Lak posao? mora da nisi gledao treci set
Printable View
odlican mec. prva dva geMa treceg seta odlucila, poslije je rafa poceo da melje standardno, prije svega na psiholoskom planu. strasan otpor djokovica, mislim da moze da bude zadovoljan. na kraju statistika - 1 winner vise novaka, ali i jedno 20 gresaka vise.
Za Nadala se nema što novo izmisliti i reći, ali Novak je bio maestralan skoro do kraja. Sjajna partija, finale za sladokusce!
Priznajem, Novak me fascinirao.
Uzeti jedan set Rafi na šljaci je izuzetan rezultat a tek biti na krak do trijumfa ...
nijanse su odlučile...
Novak može da igra sa Rafom na šljaci ali njegovo tijelo nije sposobno da izdrži veće napore.Nole je MORAO da povede bar sa 2:1 u trećem setu jer je SVE bilo na njegovoj strani.
Koliko je taj-brek lopti imao...
Igra drugačija, povukao se 2-3 metra ispod crte i ,,prebacivao".
Čudno je to što je u normalnim poenima Novak izlazio kao pobjednik ali čim je htio da napadne i krene agilnije Rafa ga je uništavao nevjerovatnim udarcima.Zaključak , kada je izgubljen ili kada je u ,,konopcima" Nadal je NAJBOLJI!
Sve se svodi na snagu i izdržljivost Novaka jer je tehnički potkovaniji od Nadala.
DA LI SE NJEGOVO TIJELO MOŽE NAVIĆI NA OVAKVE NAPORE I MEČEVE?
AKO USPIJE U TOME, NEMA SUMNJE POBJEĐIVAĆE SVE TENISERE SVIJETA!
Da li će Nole moći zadržati ovakav nivo igre na šljaci?
Iskreno, ovo je najbolji tenis srpskog tenisera na ovoj podlozi od kada pratim tenis!
Samo, i jedino se postavlja pitanje:
Može li Nole izdržati ovakav ubitačan tempo?
Nadal i Marej , to već cijeli svijet zna- MOGU...
Novaka su unistili izlasci na mrezu i pokusaji skracivanja udaraca.Svaki put nadal stigne na te lopte.Novak je jedino mogo da ga pokusava dobit kombinacijom udaraca sa osnovne linije sto je i radio dio meca.Ali ono je stvarno zivotinja vladace duze od fedexa a noletu svaka cast malo je ko zadnjih godina onako nadala na sljaci namucio...
Djokovic nije niti ce ikad biti tehnicki potkovaniji od Nadala.Nadal izvodi najteze udarce u tenisu za koje je potrebna nevjerovatna snaga(zato je i morao da gradi onakve misice).Njegova kontrola lopte iz punog trka kao i varijacija zgloba prilikom udarca(sto je u modernom tenisu izuzetno vazno, kratke dijagonale,pasing shotevi itd...) su prosto nevjerovatni.
Nekome moze da se svidja ili ne Nadalova igra ali reci da je tehnicki nepotkovan je prilicno smijesno, ovo ce razumjeti oni koji su ga gledali uzivo.
Djokovicu naravno svaka cast, igra lijep i dobar tenis i potpuno zasluzeno se nalazi u samom vrhu atp liste.
Meni je samo zao sto nisam mogao gledati finale uzivo jer je ono bio mech za pamcenje!
I samo da dodam, price o Djokovicevoj fizickoj NEspremnosti su price za malu djecu.Kad Djokovic pobjedjuje moze da dise, kad vidi da protivniku ne moze nista ne moze da dise.Sve je to stvar mentaliteta i izlizane luzerske price: " da sam fizicki spreman dobio bih ga sa nule", sto je nazalost prihvatila ova nasa balkanska prostorcina.
TRANSSEKSUALKA NA TENISKOM TURNIRU
http://sportskiportal.com/entertainm...m-turniru.html
E vidjeh to jutros,svasta vala ima na ovoj nasoj planeti
kako li je grdan/a :)
Momčina!``
Znam da ja zracim zeljom da joj jos jednom promijenim licni opis:devil:
hahahahaha...
sta se zalite, ona je riba i po u odnosu na Morezmo ili Devenport :D
Aooo kako igra ovaj Nadal, sto je ovo majko mila.UBicaaaa.
Sve je samo ne tihi. :D
Ristekp za Zimonjića i Nestora.
Nestorovo 100. finale u karijeri uz 57 titula,Zimonjicu 26. titula cini mi se,sve u svemu fenomenalan uspjeh.P.S.Djokovic angazova novog kondicionog trenera koji je nekad radio sa Musterom,sjutra pocinje Rim prenosi na SK-u i RTS-u.
Djokovic - Montanes 7:6;6:0 uz jednu izuzetno losu Novakovu partiju,ali pobjeda je ono sto se broji
Djokovic - Robredo 6:1;6:1,ciscenjeeeeeeeeeeee
Nole i danas vrlo siguran protiv odlicnog Del Potra.
Popravlja se.
U odlicnoj je formi , i sto je najbitnije konstantno je povecava iz turnira u turnir
Djokovic - Del Potro 6:3;6:4,sjutra poslastica Djokovic - Federer