Kad sam se vracao iz Bd, 10 minuta sam morao da idem iza degenerika koji da gas, pa zakoci toliko naglo da mi je bilo malo i 10 m rastojanja.. kakvih penalcina ima. U pitanju je teget Passat 6, PG table.
Printable View
Kad sam se vracao iz Bd, 10 minuta sam morao da idem iza degenerika koji da gas, pa zakoci toliko naglo da mi je bilo malo i 10 m rastojanja.. kakvih penalcina ima. U pitanju je teget Passat 6, PG table.
Ja tu ne bih stao.
Nije ovo nista. U Bijelo Polje na onaj kruzni tok na Ribarevine poslednji put su zaustavljali kad sam bio gore. Stoje na kruzni i zaustavljaju. A onaj kruzni tragikomedija koliko je "prostran", ne znam kako sleper moze da prodje kroz njega.
U tekstu pise da je jedan policajac zaustavljao vozila na mostu, zatim ti trazi dokumenta i salje te do kolege u kolima na alkotestiranje (da setas po mostu) :/
Opet da pitam: Jel moguće da ljudi staju policiji na takvim mjestima dje treba da strijepe za svoj zivot?
ja sam pisao nedje davno...ima sigurno i 2-3 godine da su me zaustavili oko 3 uvece na milenijum i to su stali tako da su dva vozila bila jedno proed drugog i onaj ko nailazio morao je da se provlaci kao treci....
da ne pricam da sam ih jedva ubijedio da nisam pio i pored oca koji je bio samnom i jos par putnika i punog gepeka kofera.... a onda posle 2 kilometra nova patrola i ista stvar...
Kakav je zakon sto se tice tog zaustavljanja na sred puta, mosta ili kruznog? Koliko sam ja shvatio mogu da te zaustave dje im se cefne a ti ako se qrcis i prodjes samo ce ti pljusnut' znatno vecu kaznu...
Neka me neko od mudasa demantuje.
Sad sam zvao ODJELJENJE ZA ANALIZIKU, UNAPREĐENJE RADA I RAZVOJ POLICIJE medjutim niko se ne javlja.
Zakon je jasan i precizan i kaze da ne smiju da te zaustave na mjestu gdje bi izazvali zastoj saobracaja ili ugrozili tvoju i li svoju bezbijednost i bezbijednost drugih ucesnika u saobraćaju.
Cak sam slusao i onog njihovog komandira Klikovca koji je jasno rekao da postoje mjesta gdje NE SMIJU zaustavljat i nabrojao ih ali nisam popamtio.
U svakom slučaju za most i tunel i mala djeca znaju da nema zaustavljanja i zadrzavanja sem u specificnim situacijama.
Đe je to jasno rečeno u zakonu...? Zimus u Kotoru nijesam stao na sred magistrale nego produžio do prvog proširenja, upalio odma 4 žmige, oni rotaciju i otvaranje glave pola sata sa ubjeđivanjem... Poslije toga kad sam tražio u zakonu, niđe nije bilo konkretno rečeno ništa sem da se uvijek mora postupiti po naredbi ovlašćenog lica...
Stvarno ne mogu da ti tražim po zakonu članove jer sam sa mob.
Ovu pricu smo vrceli skoro, mozda cak i na istoj ovoj temi, i neko je nasao članove.
Ako treba jedan saobracajac da ti otvara glavu i uči sto pise u zakonu, a 80% ih je srednju i kasnije višu zavrsilo u poznim godinama, tj. skoro od kad su morali zbog EU reformi koje sprovodimo onda...
Fabia_Elegance ne mogu da tražim jer sa mobilnog pisem, neko je to nalazio skoro.
Ja bih da imam taj zakon sa sobom pa da ih *****.
Ovo je jedino što sam ja uspio da nađem...
http://i.imgur.com/ekBA8QP.png
Sve se to sto vi pricate odnosi da sluzbeno lice ima veci autoritet od znaka, od semafora, od pravila koja se poštuju u saobraćaju (pravilo slobodne lijeve strane) i sl., ali ne i da je neprikosnoveni vladar ceste i da moze da stane na sred raskrsnice ili mosta i radi nasumično alkotestiranje.
Da niste dje po uredjenim zemljama vidjeli da zaustavljaju na srednju traku auto puta? E cim se ogradi kod nas i to ce te vidjet, ali e mora da znaci da je to ispravno .
Eo nađoh i pravilnik, "po mogućnosti", što će reći može da te zaustavi đe poželi...
http://i.imgur.com/U6owzHz.png
Zamislite scenu da pokusaju da zaustave nekoga ko je mortus pjan i ne vidi bijele kobile a ne policajca i proba da se provuce izmedju ta dva auta i udari ih oba? Lol
-----------
Inace, policajac kada zaustavlja vozila po pravilu mora to da cini na bezbjedan nacin ne ugrozavajuci bezbjednost saobtacaja....ali kao izuzetak mogu gdje hoce....a imaju i kazne za nepostovanje:
Lišavanje slobode vozаčа i instruktora vožnje
Člаn 296
Ovlašćeni policijski službenik će, u skladu sa zakonom kojim se uređuju prekršaji, lišiti
slobode vozаča ili instruktora vožnje:
1) kod kogа je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od 1 g/kg;
2) koji je pod dejstvom psihoаktivnih supstаnci;
3) koji odbije da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola, droge ili drugih
psihoaktivnih supstanci;
4) koji ne zaustavi vozilo na propisani znak ovlašćenog policijskog službenika u namjeri
da izbjegne podvrgavanje kontroli.
------------------
Prije 10tak godina je bilo popularno skrivanje u zbunju, drvecu, iza kamenja i kad se primaknes on sa radarom iskoci ispred tebe i treba da se polomis da stanes da ga ne zgazis.
......i jednom se desilo da covjek nije mogao da ukoci i udari policajca sa radarom (krivina zelj stanica zeta)....novine su tada pisale o tom slucaju
Znaci nista. Sramno.
Bottom line: moze da te zaustavi dje mu se cefne, bio to most, kruzni ili tunel... Ti ako se smatras 'pametnijim' produzi pa ces tek nagrabusit'.
Pazi, moja kuca je blizu granicnog pojasa i svaki dan su me zaustavljali ovi granicari, i to mi je dosadilo i "posvadjao" sam se sa njima (ja zivim tu, radim 12h dnevno, jedva cekam da idem u krevet, odlicno znate ko sam i sto sam, cesto mi dolazite kuci a ovdje me smarate, ta prica). Sad me ne zaustavljaju.
Moram i saobracajcima da objasnim da kad bi mi se nesto desilo zbog njihove odluke da me zaustave na nesigurno mjesto, tuzio bih upravu policije da ne bi znali sto ih je snaslo.
Usrali bi se i ne bi te vise nikad zaustavili... Sprdas li se sa tom pricom!? :rolleyes: