a ko to radi?
posto su mi rekli da ne moze da se vari, jer je u pitanju neka deveta legura aluminijuma
Printable View
Pa ne vari se nista cim se stavlja crijevo umjesto cijevi
Sent from my phone
Stvarno dobar zakljucak Nikola...
hvala ekipo, ne pade mi na pamet silicium
@Laz - jesi li pitao Vukovica u Vranice - oni su varili sve od frigo programa
Druga opcija - mozda Vujovic ili neko ko vari raslhadne i slicno
Kompresor klime Scenic 1.5dci 2011, pretpostavljam da nema šanse da se nađe u sezoni?
TT
To i jednorog dodje ti na isto...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ispreturao sam kompletno balkansko poluostrvo, i preko sto jada nabavih cijev.
Ciak/Next, Bolex, Cekovic, Castellana uopste ne mogu to da poruce, cak sam stizao do menadzera prodaje za Balkan.
U alliance se ceka mjesec, 200e kosta.
Smokovac nema, Bioce nema, Ivanovic nema, Vratnica nema, Taksi MK nema, Rakocevic nema, ne znam vise koga nisam zvao i slao slike...
U Srbiju od 30 otpada je imalo na samo jedan, 30e je kostala cijev.
Ova moja je bila pukla direkt na ulaz u kompresor, mogla se zavarit da smo imali odgovarajuci "ulaz" za kompresor, ali ne pasuje ni od cega sto su imali na stanju...Zavare slicnu, napunimo freon, drzi 15 min i ispusti.
Tako da sam morao kupit cijev...
A zamijenih i hladnjak, a nisam morao...Njega kupih prvo, jer su mislili da on curi...
Cini mi se da sam lakse mogao nac dio za nekog Maseratija nego ovu cijev posranu
Nisam u toku. Imas li sliku ili kataloski da vidim o cemu se radi?
napravih auto uglavnom...za eure mi je bas lagano, no sam mozdano izgoreo.
imas na prethodnu stranicu sliku te cijevi...
neki penis sto je izgleda jedini dio auta koji je bas sandero a ne otpad od renoa i bas ne pase ni od cega drugog.U poljsku se samo proizvodi i konektor veliki i cijev su liveni izjedna, nije "presovan" da bi se mogla cijev zamijenit sa tom bakarnim
valjda ide od kompresora, do kabine
https://youtu.be/Csb7khyoJjw
Dacia vs Yugo
Šebalj kralj [emoji23]
Sent from my Redmi note 12 Pro 5G using Tapatalk
Pozdrav.Imam megana 2, 2003, 1.5 dci 74kw(101ks).Imam probleme sa teskim startom, sto duze odstoji teze i upali, izbaci greskicu injection fault prilikom paljenja auta.Mnogi majstori mi govore da su vjerovatno dizne, dok ja imam sumnju na to jer auto zaista kad se upali jako mirno radi i trosi 5/6 litara, sto da je slucaj da su dizne otislo bilo kontra, em bi lupalo i trosilo.Ima li ko da mi preporuci dobrog majstora za Renoa i da li je neko imao slicno iskustvo?
Metni nepovratni ventil. Jedan Kangoo je imao taj problem i rijesio sam ga tako.
Vec ga ima:D, ja bacam sumnju na neki senzor, jer sto duze ostoji teze upali i nekad hoce poslije duze rute od preko 100 km, ako ga tada odma iskljucim i pokusam upaliti nece, nego mora odmoriti jedno pola sata hahaha.A zimi jedino kad je minus na start sprej je htio, ostalo nikako.Alternator mu je repariran, to je odbaceno sa sumnje, mozda senzor bregaste ili temp, dje bi se dobar majstor u tom polju Renoa mogao naci?
E tu je potrebna dijagnostika i masu zivaca.
Auto se vozi ovako godinu dana, provjeravao sam pritisak na oko 230b je sto i je i normalno, koliko je to regularno ja ne znam, kod Lagatora na Cetinje sam to provjerio.A interesatno auto na minus nece upaliti jedino na start sprej, dok u ostalim slucajeva oce al ga zavergla, npr ljeti posle dan pauze zavergla 4,5 sek i sastavi ga, a posle 3 dana pauze vergla pa stane pa tek na drugo verglanje sastavi, sto je hladnije teze mu je.Dok npr tokom dana posle 3/4 sata pauze od voznje jako fino upali dosta osjetno bolje.Auto se ne gasi kad se upali, jednom mi se samo desilo i to je zapistao i izbacio gresku na akumulator, poslije toga kod Dioda u Budvi reparirao alternator, od tada se nije gasio.A interesatno tada mi se ugasi na sred magistrale haha, i ja ga zavreglam i nekako sastavi auto da upali, posle kad sam ga parkirao da ga upalim trika nema, samo jako vergla, ja zvao slepu sve zakazao, posle 4h bzvz da probam kad on upali na zub, posle toga mu je alternator repariran i nije mi se gasio vise.Nekad uz brdo pri jacem dodavanju gasa oce isto izbaciti kao kad pali injection fault problem.
Samo nemoj na autoput izlazit sa njim, makar dok ne za'ladi.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Zapalismo se supruga i ja za Renault Austral u verziji Alpine E-Tech mild hybrid, 160KS, automatik. Misljenje? Ima li nesto sto bi trebao da znam, osim cijene? :D
Hoces li u detalje ili ovako?
Rekao bih da ne ides u detalje jer nijesam neki znalac, ali mozda ce znaciti nekom ko je ili ce biti u slicnoj situaciji :)
Jura se fura - Renault Austral
https://youtu.be/sshZs7tZVJE
Sent from my iPhone using Tapatalk