+ kad crkvenjaci izađu na neku poljanu pa počnu da se gađu anatemama,kršima i svim priručnim sredstvima i pokazuju svu hrišćansku ljubav jedni prema drugima.
dvije glavne poluge na mozak ovog izgubljenog naroda.
Printable View
A vole ovi iz DPS, nije im mrsko, i kada se povraća i fekališe po Srbima u CG, a i ostalima gdje god da su. Čak i sami DPS Srbi vole to treniraju ne bi li se dokazali kako su evoluirali. ... Inače, Zvek, imaš Talibanske mjere kada je u pitanju odnos prema drugim nacijama naročito Vele- i MaloSrbima, a kada je seks u pitanju onda prihvataš zapadnoevropske vrijednosti. Evropski standardi bi valjda trebali generalno da se prihvate, a ne malo talibani, malo partizani, malo fašisti malo socijalisti, a sve skupa naški nacinalisti. :cool:
Treba predlozit vodovodu, da montira duple cijevi za vodu,
da moze svaki gradjanin, da otvori slavinu iz koje izvire Knjaz Milosh, ili Bijela Rada, i MONSTAT da obavjeshtava gradjane,
koja se voda pije ovoga mjeseca, srBska ili crnoGorska.
Ludoga naroda majko presveta Bogorodice,
josh se srBuje i crnoQ.rci,
dok i jedni i drugi, odiru narodu golu guzicu,
i umjesto poreza na PROFIT NEPOKRETNU IMOVINU I PRIHODE OD STANARINA,
oni ukidaju regres, topli obrok.
DABOGDA vam chapru odrli,
da vas boli, kad vas tapshu po ramenima.
Greska ti je tu ito velja ,sto se tice drugije nacija u CG , nema prdnjave oko nacije ili si ili nijesi ,nema tu sredine :) no kad se pljuje na moju Crnogrsku e tu sam grdji od 100 talibana (sto opet nema veze sa seksom) , dakle necu nikat pljunut ili bilo sto ucinjet protiv bilo koj enacije SVE DOK ONI postuju moju ,a sto je najgore i njinu ! Srat na drzavu dje zivi celjade i srat na njene simbole institucije itd itd mnim e nijesam gleda za ove moje 45-6 godina a i dalje gnojit u istu ! Ja jesam bio i bicu nacionalist .volim svoje ,tudje ne diram sve (opet) dokle oni ne zele zmrt i nestajanje moje ! necemo Nihili brakt zabe i lonce ,sporete i more ,stara mu majka !Evropski je voljet svoju drzavu i nacion ,branit ihod neprijatelja Pogledaj Skandinaviju napr, hebacina na svaki cosak svi i svuda ( ka nacertanje:) ) ma svi stranci i njini citizeni imaju zastave grbove pa sa sve krstovima na njih, nesto tesko vidjet nekoga da cisti supak zastavom njinom i na intoniranje himne ustaju i Serblje i Bosnjaci Crnogorci Somalijci Arapi i ostali , dok u nas pi PPIIIII bljak nesmijem se izrazit inace mi ban sleduje ! !
Ja kažem da postoji i pljuvanje po Srbima u CG, i da je ono sada neuporedivo veće nego prema Crnogorcima, dok je prije 10-ak godina bilo obrnuto. Glavni pljuvači i podstrekivači su isti igrači, a to znači vlast. Do 2000. godine su poljuvali LSCG zato što je crnogorska partija, a poslije 2000. godine pljuju je zato što je ušla u koalicije sa Srbima. I jedno i drugo pljuvanje je za osudu, a naročito ako dolazi od vlasti, jer ona to treba da onemogući. I to je glavna razlika koju ti ne vidiš. Zapad oba pljuvanja sankcioniše, a vlast nije ta koja pokreće pljuvanje i podstiče ga. Ovdje vlast živi od podsticanja nacionalističkih sukoba, tamo živi od ekonomije svjesna da sukobi u društvu tome štete. Kazne za spaljivanje zastava i slične stvari su na Zapadu normalno sankcionisane, platiš kaznu, odležiš koju siću, ili ništa, zavisi od zemlje do zemlje, a nema talibanskih mjera, tipa odsjecanja ruke i robijanja ne znam koliko, a ti baš navede primjer i to za zaštitu monarha, he, taman ka blago svjetske baštine. ... Inače ne bi spaljivali zastave kada bi koštale 100 eura ili više i da ih oni kupe. Ovako, kad su džaba... :D
nihili Crnogrci su nacion koji oce da zivi tu dje su zivjeli milenijumom ,zato mi nemamo "rezervnu" drzavu do tu jedinu CG ,tako da svaki napad na nju se vrca maximalno ! Crnogorci su svatili e su povrnuli drzavu i sad bi da pice dalje ,no od odrodjenije i izbjeglica serba iz bivse Yu se zivjet nemoze Bi da ne vrnu u 12 vijek! Da ratujemo sa turcima a mi bi da oni investiraju ,bi da se zatvorimo ka pascad a mi bi da se otvorimo , bi da mrzimo zapad i Evropu ,a mi SMO Evropa i nebi da mrzimo zapad ,sve to cini da je stanje ovakvo kako je ! Vjerova ti ili ne ja se jos vodim clanom LSCG ali koalicija sa prosebskijem paritjama za mene ne dolazi u obzir sve dok ne postuju CG njen narod i simbole ! Vidju ja vise no ti mislis moj Nihili no od dva zla biram manje jerbo ga je lakse odstranit pa makar i hiruskijem putom !Zapad sankcionise bilo sto protiv simbola i njine drzave ,sankcionise moj Nihili ito da se nevidi, samo tako no ti to ne znades ( da vidis sto im SEPO cini u Sweden) :) !
Nema to odlezis koju sicu i nista ,to su bajke za malu djecu a kazne novcano .....mnim e nebi moga natovarit na arbat koko bi to bilo ! Velis nema talibanskijeh mjera ,ne slobodno ali cesove veze to ima sa CG cijenama banana u Argentinu i novijem dizajnom Saaba ?????
Treba i mora se zastitit Drzava Crna Gora i Crnogorci ,previse se krvi prosulo da bi danas svaka slina usrana srela se po tome !
Da ne bih razvezao priču, jedino što ću ponoviti, jeste da talibanske ili tajlandske mjere nisu primjerene za kažnjavanje bilo koga, tako da ni paljenje zastave bilo čije ne zaslužuje takve kazne, pogotovo ne u CG gdje se radi o rođenoj braći, od kojih se jedan izjašnjava kao Crnogorac a drugi kao Srbin. Oba su krvarila za CG, ali jedan je zavlada, pa se ponaša prema bratu gore nego prema strancu. Kako to nije valjalo prije kad je radio Srbin Crnogorcu, ne valja sada ni kada radi Crnogorac Srbinu. Plati kaznu i vozi. Sljedeći put će kazna biti veća, pa ti vidi oćeš da se griješ na zastave. :cool:
Izvor: RSE
Crkva na Rumiji razorila tradiciju
Mitropolit Srpske prvoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije poručio je, služeći liturgiju u Hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, kako će metalna crkva na Rumiji opstati i pored toga što je, kako je rekao, mnogi neodoljivo mrze, podsjeća Radio Slobodna Evropa.
Prije više od četiri godine srpska crkva je uz pomoć helikoptera tadašnje Vojske Srbije i Crne Gore postavila metalnu crkvu na mjesto koje je vijekovima bilo ekumenski simbol i gdje su se po tradiciji okupljali predstavnici sve tri vjerske zajednice.
Iako je crnogorsko Ministarstvo uređenja prostora naložilo da se crkva ukloni još 2005. godine ona je i dalje na Rumiji.
Sociolog religije Mirko Đorđević kazao je za Slobodnu Evropu kako izjava mitropolita Amfilohija potvrđuje nepromjenjljivost stavova prvog čovjeka Srpske crkve u Crnoj Gori.
"Sagradivši tu crkvu mitropolit Amfilohije pogazio jednu tradiciju i poslao lošu poruku javnosti i crkvenoj i laičkoj. Rasprave su otišle tako da se oglasi i sud koji je presudio da crkva u tom obliku ne može na tom mestu stajati, ali presuda nije izvršena i s toga on u najnovijoj izjavi ovako pobjedonosno izjavljuje da nema sile koja će to da sruši", kazao je on.
Predstavnik Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić ocijenio je za Slobodnu Evropu da je problem u više ravni, a prije svega u političkoj.
''Metalni objekata na vrh Rumije kojim je razoreno kultno mjesto je, ustvari, u simboličnoj ravni postavljanja kamena međaša imperijalnih ambicija velikosrpskih nacionalista i države Srbije koja ih podstrekava i podržava u čitavoj ovoj priči'', rekoa je on.
Vučinić je podsjetio da je pokrenut postupak pred UNESCO-om, i najavio da će biti porenut i postupak pred Strazburom kako bi se ukonio objekat s Rumije.
