nevezano za to sto je crkao duster, ovaj lik u poslednje vrijeme samo jos iz frizidera sto mi ne izadje...a bas mnogo kaki za jednog gastrabajtera
Printable View
nevezano za to sto je crkao duster, ovaj lik u poslednje vrijeme samo jos iz frizidera sto mi ne izadje...a bas mnogo kaki za jednog gastrabajtera
Ko bude imao volje da vidi Dustera sa 500.000(od toga ko zna kolko makadama i lošeg puta) pređenih u CG,mogu ga poves'.Njegovo je da plati lignje.
Nakon tih 500kkm iz predostrožnosti rekli u Aliance da se od sad ulje mora mijenjati na 10.000km !? 1.5 dCi
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
I Fica moze toliko da predje. Pitanje je koliko miliona treba usuti.
Skoro je prodao Davor jednog sa 400k km izgledao je kao iz fabrike... bez ikakvih ulaganja...
750 ili 850?
Objektivno gledano, svaki auto moze preci toliko ako ga pazis i odrzavas...Ali opet nije isto je li presao 500k milja na autoput ili je presao milion skakajuci po cukama u crnu goru sigurno.
Generalno po meni jedina velika mana Dacija (generacija 2010-2016) je kvalitet sjedista...Odnosno ne ni platna nego kvaliteta sundjera unutar sjedista.
Inace nisu nesto profilisana, evo su se spljeskala sa strane i naguzvala, nidje nisu pocijepana ali jesu iskreno oronula dosta.Jos se sjedi normalno(nije na krivo ili nesto), ali im ne vidim neku dugacku buducnost( mozda jedno 2 godine) bez tapaciranja ili mijenjanja.Sto je mozda i korektno, jer ko je ocekivao da ce trajat dacija 14-15 godina, ali evo mehanicki ne posustaje da kucnem.
Pa ni sve plastike u kabinu koliko god grdne da su, evo se jos drze kod mene posle 14 godina podgorickog sunca bez garaze, i manje skripe nego u megana ili clia bijelog slicnog godista.
Dacija je dozivljela peak nedje 2010-2018, za te pare za koje su se prodavale prilicno mehanicki korektna vozila sa malo oskudnijom opremom.
Ovo novo odma da vam kazem da ku*ca vise ne valja...Posto sam na svaki moguci forum, pa vidim kako kukaju.
1.4, 1.6 atmosferci koji vuku korijene 25 godina unazad na koje nije imalo sta da se pokvari su makli iz ponude, 1.5dci je maknut iz ponude.
Ponuda je benzinac 0.9tce, 1.0tce 100 s fabrickim plinom, 1.3tce u saradnji s mercedesom sa 130 i 150ks.
Manuelci 6 brzina ili automatik s duplim kvacilom.
Servisna i prodajna mreza 0.
Garancije ne vaze za ku*ac, auta dolaze fabricki neispravna.
Svaki ovaj tce 0.9 i 1.0 ima problema, skripi i klapara na mali gas, navodno softverski problem sa aktuatorom turbine koji nisu uspjeli da rijese ni posle 30 apdejta.
Ovaj s fabrickim plinom jede karike.
Nakrcali su ih s milion nekakvih cuda od opreme, tobos guraju put srednje klase, znajuci kvalitet i presjek zica koje koriste za instalaciju, neka hvala.
A tek nedostatak cipova u toku korone, pa auta su pakao bagovita.
E zamisli kupis Dastera 1.3 sa 150 konja i automatik menjacem s duplim kvacilom i 4x4 pogonom.Motor Mercedes, menjac Reno, pogon Nissan...aaaaaaaa vec me glava boli, kombinacija najgoreg.
A kosta 30 iljada eura.
Daleko su vise od jeftinog.
Dacije su bile za ***** od prvog dana. Pa to je jeftinija varijanta Renoa. Pazi, jeftinija od Renoa.
slazem se, ali bas zato sto nisu imali neke petljavine od opreme koje ima reno su se i pokazale mozda i kao bolje...ovo sad je pakao...
najjeftinije auto im je 18 iljada eura, vayiiiiii drug
1.5dci 108ks megan 2009. Treba li na nesto posebno obratiti pažnju?
Sent from my 22101316G using Tapatalk
Taj ti ima plivajuci zamajac dok ostali nemaju...
I ima i dpf
Sent from my iPhone using Tapatalk
Onda je 110ks provjereno...a 78kw je 106ks pa me zbunilo...
moj megiša 66kw je imao neku frku sa dpf 2 puta za godinu ipo sam radio prinudnu regeneraciju, puno je tu bilo gradske voznje itd..
sad npr na xtraila bas se poklopilo da sam redovno imao van gradskih tura i ne pamtim od marta da je regeneraciju upalio kroz grad, osjetis na obrtaje malo reskiji rad motora, smrdi na auspuh i veca je temp iza na auspuh...
oni generalno imaju 5tu diznu koja sluzi za to da mogu i u mjestu da rade regeneraciju,trebalo bi da moze na dijagnkstiku se vidjeti procenat zaprljanja ili pepela kako se vec zove
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Majstor rekao da su sasvim ok motori i da su mali potrosaci. Evo razmislicu jos malo, nesto mi se ne zuri.
Nasao jedan oglas,pise obavezan prevod auta(130e),auto registrovan godinu dana?
To znaci da prebacis na na svoje ime odmah auto?
Zasto ne benzinac? Das vise na gorivo ali manje na servise i popravke pa ti dodje na isto...cak i bolje jer ne slusas zveckanje i vibracije dizela.
Ako ti samo za grada treba, benzin je no brainer
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Pa nesto se dvoumim iskreno da ti kazem. Imam dizel vec,koji zena vozi po gradu.
Al eto vidjecemo.Pa izasla mi neka kombinacija za posao,pa moram Bar Bd svaki dan. Ovaj dizel moze podnijeti to,uz neka ulaganja. Al moram da guram 8 mjeseci svaki dan. A on 66kw,potrosnja mu je 6l+ i ako nije i 7 na otvoreno.
Onda bi zeni uzeo nesto za grad,a ovo ja vozio sto imamo vec. Eto ne zuri mi se,pa vidjeti sto mi naleti
Imaš problem sa tim autom. Moj Megan 1.5 66kw na otvoreno ne prebaci 4l (po kompjuteru) mimo auto puta
Po Podgorici ljeto sa klimom ide oko 6,5-7
Edit: relacija BR-BD ljeti nije isto što i PG-PŽ ili PG-BA pa tu moze biti razlika u potrošnji
Do juna radim na relaciji,necu tokom ljeta[emoji23]
Pa kazem 1.9 66kw,ja znam koliko pije. Nema bord,imam rezervoar koji curi.
10e(oko 7l),Bar-Pg ne mogu odovoziti ,nas 4 u autu.
Zato se razmisljam dizel/benzinac
Mnogo je to kume. Uzmi benzinjaru
Koji kume benzinac? Marka, motor,?[emoji1787]
Predlozi[emoji16]
Lako je reci kupi benzinca
Pa do koliko đengi?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk