pogleday ebay
Printable View
pogleday ebay
Momci, moze li mi ko napisat dje u Tivat mogu poslat sestru da joj provjere akumulator je li OK i po potrebi zamijene.
Reno clio.
Od simptoma vergla, nece da upali, pa tek iz 2-3... iskreno, to mi je cudno jer od loseg akumulatora ne bih ocekivao da vergla 2-3 pokusaja, ali daleko sam da provjerim
nije problem akumulator
nek provjeri grijace, pretpostavljam da je sumporača
ili pritisak goriva.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
rolling coal :D
ne znam - meni je cudno da izjutra npr upali iz prve, astane 3 minuta u prodavnicu i onda nece da upali (bez svjetala, zmigavaca itd - tu bih posumnjao da je nesto "povuklo" struju iz lose baterije)
nego - imate li vi majstora u Tivat?
vergla...
ali posto je to sestra ne znam mi objasnit da li kad vergla gubi na snazi (ili kako god da vam opisem onaj dio kad ti je akumulator pred kraj pa zavregla malo ok i onda pocne da oteze tuzno :D))
meni je na um padao i onaj nepovratni ventil na crijevo od goriva
ne dajes sve podatke i jebiga
koji motor, godina i td? mozda nemas nepovratni
Turbo servis Užice vs Božec vs Turbo servis Podgorica?
Koji su najbolji?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Uzice najstariji, najiskusniji. Ostali su ti blizu tu, raspitaj se koliku garanciju daju, koje i kakve djelove ugradjuju pa odluci. Ja ne bih bjezao od njih ako su ozbiljni, treba im dati sansu.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Moze bit da je crkao senzor za temperaturu rashladne tecnosti
Onda kompjuter daje losu smjesu i auto tesko pali, samim tim muci akumulator...kad upali baci malo dima
Senzor polozaja radilice ista stvar sa paljenjem...
Da je akumulator crkao, problem bi bilo prvo paljenje ujutro, a ne dok je auto mlak-vruc :D
Turbo servis Uzice ima najduzi tradiciju, Bozec po prici dosta ljudi je dobar.. Skoro sam gledao nesto i koliko mi se cini i jedni i drugi daji garanciju godinu dana.
E sad, kad se skoro radila turbina od druga majstor mu je cak poslao turbo u Uzice (iako imaju servis u Pg) i rekao da bukvalno ima razlike izmedju ta dva servisa... Koliko je to tacno ja sad ne znam... Sto se tice Bozeca, nisam siguran, ali mislim da i oni salju turbo u Srbiju...
E sad, najcesce se to rjesava tako sto ti oni daju vec repariranu i spremnu turbinu a ti njima ostavis svoju i to tako ide u krug.
Ako vec oces da nesto cackas oko auta i povecavas snagu moj predlog ti je da se raspitas i odradis hibrid "i onda si miran" :)
Takodje, posalji Davoru(MR) poruku i dobices sav info koji te zanima
je li ti to za cetvorku?
mislim da su se svi dovoljno ispraksali da tu turbinu remontuju :D
samo je pitanje ko kvalitetnije djelove nabavlja...na net mozes da narucis rebuild kit za 50-60e
semerinzi, dihtunZi, lezajevi, propeleri cuda neka, samo oznaku turbine uneses :D
Pa i ja sam čuo da je Božec dosta ishvaljen, a Užice baš ono najbolji i Milun mi je rekao, da ako budem radio kod njega, on će da šalje u direktno Užice. Sad ne znam još.
Za sad mi se ne bahće s jačim turbom, jer povlači i mapu, a to je već posao veliki. Nešto mi je to sve crno da radim, kad će i sa ovom fabričkom završit posao. Nisam neki trkač, a ni ćuner. Uvijek sam bio više za stajling, nego za tjuning. [emoji2]
A da znaš da donekle imaš i pravo. VNT15 turbina ima na svaki ćošak. [emoji23]
A ja to da nabavljam i o jadu da radim ne bih stvarno. No odradim, dobijem garanciju i ne razmišljam.
Zato odradis hibrid ako vec mozes pa kad ako ti dodje opet da povecas snagu oko turba ne brines...
Nisam siguran je li to bas ovaj sajt ali prelistaj
https://gottuned.com
Turbo Uzice ima.na.Stari radnju sa gotovim repariranim turbinama...doneses svoju, procijeni ti stetu i formira cijenu, da ti sa rafa spakovanu i napise garanciju, a tvoju salje u uzice na reparaciju i ona nekad takodje.zavrsi na neki raf...
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk
Ovo za hibrid ću da vidim i još da se raspitam.
Meni bi najmilije bilo da repariram baš ovu moju.
Nešto mi je žao, toliko su se godina družili i sad da ih rastavim. [emoji23][emoji23]
A nema ti tu sto moja, tvoja, Markova, Jankova jer ti to sve na isto dodje pogotovo na nasa auta koja su stara i kojima ni mi sami ne znamo tacnu km... Sav taj materijal je dobro izmoren :)
Ne znamo sto je tacno tvojoj turbini i kolika je steta, ako je nesto dosta skuplje onda fino dodaj jos nesto para i hibrid... Ovome momku sto sam spomenuo gore su rekli da turbu bukvalno nema spasa, tacnije ima ali da mu je jeftinije novi da kupi nego taj da remontuje tako da je uzeo novi.
Isto tako liku je turbo bas nesto punio i on presrecan bio kako auto ide, na kraj mu motor pregorio i umjesto 150e za turbo morao je preko 1000e da uvali u motor + turbo:)
Hahahahahahahaha, a živa istina. [emoji23]
Ma znam, sprdam se ja malo.
Ništa otići ću na procjenu štete, pa da vidimo. Ovako samo nagađamo.
Koliki je posao zamijeniti turbinu?
Neko mi reče pri montiranju treba kao nešto da se centrira valjda.
Mislio sam to sam da odradim, merak mi.
ja sam svojevremeno nosio u užice na reparaciju turbo od passata, sačekao par sati to da odrade i nazad sa njom za pg. pretpostavljam da je to i dalje izvodljivo, i ako želiš da ostaneš "pri svojoj", vjerovatno možeš tako da odradiš
Znam da dosta majstora iz Niksica u zadnje vrijeme salje za Banja Luku. Drug mehanicar kaze da je 2x imao problem sa ovima iz Uzica i olus ki kaze 90% njih zvizde kad se stave. Od kad radi sa ovima iz Banja Luke niko se jos nije zalio. A kad je namontira ne cuju se uopste.
Sent from my iPhone 8+ red using Tapatalk