Slučaj Rumije prije četiri godine izazvao je žestoke reakcije u javnosti zbog postavljanja metalne crkve na vrh te planine iznad Bara na koju su na Trojičin dan svake godine krst zajednički iznosili vjernici sve tri vjerske zajednice u Crnoj Gori.
To je doživljeno, podsjeća Slobodna Evropa, kao narušavanje međunacionalnog sklada poslije čega su mještani tog kraja prekinuli ekumensku tradiciju.
Nakon što je Ministarstvo uređenja prostora donijelo odluku da se metalni objekat sa Rumije ukloni Mitropolija crnogorsko primorska Srpske pravoslavne crkve uložila je žalbu i tu se stalo.
Zašto je to tako danas Slobodna Evropa niej dobila stav u Ministarstvu urbanizma, dok su u Ministarstvu kulture podsjetili kako pitanje crkve na Rumiji nije u njihovoj nadležnosti.
PR Ministarstva kuklture Danica Nikolić rekla je Slobodnoj Evropi da je gradnja objekata u nadležnosti Ministarstva za uređenje prostora.
''Ministarstvo kulture se bavi, između ostalog i zaštitom spomenika kulture i pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara. Ta crkva nema bilo kakav status spomenika kulture tako da se ona tretira kao svaki drugi objekat koji podliježe legalnoj ili nelegalnoj gradnji", pojansila je ona.
Da nije riječ o sakralnom objektu već o nečemu sasvim drugom smatra i teoretičar religije Mirko Đorđević.
"Radi se o političkoj volji i samovolji mitropolita Amfilohija i u tom smislu vidim da ovdje u ovoj poruci nemamo neku veliku novinu, ali imamo istrajavanje na jednoj politici koja ne uzima u obzir promijenjene okolnosti i u Crnoj Gori i u Srbiji i u društvima u kojima živi", rekao je on.
ide fino čika amfilohiju svađenje braće međusobno a po dogovoru sa milim nam vladarima ;)
Treba se pomirit sa rezultatima koje su postigle razlichite religije, Svetosavlje narodno veselje, Pravoslavlje Crnogorsko, Katolichanstvo i Islamizam i Judeizam, na nashim prostorima.
Mi smo izvozili KOMUNIZAM shirom Jugoslavije,
ali smo izgubili vjernike u petokraku, sa shtapom i shargarepom, vishe sa SHTAPOM nego sa shargarepom.
Drzavu nam niko ne smije rushit,
a koliko ja znam,
u Danskoj je zabranjeno paljenje i skrnavljenje STRANIH ZASTAVA I DRZAVNIH SIMBOLA, sa danskim zastavama je dozvoljena zajebancija,
chesto puta sam vidio male zastavice DANSKE,
ubodene u psece *****,
kao u tortu.
Осам година гајио децу мислећи да су његова
Јанко тешко зарађује за хлеб и издржава породицу(Фото З. Глигоријевић)
Slika
Ћуприја - Јанко Пауновић из Исакова код Ћуприје сазнао је да није билошки отац ниједној од две ћерке тек када га је супруга Снежана напустила и отишла да живи са другим човеком. Занимљиво је да М.П. (7) и М.П. (4) имају различите биолошке очеве. Девојчице кажу да је Јанко њихов тата, али када им се покажу фотографије правих очева, свака узме фотографију свог оца. Када се посвађају, онда млађа девојчица каже старијој да је њен отац богатији, јер има аутобусе и камионе, а старија се побуни и каже да је њен отац богатији.
-Хвала човеку за кога је Снежана побегла, јер никада не бих сазнао да деца нису моја. Она је постала обесна, јер сам ја по читав дан копао бунаре и бавио се водоинсталатерским послом. Радио сам и у иностранству и добро зарађивао, а она је имала пуно слободног времена. Сада ћу та два човека да тужим за душевну бол и патњу, као и због тога што су ноћу долазили да ми прете. И они ће морати да издржавају децу, - љути се Јанко у разговору за „Политику“ додајући да је добро да је остао здрав поред свих претрпљених шокова.
Његова голгота почиње новембра прошле године. Након само неколико дана што га је Снежана напустила и одвела децу син њеног љубавника тражио му је 2.000 евра да би му вратио децу.
„Мој отац и твоја жена ће продати децу. Зато боље дај мени тај новац, ја ћу да их украдем и да ти их вратим“, рекао је син љубавника моје одбегле жене, који је док ме је уцењивао на сто ставио пиштољ. Рекао сам му да немам новац, а он да ћу онда остати без деце. Сутрадан сам отишао у полицију и пријавио рекетирање. Три дана касније организована је клопка код моје куће, где су тог Циганина ухапсили са обележеним новчаницама - наставља Јанко.
Како полиција није могла да докаже да су Снежана и њен љубавник саучесници у овој врсти уцене, социјални радници су децу вратили Снежани. Три дана касније родбина човека са којим је Снежана живела Јанку је вратила децу и обећала 15.000 евра само да промени свој исказ на суду како би младић био ослобођен.
- Нисам пристао на то и онда су они почели да ме јуре и прете. Из тог пакла извукла нас је полиција која нам је у два наврата организовала заштиту. Мени је било битно само да заштитим децу, јер тада сам мислио да су моја. Онда је дошао један човек, чије име никада нећу да откријем и рекао ми да је добро то што чиним за децу, али да треба да урадим ДНК анализу и утврдим да ли су моја, јер му је Снежана рекла да то уопште нису моја деца. Када сам то урадио веровао сам да ће показати да је бар старија ћерка моја, али испоставило се да обе нису - каже Јанко за наш лист и додаје да је поред тужбе за развод брака поднео и тужбу за оспоравање, али и утврђивање очинства.
Slika
Јанкова кућа принудни смештај за бившу супругу и децу
Снежана за „Политику“ признаје да деца нису Јанкова, да су прави очеви још фебруара на суду то признали, да су се нагодили и да ових дана треба да јој стигне прва уплата.
-Тражила сам алиментацију до 18. године, а ако деца студирају до 24. године, као и део наследства, јер им то по закону припада. Новица Јовановић из Исакова, отац старије ћерке, треба да ми исплати 30.000 евра, а Михајло Керић, који је у Швајцарској, отац млађе ћерке, 30.000 швајцараца – прорачунала је Снежана.
На питање због чега је варала мужа, она је одговорила да га она није много интересовала као жена, због велике разлике у годинама и да никада није био код куће, па је она била са разним мушкарцима.
Јанко и даље издржава Снежану и децу, јер се налазе на принудном смештају код њега док се не нађе боље решење.
-----------------------------------------------------------
Мајчино признање
- Када сам сазнао да деца нису моја, моја мајка ми је признала да ни ја нисам син човека кога сам сматрао оцем, већ једног комшије. Отишао сам на његов гроб, понео огледало и свој лик упоредио са фотографијом на споменику. На основу црта лица уверио сам се да ми он јесте отац - тужно ће Јанко.
Зорица Глигоријевић
http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/O ... va.sr.html
ah, moderan život, švrljanje :lol: .vjerovatno i preneraženi domaćin ima neđe neko svoje ;).ti si Zvek_Zivi sam reka neđe gore da ne boli ono što se ne zna :mrgreen: .
drugaciji je moralni kod u Srbiji i MNE-ovo JESTE mnogo *konzervativnija* sredina i ja to volim!
pozdrav
bila nekad Bone,bila nekad ;).
Alo: Aco Đukanović donira Amfilohija
Jedan od najvećih ktitora Mitropolije crnogorsko - primorske je brat crnogorskog premijera Aco Đukanović, koji je nedavno poklonio glisere manastiru Beška, koji se nalazi na Skadarskom jezeru, javlja beogradskog tabloida Alo, pozivajući se na neimenovane izvore.
Nije poznato da li su gliseri bili uključeni u šverc cigareta kojim se crnogorski režim, prema mnogobrojnim optužbama, organizovano bavio, napominje list, prema čijim izvorima je vlast u Podgorici digla ruke od projekta Crnogorske pravoslavne crkve i sada, na sve načine, pokušava da pod svoje okrilje ponovo uzme Mitropoliju crnogorsko-primorsku SPC i prilagodi je svojim potrebama.
List piše da je taj zadatak preuzeo potpredsjednik Vlade Svetozar Marović.
Quote:
Mitropolit Srpske prvoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije porucio je, služeci liturgiju u Hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, kako ce metalna crkva na Rumiji opstati i pored toga što je, kako je rekao, mnogi neodoljivo mrze, podsjeca Radio Slobodna Evropa.
Novine koje (nije)sam pocitaoQuote:
vlast u Podgorici digla ruke od projekta Crnogorske pravoslavne crkve i sada, na sve načine, pokušava da pod svoje okrilje ponovo uzme Mitropoliju crnogorsko-primorsku SPC i prilagodi je svojim potrebama.
List piše da je taj zadatak preuzeo potpredsjednik Vlade Svetozar Marović.
