traka pa je prhodnost ulice nikakva. Da je sreće isto bi se primjenjivalo na one silne delegacije kod kružnog toka blizu Dalija. Nego nema sreće od toga u skorije vrijeme.
Maglenke u običnim normalnim uslovima za vožnju su baš k******, iživljavanje i izigravanje ne znam ni ja čega :roll:. Doživljavam to kao seljakluk vrste spuštanja prozora da piplice u trgovinsku, ekonomsku i gimanziju čuju što vozač sluša u Golfa II GTI šes'nes' ventila. Nego dobro to je moj dojam stvari :)
Inače, znam da dostinu vozača (ja sam bio suvozač u tim momentima) zbuni kad mu u susret idu 4 sijelice a ne 2 pogotovo ako je van grada pa prepanuti vozač može uzet da bježi desno ne bi li izbjegao auto koje mu imaginarno nailazi u susret.
I onda kad se pogledaju zakonom uređene države, recimo UK gdje je stalno kiša, smanjena vidljivost, magluština itd kaže:
Quote:
You MUST use headlights when visibility is seriously reduced, generally when you cannot see for more than 100 metres (328 feet). You may also use front or rear fog lights but you MUST switch them off when visibility improves (see Rule 236). Law RVLR regs 25 & 27
A i wikipedia mudra i pametna zbori:
A kod nas na vedro nebo i dobru vidljivost nađe se neko pametan da ih upali. Ukratko veći smo katolici od pape.Quote:
Use of the fog lamps when visibility is not seriously reduced is often prohibited;for example, in New South Wales, Australia: "The driver of a vehicle must not: (a) use any fog light fitted to the vehicle unless the driver is driving in fog, mist or under other atmospheric conditions that restrict visibility"
off: dje cu se raspitat jel mi istekla uslovna? u sud ili?
ja samo ne znam sto se ufatiste jedinoga normalnoga zakona koji imamo...i to ovoga za maglenke...kad imamo 100 drugih glupih propisa...da se ne zna koji je gluplji
a da se ne lazemo bas je seljacki paljenje maglenki...ne sjecam se kad sam ih upalio
ja to kazem svaki dan... sve dok mi policiju gledamo kao da imaju sva moguca prava i ako nam ne smeta da oni isti krse vise zakona dok sprovode zakon, onda ce biti tako... inace da malo bolje poznajemo zakon i pravila njihovog ponasanja, ja sam siguran da bi u prvom periodu sigurno 90% kazni mogli da im skinemo na licu mjesta...
Oviih patrola ima samo u nekim drzavama ex YU (Cro, Srbija, BIH i CG).. ostalo iz komunizma.. Inace i ja sam primijetila da malo ko ablenduje u CG, uglavnom bosanci, stranci i srbijanci.. U Srbiji i Bosni svi ablenduju. U CRo takodje relativno korektno. U Makedoniji, i na Kosovu nisam primijetila takve patrole, a ni u Albaniji..
U CG su se stisli, ne znam da li od pakosti da se bilo kome steta napravi ili.. Boh. Srecom Bosanci i Srbijanci su sto se tice toga karakteri za to.
Oni sa primorja (tablice) ne bi upozorili nikad. Na njih ne racunajte. Sjevernjaci kad - kad.. Podgoricani rijetkost. Totalno nekorektno a svi u istom sosu.
Uostalom i kad se radi o drugim znacima signalizacije farovima upozorenja od odrona, guzve itd.. nista. "Nepismeni", a definitivno nesolidarni.
Hvala Lepo
majo ne pricaj gluposti,kako si ti odredila ko sa kojeg dijela cg blica...ja uvijek blicam i trebali bi svi i meni uglavnom uvijek neko blicne ako ima policije
i na putevima u Srbiji rijetko ko blica
Poljicaj ne sme u kruzni da zaustavlja?
Sent from my Skup Telefon
Juce su me 4 put zaustavljali "rutinska kontrola"
Ti majstore stvarno imas nekih problema. Ili taj pored tebe sto je vozio.
Zbuni se kad vidi auto sa maglenkama jel? -Ovo je kao onaj vic sa zmijom kad vozi biciklo kroz sumu i sretne je pametni dabar i kaze joj da ona ne moze da vozi biciklo kaad nema noge i ona padne. Da dabra nije bilo vozila bi dovijeka.
I oces da kazes da je kod nas dobra vidljivost na putu od Bioca put Kolasina aa? -Mozda na 2 mjesta dje su neke kafane ili tako nesto...
Smiju dje god oce i kad god oce, da im nece ko zabranit?
na zadnju stanicu jedinice su vam u masline
Da se iza ovog forumaša "Maja" ne krije Medojević možda? :lolblue:
Ljudi ne kažnjavaju zbog ablendovanja to sam se šalio, već sam rekao. :)
Nisam čitao, brišem post.
Nedje chuh danas da kaznjavaju i ako nemas kredu u auto. Valjda u slucaju udesa moras imat to da bi obiljezio tragove kocenja, ivice i gluposti...jel istina ovo?
Sent from my GalaxyTab 7.7
ja ne umijem da razlikujem kad se narod sprda odje a kad postavlja glupa pitanja
ahahahahaha taman
moramo li iamt opremu za siguran sex u autu...eto da se nadje...??? mislim bolje bi bilo to da je obavezna oprema, no lanci u pg...
Imaće i za to, ubrzo će biti prva pomoć potrebna po novim standardima koji u opremu računaju i ćebe, a ćebe u auto je dobrodošlo za sex :) a ujedno i neka bejzbol palica ako ko naleti na manijaka dok dahće spolja a vi u akciju...
HIT dana je ova priča za kredu kao obavezni dio opreme.
"kradem šahte" e brate fala ti kako se ismijah
A mora se malo bachit koja fora na ovaj topic, cisto da se razveselimo malo :-)Previse je nervoze oko ovoga zakona ;-)
Sent from my GalaxyTab 7.7
Pa je milo kriv je li? Sto se ne moze srbovat je li? :D
Sent from my Skup Telefon
Znaci saobracajac ladno zaustavlja kod moje zgrade (Radnicka ulica), i to svako auto (mene nije).
majku im **** kaznise mi druga, zato sto mu u mup nije izasla saobracajna tj istekla mu registracija valjda prije nesto vise od mjesec dana i sad polisom ne uvazavaju.... 60 eura i to na 200m od kuce krenuli do prodavnice koja je udaljena 2.5 km cak i za kais mu dodase 40 eura.....
ccc kako su me ispizdili, jer ga ja nagovorih da idemo kolima.... kakvi nesoji, znaci sad bi ih izresetao i odlezao kaznu.
a najjace da vozi jos na polisu...
sto ce on? platio je, ima dokaz da je registrovao.... na kraju krajeva ispred dvorista mogli su mu za kais oprostit. krenuh da mu pofatam vezu no se on posra u njih, majku i sta sve im ne opsova... nisam moga vjerovat, nista mu ne rekose....nije im se potpisa ni nista....
znaci u guzicu bi i moga coek izjebat, nece ti nista rec za 100 eura.
nisi me kapirala, ili sam se zbog nervoze ishitreno lose izrazio.... momak nije odmah registrovao auto.... ali zato je proslo mjesec dana od isteka registracije.... registrovao je prije 2-3 dana ali mu jos nema saobracajne.
kakve veze ima koliko je on kasnio ako na polisi pise datum od prije 2, 3 dana? neka se zali.
Sent from Stari