Kad već dosta vas priča o kupovini japanskih auta, prošle godine je Mazda 6 2008/2009 2.0i prešla oko 80 000km na autodiler bila nešto preko 8000 Eura. Za nekoga ko ne prelazi preko 7-8 hiljada godišnje (a dosta nas je takvih u CG), realna kupovina.
Printable View
Kad već dosta vas priča o kupovini japanskih auta, prošle godine je Mazda 6 2008/2009 2.0i prešla oko 80 000km na autodiler bila nešto preko 8000 Eura. Za nekoga ko ne prelazi preko 7-8 hiljada godišnje (a dosta nas je takvih u CG), realna kupovina.
To je bas OK kupovina i ne bih gledao dalje.
Vjerovatno nisu prodate pa...
Kako mi se ta trojka svidja. Uh
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
"Mazde 3 sedan" deo su ODA projekta, kojim japanska vlada promoviše svoje ekološke tehnologije u cilju unapređenja zaštite životne sredine..
Izmedju ostalog kaze:
Srbija je u okviru donacije, ukupno vredne 3,57 miliona evra, za upotrebu u javnom sektoru dobila hibridna vozila i pomenute "mazde 3", koje pokreće jedan od najčistijih dizel motora na svetu.
Ovaj motor ima najniži kompresioni odnos među serijskim dizel motorima od samo 14:1, zahvaljući čemu pruža odlične performanse. U proseku ovaj automobil troši izuzetno malo goriva - 3,9 litara na sto kilometara i ima nisku emisiju ugljen-dioksida.
Mazda ide jednostavnom logikom, rasterećen motor, prosto da prostije ne može da bude...
Pih dizel. Benzin + plin! Od kad Japanci guraju dizlo ?
ima podešen ECU da se ne sjekira oko kvarova..
Marketing. Moraca im ne moze opet 2.2 dizlo.
Gledah juče prilog o mazdi cx7, mislim da je to to što se mog pojmanja o autu tiče...
definitivno sam odlucio da nju uzimam za par godina.
ona benzinjara sa plinom bi mi mogla vasivijek trajat
Mazda 2 izabrana za ekološki automobil 2015. u Srbiji
Nagradu je osvojio model Mazda 2 sa 1.5 litarskim Skyactiv-D dizel motorom. Reč je o pogonskoj jedinici koja proizvodi 105 ks (77 kW) i razvija maksimalni obrtni moment od 220 Nm.
Ipak, za priznanje "Eko Auto" presudne su bile neke druge karakteristike ovog vozila, kao što su mala prosečna potrošnja od 3,4 l/100 km i niska emisija ugljen-dioksida od svega 89 g/km.
Ljudi, CX7... Koja joj je potrosnja?? Dizel ili benzin/plin?
Ona ima GDI ubrizgavanje tako da ima frke oko uredjaja za plin, a potrosnja jedne u USA je bila ispod 20 MPG.
Svidja mi se ova cx7
Kakav je dizel,evo ih po netu relativno povoljno
moze to na 4 sigurno. makar po nekom iskustvu sa foruma.
Може ко умије.
Горње цифре су за бензинца наравно.
Mazda CX-7 prelijepo izgleda, unutrašnjost je odlično urađena, i razmišljao sam o kupovini polovnog, ali sam onda pročitao ovo....E sada, da li to ima veze sa Evropljanima, to ne bih volio da saznam iz prve ruke.
Evo da vidite o čemu se radi..
https://autos.yahoo.com/blogs/motora...222709616.html
Nisu ni ti Japanci najzahvalnija auta za održavanje, nego je čudno da ih nema po ostalim anketama nego samo u ovoj.
Zasto nisu japanci zahvalni za odrzavanje?
Ovako, objektivno, djelovi su skuplji kako su navodili neki članovi foruma, npr. far ili slični spoljašnji djelovi, za mehaniku ne znam.
Druga stvar su ove ankete. Iako su po evropskim ispitivanjima među najpouzdanijim iznad je postavljena lista koja sadrži par Japanaca za koje do sad nisam mogao reći da imaju tu vrstu kvarova, a uzimajući u obzir da su Amerikanci često objektivni u ovome (izuzimajući kontroverznu epizodu sa papučicom gasa na Toyoti prije par godina, jer ono mi je izgledalo kao namještaljka, ali ne mogu tvrditi 100%) onda mi tu nešto ne štima.
Što se tiče izrade motora, tu su ostali vjerni klasičnom atmosferskom motoru sa visokim brojem obrtaja što se mora cijeniti i dobrim dijelom govori o pouzdanosti, no opet tu iskače ovaj američki link koji je gore postavljen. Naglašavam da je ovo car dealer's guide, što govori da činjenice nude ljudi koji se bave tim poslom.
Zvanicni cjenovnik nemam ali znam da djelovi koje ja kupujem za japance i djelovi za njemce i ostala auta su tu negdje, s tim sto Audi ima najskuplje. I fora je sto ako trazis npr bobinu za Pola, onda kosta 48 eura. Ako trazis za A8, preko 100 eura. ISTA. Identicna.
Rasprava na temu : skupi su djelovi za japance. .. bez veze. Svako vozi ono što mu budžet dozvoljava i što misli da je najbolje za njega. Koliko košta far, sijalica, brisac.. . je irelevantno.
Pa dobro, ali za nekog ko nije "u materiji" to sto si pobrojao je itekako bitno.
Koji bjese motor?
Malo trosi. Vidim imas i bluetooth.