tuzi, centar. svaki dan je fulirano tamo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Situacija je sledeca,
Moram da prezidam veliku kaljevu pec.
Nasao majstora iz Sombora,koji ih pravi,materijala neophodnog za rad u CG nema(glina zemlja,samotne ploce,zice kura palac)
Moguce ga je kupiti u SRB,preciznije Novi Sad.
Covjek koji ga prodaje,prodaje ga na divlje,mozda bi eto preko nekoga mogao nabaviti neki divlji racun.Sve je neke tezine do 300 400 kg
Da li ja mogu to kombijem prebacit za CG,i eto platio bih carinu i sto god jos sto treba?
Najbolje vidi sa nekim špediterom, jer bi trebalo da možeš i polovnu stvar da uvezeš, bez računa.
ne vidim sto ne bi mogao...
znace neko bolje, ali vjerujem da ti, ako ces da ides formalnom rutom, treba spediter kad budes izlazio iz drzave da napravi papire i sa time se javis spediciji na cg stranu da on zavrsi sa nasom carinom sto treba, ocarini se na licu mjesta, platis i ti ides dalje
mada, za pola palete cigli i materijala bih ja nabavio neki racun dje pise da je vrijednosti <150 eura i provezao je bez icega - ako te iko na carinu pita sta vozis ne vjerujem da bi pravio problem jer imas racun dje pise da je to u dozvoljenim limitima sto se vrijednosti tice + vozis za licne potrebe, ne za prodaju
Sve para je oko 500 E mozda...
kad si vec rekao da ce da pravi divlji racun - neka bude i divlja cijena... nek napisu da je stara cigla :)
pronose ljudi kuce, brodove robe, kamione droge i niko drzavi ne plati centa - ne moras se ni ti cio dan (il vise) zajebavat sa spedicijom da bi drzavi dao 100eura
Zna li neko dje kod nas moze da se kupi/renta aparat za pp traku? Za stezanje paleta ili slicno se korosti obicno
Trebalo mi je da stegnem drvenu gradju (letve i grede)
Ako ne nadjes, spanerom stegnes i letvicama zakucas.
I nije ti garancija da cw ostati takve kad ih raspakujes.meni kad je stiglo, sve je bilo tako spakovano, al posto se otvorilo, kud koji mili moji. Pa sam to slagao.tako da tezina gornjih ispravlja.
Može li Preporuka majstora za gletovanje/krečenje.
Samo ako je baš dobar i profesionalan.
Sent from my KB2005 using Tapatalk
Boban
069483656
za transposrt ili za susenje?
ako je za susenje - nikad ih neces dovoljno stegnut ako je drvo lose
ako ces da susis stavi samo cesce letvu da pod tezinom ne radi (na 30-40cm) i OBAVEZNO od ivice do ivice stavljas letvu - znaci ne ostavljas pocetak i kraj dasaka da vise, vec na pocetak svake daske i kraj mora isto biti letva
i drugo obavezno je da letva bude ispod letve u cenat izmedju svaka dva reda daske od vrha do dna palete - u protivnom ce da se vitoperi
ako ti je za transport i nije prevelika kolicina - kupi kanap pa zategni, imas nepovratne cvorove koji se vezu
Lamperija i letve 5x10 su ostale za sledecu godinu da se dizu pa da se ne izvitopere. Naslozene su samo da se utegnu
Mozes to i zicom za rajzovanje
Đe ću ponijet u PG da mi se skrati radna ploča kuhinjska i još nešto od iverice, možda 6 rezova(ništa kantovanje). Imam ručni cirkular al nož je sa 18 zuba pa nosi...
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
tamo dje si kupio... po mom iskustvu niko nece da popravlja ono sto nije kupljeno kod njih
a to je suva gradja, ako je fino slozena nece ona nidje :D
ali sto rece Dutchy, zica, kanap ili ako te ne mrzi - ja kad ostavljam da mi stoji pakujem providnom trakom po 4-5 komada i onda ih naslozim
Renoviranje kupatila, neka preporuka i koliko se krecu cijene?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ako stan vrijedi 100000 eura ne razumijem kako je 3500 mnogo, tj. 3.5% vrijednosti stana.
Moze da kosta stan 100000 ali ne mora da znaci da vrijedi toliko. CIjene su vjestacki naduvane. Za mnoge stvrai su ruke skuplje od materijala, sto nema nikakve logike.
Znam da su cijene u krv, mora se platit jbg, no neki predlog/kontakt?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Lazar 067520360
Drugu su trazili samo za razbijanje plocica i iznosenje suta 3000 za kupatilo i wc... ko da su po 50m2 :D
nema majstora, i losi imaju posla, pa se frljakaju sa cijenama kako stignu
Koliko može koštat (bolji, veće klase) komarnik za balkonska vrata, 200x80 ?
Imate li nekog ko bi oko 6 kvadrata izbetonirao? Materijal spreman, imao bi pomoc [emoji2]
Mjesalica bi isto trebala
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Srecno, to ili sam ili ako ti komsija ucini. 6kvadrata mozes u kolica izmijesat a ne da trazis radnika.
Jbg, morace skalat par dana od vannastavnih aktivnosti :joy:
Imao sam ja mjesalicu, no je dadoh komsiji i osta kod njega. Pokvarila se. A dao bih nekom 70-100€, ja ne znam sto nece niko da uzme dnevnicu za 4-5 sati posla. Ne vjerujem da ima preko toga
U stvari, nije da nece, no ja nemam kontakte. Pitah jednoga ali me izlaga na brzinu. Sjutra cu preko komsije koji se bavi slicnim poslom(on ima svog posla preko glave) da dodjem do drugih
Zato sto ko god radi je zauzet. To ce neko ko radi za sat, dva sam na mjesalicu(racunam da je 10cm debelo, osalovano, spremno, ako nije to je neka druga prica).
Nadjoh jednog covjeka sto se u sve razumije. On donio mjesalicu, pomocnike, nista nisam radio i naplatio 100€. Nek su mu proste jer sam produzio stazu. Oko 7 kvadrata
Kako se kreće postavljanje laminata po m˛.sa lajsnama i podlogom naravno?
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk