Ja kao bazen da imam. Mozda mi slute nesto [emoji1]
Printable View
27 eura, sam ja bez klime, jos radio...
Vode mi je sve dolazilo po 20-25 eura pa sam krivca nasao u vodokotlicu koji je cesto dopunjavao vodu jer nije dobro dihtovala ona centralna...nesto.
Nakon te popravke trosim 12 kubika, 15 eura, ponavljam sam ja. :D
Jebiga kad se tusiras svaki dan :)
Probaj kao neki samo nedeljom, pa da vidis kako se snizava racun za struju i vodu :)
Ja kad se tusiram upalim vodu, podesim zeljenu temperaturu i tako drzim dok ne zavrsim, da gasim vodu dok se nasapunjam ustedio bih 1.50 eur. :D
Bugi ima senzor koji prepozna kad se sapunja i sam ugasi vodu.
Sent using Tapatalk
lako je vama s kratkom dlakom da prska po vama, mi sto imamo kosu gasimo.
ili se vatamo s tus baterijom po kabini.
Ahahaha a zamisli zakočka senzor pa mrdaš lijevo desno da krene voda a ono neće
Ima na CT pna kafana Dvor, i u wc im je senzor za svijetlo, ja nisam znao, namjestim se fino a nešto mi i nije bila potreba ali reko aj jednom, treba vozit za PG a ne volim da vozim i trpim, teke - ugasi se svijetlo, prekide mi oni mlaz, ja zavikah Zauzeto! O! O! Kad se sjetim i sad mi je smiješno :)))))
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Ja se evo ne kupam :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cc3d09e61b.jpg
Rezultat solarnih panela.
10.78 € za avgust račun.
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
Kome se obratit za ugradnju broila? EPCG ili CEDIS? Zgrada je zavrsena prije 3 mjeseca a na ugradnju brojila se ceka vise od 6 mjeseci. Ako moze neki kontakt, hvala.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Cedis preko morače podji. Ona zgradu preko puta naplatnog punkta elektroprivrede.
Meni se ipak cini da to nije trenutno nego hronicno. Zamisli jedina firma za distribuciju elektricne ekergije nema satova na stanju. I poslje se cude sto ljudi kradu struju. Zgrada je gotova prije 3 mjeseca i ne moze da se useli jer nemaju satova na stanju. Afrika sto drugo.
Nemoj da si na kraj srca. Znaš kako to ide, prvo tender, pa da se sad nekome novome namjesti tender, pa da se to brojilo prilagodi billing sistemu itd itd.
Ima tu posla, ko hoće da radi naravno.
Spektakl sa brojilima inače između ostalog rješavaju upozorenjima da će isključit struju potrošačima čija se brojila vode na preminule.
Još kad bi imali u arhivi ugovore za sve te ljude pa da ih neko shvati ozbiljno.
Znaci lagano se moze biznis napravit kradjom brojila, sobzirom da insistiraju da se stavljaju van objekta na nicijoj zemlji. Stvarno sam mislio da smo malo vise napredovali zadnji godina. Najgore sto se svaki put razocaram [emoji3525]
Svakako je morala i potrebna dokumentacija da se posalje u mejlu.
Znam jednu javnu ličnost, ekonomskog analitičara takoreći, koji dan-dan za svoj stan dobija račune na ime prethodnog vlasnika koje si preselio prije 47-48 godina, a ima 30 godina da nije među živima. Kad se ne bune dok im redovno plaćam račune, znaš kad ću im sam poć tamo da me šetaju gore-dolje po gradu za kopiranje i ovjeravanje ko zna čega od dokumentacije i da se po 3-4 puta kod njih vraćam samo da bih prebacio vlasništvo brojila sa mrtve osobe na nekog drugog? Kad Zubati stvarno bude profesionalni menadžer, a možda ni tad.
Ja sam probao i uživo i preko maila i odustao sam.
Toliko papira za nešto tako jednostavno i što bi trebali da ide u 3 koraka..
1) Evo papir da vlasnik nije živ
2) Evo papiri da je moje
3) Čekam.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............