Magazin "Дне", Podgorica, septembar 2009.
U internom dokumentu Mitropolije crnogorsko-primorske, koji je javnosti dostupan ljubaznoscu protojereja Velibora Dzomica, navodi se da je Mentalna crkva na Rumiji dio pilot projekta "Stop ekumenizmu", ciju afirmaciju, kako smatraju u Mitropoliji, mora snazno podrzati i drzava, cjelokupnim kapacitetima.
"Ako veliki Bog uredi, a Sveti Sinod pismeno potvrdi, uz sufinansiranje iz sredstava koje je Mitropoliji velikodusno donirao Hajdrihov muzej iz Tel Aviva, ocekuje nas izgradnja jos minimum dva ovakva sakralna objekta. Jedan je PVC crkva koja koristi helijum kao pogonsko gorivo; rijec je o ekonomicnom i posve ekoloskom konceptu, koji bi, nakon konsultacija sa podgorickim Zavodom za geodeziju, mogao naci svoje mjesto na planini Hajla, u neposrednoj blizini pravoslavnih naseobina Rozaja i Plava:
Attachment 33083
Opredjeljenjem za ovakav tip konstrukcije Mitropolija iskazuje i punu podrsku projektima zastite zivotne sredine, apelujuci istovremeno na odgovorniji odnos covjeka prema prirodi." - dodaje Dzomic.
"Drugi model je popularno nazvan Flying Reesto (Летающий Амфи), djelo je Sirhana Sirhana, nagradjivanog konceptualnog umjetnika iz studija "Kenedi", u LA"
Attachment 33084
"Ova crkva ce, poslije debija na septembarskom aeromitingu u Moskvi, amfibijskim transporterom kozackog paramilitarnog puka biti postavljena u Malesiji, podrucju podgorickog atara koje je naseljeno uglavnom pravoslavnim zivljem...odnosno - podrucju koje ce, poslije intervencije kozaka, naseljavati pravoslavci " - predvidja Dzomic i nastavlja "Prednost ovakve crkve je sto se njen enterijer, u sekcijama predvidjenim za prozore, manjim modifikacijama moze prilagoditi montiranju raketnog sistema srednjeg dometa "Pionir", koji je odavno povucen iz upotrebe, ali je bratska Ruska crkva, iz svojih zaliha i o svome trosku, ustupila ovu vrijednu relikviju. - zavrsava Velibor Dzomic, popularno TV lice i PR Mitropolije.
Nezvanicno, razmatra se postavljanje i trece, mobilne, bogomoljke, koja bi ordinirala pruznom trasom Bukovica - Dubrovnik - Srebrenica (tzv. Put mira),
Attachment 33085
ali poslednje informacije iz ZTP CG demantuju ove navode, ukazujuci da ne postoji adekvatna procjena bezbjedonosnog rizika od voznje crnogorskim prugama.
Nazalost, biljezimo i prve zrtve ove afere - visoki funkcioner vladajuceg DPS-a, Svetozar Marovic, nakon sto mu je na konferenciji za stampu postavljeno pitanje: "Kakav je Vas stav o slucaju Rumija?", svojim prepoznatljivim narativnim stilom je izazvao mozdani udar trojice novinara, dezorijentaciju jednog, dok je sedmoro, uprkos snaznim glavoboljama, ipak lakse povrijedjeno.
Citat dijela Marovicevog odgovora: "Mitropolija je jedini legitimni predstavnik crkvene vlasti na teritoriji Crne Gore, ona je autokefalni entitet u okviru nezavisne i kanonski priznate Crnogorske Pravoslavne Crkve, koja je neodvojivi dio Srpske Pravoslavne Crkve".
.
Danas je Gvozdenović rekao da će crkva na Rumiji biti uklonjena.
Ako je to istina, ako imaju namjere takve, pisanje lista Alo je laž.
A što očekivat od lista Alo?
Misliš da je on to na svoju ruku rekao?
Mislim da nije, i normalno da nije, ali od micanja kante nece bit nishta. Malo se ce pricat kad treba da se skrene sa nekih vrucih tema i to je to...
Kakvo micanje kad Filip i Sveto idu sa Amfilohijem ruku pod ruku?
evo mu ođe pokazuje na koji će vrh novu da donesu ;).
vele da će pošto zatvore duvanski da preuzmu sve njihove trafike :mrgreen:
Ne znam što vam toliko smeta nešto što i ne vidite..
Inače, uz svu sprdnju, to je i dalje crkva, vjerski objekat. Mislite na to kad se ledeći put iz nekog razloga prekrstite...