Ne znam bi li stavio u "stvari koje vas nerviraju", "cemu se trenutno smijete" ili dje vec pa cu turit' pricu od prije po' ure odje...
Prodavnica. Kupujem sir neki i taman pri pocetku razgovora sa prodavacicom ulece neki coban (izvinjenje ljudima kojima je to posao a ne karakterna crta) i pocinje da duva. Ne prodje 10-ak sekundi oglasava se "Ima li koga odje?". Prodavacica se izvinjava i kaze da ce koleginica doc' da ga usluzi. Kakvi, ne yebe ciko (50-ak godina) zivu silu nego pocinje da se ljuti, da pljuje i sve po spisku. Prodavacica jos jednom odgovara da je zauzeta sa musterijom i da ce ga usluzit' brzo, ukoliko koleginica ne dodje u medjuvremenu.
Pocinje malo grublje izrazavanje i ja ne mogah to vise slusat'. Prva reakcija je bila kratka i jasna "U redu je gospodine, dosta je bilo". Opa... u zivac pravo. "Ko si ti?" "Jesam li ja tebe pomenuo?" "Sto se mijesas ti kad te niko ne zove?" i najjace "Mislis li da si jak?"
Elem, preguram ja to bez smijeha i najkulturnije uz sve 'Vi' mu kazem da saceka svoj red, da ne vrijedja druge i da ima menadzera i sefa ukoliko smatra da treba nekome da se zali.
Kulturna prica ga opet u zivac udara, navikao je na zesce stvari. Ali na moje iznenadjenje ne pominje "izlazak vani" ili ista slicno nego uzima telefon i pred svima, onako uzvisenim glasom, zove "svoje" da se "nacrtaju" ispred prodavnice za 2 minuta, da me navodno prebiju posto sam ja taj koji se kurchim a on je tu sav regularan.
Vjerujem da tu vec nisam mogao sakrit' (o)smijeh ali izabrah i drugi sir i podjoh na kasu a on umjesto da kupi nesto (posto je u tolikoj zurbi bio) me sve vrijeme pratio dje se krecem i kuda idem.
Nema raspleta, nikoga ispred prodavnice nije bilo a nije mi padalo na pamet da ikoga cekam ispred prodavnice, po ovom vjetru. Nije ni on izlazio.
Da me ko pogresno ne shvati... nije ova prica usmjerena na ono kako sam ja postupio nego na ono kako stoka kao doticni gospodin postupa. Centar univerzuma, njega treba odma usluzit', poklonit' mu se i ljubit' ga u ruku. Pih.