Nemas veze sa patriotizmom?
Prvi put da se slozim s tobom.
Printable View
Nemoj me izbit samo cika Peko..
florenz everton i hoffenheim want nikola vujadinovic
najbolii defensivac bugarske lige kosta 4mio eura!
ja dobih vizu na po godine....spreman sam za put u (nadamo se) bari :mrgreen:
da igras tamo futbal???
Grashopersi su Intertoto kup osvojili 2006. godine, a posle mršavih 2:1 u Švajcarskoj protiv Bese, u revanšu u Albaniji ipak nije bilo dileme. Dva gola postigao je crnogorac Samel Šabanović, dok je treći dao Zuber za ubedljivih 3:0.
Ko li je sad ovaj Samel....
Bilo je rijeci o njemu na ovoj temi nedje cini mi se. Sve u svemu, spic... a toga nam ne fali.
Bjelopoljac, igrao je u par klubova tamo već...
Eno Dujmović daje u posljednjim utakmicama golove redovno, a Grofov Amkar gazi li gazi :)
Ja bih radije vidio Grofa na celu reprezentacije. :D
Filipovic nam je potrosio godinu dana, a nismo ni blizu da ispunimo potencijal koji ova generacija ima.
Nije lud Grof da radi ovamo, nažalost :)
Nego, u posljednja 3-4 kola, kad god odem na livescore da vidim strijelce za Amkar, redovno se tamo nađe Dujmović... Izgleda da čovjek igra u velikoj formi, ali bih rekao da je priča oko njega u našoj selekciji završena, i da nema šanse da obuče naš dres, ako je ikad i bilo...
Utakmice ruske lige možete da pratite na Sport Klubu + , ima mnogo zanimljivih duela...
Dje vidis ti te kvalitete Filipovica molim te? :)
Ja u zivotu nisam vidio antipatichnijeg trenera od onog Grofa a shto se tiche kvaliteta "Filipovica" oni ce izaci na vidjelo kad se od ovih momaka shto se dobro prodashe naprave josh bolji igrachi!!!Polako...dochekat ce se i fudbaleri u CG uskoro :)
ps:shta je to sachekati do kraja kvalifikacija pa onda priche o treneru
Sad ko je kome antipatican je potpuno druga stvar, mi ovdje pricamo o strucnosti.
Filipovic sa njegovim "mi se uigravamo, mi samo 5 treninga, mi ne mozemo ovo, ne mozemo ono" pricom pregura godinu dana i jos uvijek igramo kao da su igraci juce prvi put zajedno kafu popili.
Data mu je reprezentacija koja na papiru moze biti u rangu recimo Svajcarske. Imamo ofanzivnu liniju medju 10-15 najboljih u Evropi - a n golova smo dali iz penala i nekakvih petljavina u sesnaestercu. Da ne pricamo sto covjek nema nikakav autoritet, igraci mu rade sto oce po terenu.
Skoro svaki primljeni gol i propust u odbrani bio je nakon takticke greske (osim onih koje je Jovanovic poklonio protivnicima). Igramo stalno sa dva defanzivna vezna - sto ne radi niko osim ako se debelo ne brani - a nikad ne mozemo loptu iznijet sa svoje polovine, nego se ili ispucava tamo dje nema nikoga, ili ide po strani pa ako je bekovi prenesu - dobro je.
Svaku utakmicu koju smo dobili dobili smo zahvaljujuci individualnim sposobnostima. Nema uigranih rjesenja u napadu, nema igre na sredini, odbrambeni igraci igraju svaki za sebe, dadosmo li neki gol iz prekida do sad? Da ne nabrajam vise.
Znam samo da ovakvu generaciju necemo nikad imat u buducnosti, a ni ovako laku grupu u kvalifikacijama. Sljedece kvalifikacije nam umjesto Italije i Bugarske dodju recimo Holandija i Rusija, i vidimo se...
Na kraju ce ici prica kako smo mi mnogo mali i navini, kako nemamo ekipu da se kvalifikujemo bilo dje, sto je jednostavno netacno. To je uspijevalo gorima po kvalitetu od nas, cak je EP osvojila reprezentacija gora po kvalitetu od nas, da ne pricamo kakve su se sve reprezentacije kvalifikovale u zadnjih recimo 6 godina na EP i SP.
