Za ovaj vid informacionog rata i propagande, potpuno je nebitno ko su "oslobodioci" , a ko su "agresori".
Propaganda je propaganda, laž je laž.
Tim metodama zapadna medijska mašinerija će i od običnih terorista i glavosjeka napraviti "freedom fighterse". A od legalne vojske agresora koji tlači svoje gradjane. To smo gledali mnogo puta.
Kako god, uvijek su njihovi proxy žrtve napada hemijskim oružjem, pogotovo kad im ne ide na terenu.
Ne znam otkud ta opsjednutost hemijskim oružjem. Vjerovatno od vremena Sadama kad ga je upotrebio proitv Kurda.
Ali tad su Ameri podržavali Sadama u ratu protiv Irana. Čak je od njih i dobio tu hemiju.
Što je najgore, zabole njih uvo za sve žrtve. Njima je bitan samo medijski i politički efekat koje će proizvesti slike i snimci nekog stradanja uz obaveznu naraciju da je nesumnjivo kriv taj i taj.
Čak i ako nema žrtvi, oni će ih izmisliti.
Njima su žrtve potrebne.
Evo pet dana niko ne priča o onoj raketi koja je pala na željezničku u Kramatorsk.
O čemu je riječ?
Jesu li te žrtve već zaboravljene, samo zato što informacije i indicije koje su se isplivale ne ukazuju baš sa sigurnošću na rusku krivicu, već dapače...
A riječ je navodno o desetinama mrtvih, medju kojima i mnogo djece.
Gdje su stručnjaci, medicinske ekipe, forenzičari?
Pa čak i priučeni bi na licu mjesta mogli lako odrediti azimut, trajektoriju, putanju, pravac rakete.
Kao i ono u Buči.
Umjesto da gledamo slike forenzičara na licu mjesta, mi gledamo slike zapadnih političara koji obilaze Buču i kojima se pokazuju crne vreće. Ne bi me čudilo da su ta tijela još uvijek tamo, umjesto na sudskoj medicini.
Ovaj svijet je otišao u 3pm i treba neka nuklearna zima da ga pogodi.