-
Ne moze Fedor da se nosi sa danasnjim borcima, SAMO ZBOG GODINA. On jeste obiljezio jedno vrijeme, i uvijek ce biti pamcen po tome sto jeste i sto je napravio, ali godine rade svoje. On i sad mozda trenira dosta, jednostavno ne moze covjek sa time da prekine, to valjda udje u krv. Ipak mu je to bio na neki nacin zivotni poziv, time se bavio, nije morao da misli oce li sutra KAP da se proda pa da podje na ulicu. Ali i pored svega ne moze danas protiv Velaskeza ili Dos Santosa, samo zbog godina. Nista nije vjecno. Ne kazem da je on prestar, nema pedeset. Ima sad 38 god mislim, ali vec dvije tri godine se ne bori profesionalno, a sve to ostavi traga. I Dan Henderson ima 42-43 ako se ne varam pa se i dalje bori, pa je od nekog skoro popio batine, i to dobar nokaut.
Ali niko od danasnjih teskaca ufc-ovaca ne moze napravit toliki uspjeh i postovanje za sebe kao Fedor.
-
dan henderson sobzirom koliko ima godina se bori vrhunski.. ono je bas rijedak primjer, ja mislim da ima jedno 27,28 sad sto bi radio u ufc.. pobio bi sve redom :)
-
pa i ne bori se nesto zadnjih nekoliko borbi,Belfort ga patosirao,Cormier brisao pod sa njim pa ga zadavio...
evo se slazem sa Dusanom sve sto je gore napisao
-
A dan henderson je po strae dane uzeo da koristi trt, I makao se sa njega, vecina koji to urade posle nisu nizasta.. tako da mislim da je to bio bitan faktor u zadnje dvije tri borbe njegove
-
Ovaj mec izmedju Velaskeza i Werduma sad u novembar, pet rundi, jel tako?
E sto bih volio da ga Velaskez izbije, ali prvo dobro da ga izmori do cetvrte runde sa rvanjem i udarcima, a onda da ga demolira kao sto je uradio sa Bigfootom ili Nogueriom.
-
Onaj werdum je stvarno u zadnjoj borbi pokazao neko nepostovanje prema protivniku I to me malo iznerviralo, ali isto bi volio da on onoga velaskeza nabode jednom dobro, ne mora da pobijedi ali samo da bi ljudi barem malo vise poceli da cijene njegov skill, jer ga svi nesto podcjenjuju a on je veoma dobar borac, I bez obzira koliko je mozda gadan ponasanjem skill se ne podcjenjuje kod nikoga.
-
Ne mozemo osporiti da nece bit nabadanja, ali Werdum favorizuje borbu na parter, sa kim se ono borio kad je pola meca proveo na ledja pozivajuci protivnika da dodje u parter pa je sudija prekidao? Jel ono bio Overeem? Ne mogu da se sjetim. Ne potcjenjujem mu skill, on je majstor partera, ali ono sto on forsira je tako dosadno. Gledaocima i borcima treba akcija, a ono kad se maze u parteru je pomalo dosadno. I nefer od Werduma da sve daje na parter. Ustani ako si fajter i daj sve od sebe.
-
Pa u zadnjih 3, 4 borbe radnja de odvikjala u stendapu, a jes protiv overeema je bila svarno dosadna borba ali to je bilo jos u strajkforsu, on je evoluirao malo u stendap tehnikama u medjuvremenu
-
Ču Werdum gadan ponašanjem. Što je dobio i psihički rat sa Hapom kada mu je gestikulirao da je nadmoćan i u stojci sa njim. Pored toga, kad je to ikada i ičim pokazao primjer "gadnog ponašanja"
Werdum je pravi primjer sportiste i izuzetno inteligentan borac koji se pametno čuva od štete i situacije u kojima mu prijeti opasnost od iste, pretvara u svoju prednost. Do sad od nikoga nije popio dobrih batina i sumnjam da će i sad. Nestrpljiv sam da vidim tu borbu i da li će uspjeti imalo da usmjeri tok borbe "na svoju vodenicu". Jeste Cain veliki favorit,ali nije ni Werdum bez šansi. Nemam ideju kako će se borba odvijati u parteru, ali znam da će u klinču koji je Dos Santosa koštao glave, biti bolji od Dos Santosa.
Uzgred, on je popravio kik boks vještine. Odlično radi prednji direkt i ima ubitačna koljena za klinč. To što se od nikoga ne plaši da će ga rušiti dosta mu pomaže da unaprjeđuje i stojku.
Evo što veli o meču:
"Mogu vidjeti situaciju kako ga rušim i stvaram mu probleme, dok pokušava održavati 'guard' poziciji ili kako mu hvatam leđa dok pokušava ustati. Sve te mogućnosti su u igri i očekujem da se jedna od njih ostvari. On je favorit, ima jako dobar i opasan stil i težak je za savladati, no da ne mislim da mogu slaviti, bolje bi mi bilo da se i ne dolazim boriti. Siguran sam kako ću ostvariti sjajan nastup."
"Navikao sam biti autsajder, a to me uvijek dodatno motivira. Jako dobro treniram, imam dobar kamp i neću imati nikakve isprike i neću moći reći da nisam bio na 100%. Fokusiran sam na to da vratim taj pojas u Brazil i spreman sam i psihički i tehničku da dovedem svoju "igru" njemu, a ne da se dogodi suprotno."
-
Pa to je fora cain ce morat bit oprezan sa rvanjem zbog werdumovog dziju dzica, a borba u klinchu ce isto takodje biti drugacija nego npr. Cainova sa dos santosom zbog toga sto werdum ima isto strasan mau tai a to u borbi u klincu koju cain preferira dosta nezgodna stvar za caina, bice veoma zanimljiva borba, to je sigurno :-)
Ali isto mislim da pored svega navedenog cain ce u najmanju ruku da ga dobro namuchi
-
Ne sumnjam u to da je Cain dobro analizirao njegov BJJ i parter i da radi na tome, kako ne bi doso u tu poziciju a i ako bi doso, kako da se izvuce.
-
-
On Velaskeza moze da ugrozi samo ako ga ovaj shvati nedovoljno ozbiljno, sto nije nemoguce. Drugacije on Velaskezu ne moze ama bas nista.
Sto se Fedora tice i tog postovanja koje je on zavrijedio. Koliko je to dobio na pesnice, toliko je i na ponasanje u i van ringa. Jedan potpuno poseban borac iz vise uglova ako se gleda. Koji voli svoju zemlju, vjeru. Susta suprotinost od njega je brat mu. Evo odlican video od prije neki dan Fedor VS Voice. Onaj lik sto je radio intervjue sa Prajd borcima odradio konacno i sa Fedorom. Interesantno je dosta...
https://www.youtube.com/watch?v=nfQesmEtKOU
Verdum u svom stilu.
https://www.youtube.com/watch?v=9U7mk-PTEj0
-
Veceras ludi Irac. Samo zbog njega cekau u 4h ufc.
https://www.youtube.com/watch?v=7ZZM3NTQCVs
-
-
-
7. novembar - Rockhold vs. Bisping, bice interesantno...
8. novembar - Shogun Rua vs. Manuwa, po statistikama su blizu, slicni skoro u svemu.
iiiiii...
15. novembar, UFC 180 - Velasquez vs. Werdum, dugo ocekivani mec.
-
kakva je zivotinja ovaj rick story sto je ovo.. jos sad citam da je u drugu rundu slomio clanak, i nastavio jos 3 runde i dobio mec.
zao mi je bilo ovoga saffiedine-a nesto, primio je brutalne udarce.
-
http://m.ufc.com/news/cain-velasquez...cebook%3A+UFC&
Nece se odrzati borba Velasquez vs. Werdum zbog povrede koljena koju je Cain zaradio. Umjesto njega sa Werdumom ce se boriti Mark Hunt.
-
Velasquez se povrijedio.Umjesto njega u borbi za privremenog prvaka 15. novembra, boriće se Werdum i Mark Hunt.
Šteta, mada i ovo može biti dobra borba.
-
Steta, cekao sam taj mec mjesecima.
Mislim da ce werdum lako hunta da dobije, bacice ga u parter bez problema.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ja mislim da je hunt los mechap za werduma, ali vidjecemo, navijam za verduma.
-
ne bih se slozio sa tobom ovaj put,cak mislim da ce Hunt lako sa Werdumom,mozda lakse nego sto bi Cain...
-
Sa kim se nebi slozio, ja sam reka da je hunt los mecap za werduma, nisam reka da su vece sanse na stranu werduma.
-
Kako boksuju ovi nasi (sjekloca,zlaticanin)u budvu,zna li ko?