Originally Posted by
Gagarin
Bojim se da izbor postoji između DPS i njegovih "tradicionalnih partnera" manjinskih stranaka, SDP i SD na jednoj strani i DF i njegovih sada već tradicionalnih partnera Demokrate i URA. Za koga kod da glasaš, na kraju glasaš ili za blok gdje dominira DPS ili za blok gdje dominira DF. Izuzetak može nastati ako URA ne bude trebala DF-u pa je otpile kao u Budvi.
U ova dva bloka su DPS i DF značajno jači od svih drugih partnera i realno je da ostvaruju najveći uticaj. Trenutna situacija imamo vladu sa dva ministra koji su izbor URA i ostatak koji je izbor nestranačkog premijera koji je ispalio listu kojoj je bio nosilac i Crkve nije realno da može potrajati, a nije ni održiva. Nemoj da imaš iluzije da je to neka fenomenalna igra Krivokapića i Abazovića, već je situacija gdje Frontu, a i Demokratama odgovara da nemaju odgovornost ni za koji problem, a da po dubini udomljavaju svoje. Nakon pet mjeseci eksperimenta mislim da bi za društvo bilo zdravije da imamo političku vladu sa sve Frontom i Demokratama i politički podijeljene resore. Cijenim da bi se Front ponašao puno normalnije nego sada (npr. kao Pipun na odboru koji vodi gdje djeluje kao glas razuma), a i Demokrate bi morale da se izjasne o po nečemu, što nije mir u svijetu i slične teme kao na izboru za mis.
U trenutnoj situaciji fokus DF i Demokrata jeste bildovanje sopstvenih partija uz pomoć zapošljavanja po dubini gdje će njihovi direktori da preuzimaju preletače i uvaljuju svoje aktiviste.
A Krivokapić im sve to daje kao neki jadnik u školskom dvorištvu kojega snađu siledžije pa mu uzimaju pare za užinu, a on se nada da sjutra ipak neće to raditi ako ih odobrovolji. Doduše, Krivokapić kapira i da je to jedini način da opstane, a ljubav prema vlasti je jedina koja vremenom jača.
Zbog svega toga mislim da bi bilo bolje da se formira politička vlada sa političarima ministrima, evenutalno sa par zanatlija za finansije i sl. i da takva vlada gura. Čak mislim da bi bilo zdravo za URA, jer će je ovako izgoreti, a i kada bi bili svi u koaliciji lakše bi lupala rampu inicijativama nego kad dotičnih nema u vladi i vazda su pod sumnjom za neko šurovanje. Odoh predaleko, ponese me tema :)