Zato sto na celu imaju covjeka koji zna sto radi, a ne nekoga ko prospe igrace u formaciji 4-4-2 pa poslije kako se ko snadje na terenu...
A Grof je takav autoritet da ce nam inostrani klubovi davati igrache repki da bi ih on uigravao!!!Mogu oni to urede kako oce ali ako bude fiorentina igrala na dan kad igra repka bice frke oko Jovetica 100% a da ne pricham za druge!!!Moramo se navici da nije nash savez toliko jak da ucjenjuje klubove iz kojih dolaze igrachi vec da oni to vrijeme koje dobiju iskoriste shto bolje a ja onamo vidim tim!!!Mora da se radi josh dosta ali to se najbolje postize prodajom igracha!!!
Sto se toga tice, rasporedi su uglavnom uskladjeni tako da se nece cesto desiti da Fiorentina i Crna Gora igraju isti dan, ili u dva-tri dana. Fiorentina moze pokusati da zadrzi Jovetica ukoliko im je bitan za naredni period i nece da rizikuju da se povrijedi, ali tu UEFA skoro uvijek zahtijeva od kluba da pusti igraca ako se prethodno savez i klub ne dogovore. Sve u svemu, to nije najveci problem.
Filipovic je do sada imao sasvim dovoljno vremena da uigra ekipu, bar da ne pravi pocetnicke takticke greske. Problem je u tome sto on jednostavno nema ideju kakvu igru hoce i neku viziju tima, nego se snalazi od meca do meca i postavlja samo onu najosnovniju takticku postavku. Ostalo je sve na igracima, a to je neozbiljno.
Ili je to ili jednostavno nema autoriteta da nametne igracima ono sto hoce, u svakom slucaju problem je u njemu.
Ja ne vjerujem u prichu da bi obichni momci dobili Norveshku 3:1 (koja je tada bila 27 repka na svijet) vec su to uradili profesionalni fudbaleri!!!Ti ljudi ne misle (a pogotovo Vuchinic) da ce im Filipovic unishtit karijeru i igraju kako igraju i to uposhte nije toliko crno s`obzirom na situaciju da svoj hljeb zaradjuju u svojim klubovima a to je izvjesna presija priznat cesh!!!
To nije do profesionalizma igraca vec do trenera. Ukoliko igraci nemaju povjerenja u trenera ili sumnjaju u njegove sposobnosti i taktiku (ili ukoliko im jednostavno nista posebno nije ni receno) to ce se odraziti i na terenu.
Kao sto rekoh ne znam da li je samo to u pitanju - a djelimicno sigurno jeste jer se Mirko nikad ne bi onako lezerno ponasao na terenu u Romi (gdje je maksimalno profesionalan cak i kad ga neopravdano drze na klupi).
Isto vazi i za Simona koji izgleda ima osjecaj da u reprezentaciji moze tresnut loptu prema golu kad mu padne na pamet (i iz svakog slobodnjaka), bila dobra prilika ili ne, i driblat dok ne izgubi loptu. Na drugoj strani je i najbolji igrac Sportinga i najbolji igrac portugalske lige, znaci sigurno ne igra na isti nacin.
Iskreno, Norvesku smo dobili jer smo jednostavno mnogo kvalitetniji na pojedinacnom nivou. To sasvim sigurno ne bi smjelo biti mjerilo uspjeha tima koji bi realno morao biti ravnopravan i sa mnogo boljim selekcijama - Rumunijom na primjer.
CG ce napraviti dar mar u kvalifikacijama vidjecete
U Podgorici je remi u najgorem slucaju,jedino ako zabari ne dadnu gol iz neke frljoke inace su poznati po tome.Ali uz maksimalnu angazovanost i podrsku sa tribina OGROMNE su sanse za pobjedu
znaci...u PG remi osiguran,a OGROMNE SANSE ZA POBJEDU
protivnici--zabari,sudije
Pustite zabarchine,daj reci kakav imas osjecaj za ove irce i bugare ? :)
ja sam ubijedjen da ce nam 3x teze bit protv bugara nego li protiv italije.