naravno, ne odoljeh da pogledam Wolverine...kad malo bolje razmislih, nedovršeni efekti mi nisu predstavljali toliki problem (uostalom nisu svi efekti nedovršeni, najviše se ta nedovršenost osjeti u zadnjoj borbi na kraju filma), s obzirom da su mi radnja i likovi mnogo mnogo bitniji u ovom slučaju...a pored toga, kad sam gledao Dark Knight na raspalom Rondu sa očajnim uslovima (što nije uticalo da mi film bude odličan), mogao sam i odgledati ovaj Wolverine workprint sa odličnim kvalitetom snimka...
e sad film kao film, manje više me ostavio ravnodušnim....prije svega, radnja koju manje više mogu svi da naslute kad preciznije odgledaju trejler, a pored toga previše brzo se dešavaju stvari i mijenjaju razdoblja u Loganovom životu, mislim da je jedan od najvažnijih Marvelovih likova zaslužio barem pola sata duži film...
druga stvar, karakterizacija likova tj. nema je...izuzev Wolverine-a naravno, svi ostali likovi i mutanti su potpuno stavljeni u pozadinu...jeste da je ovo film o Wolverinu al je ipak trebalo pokloniti malo više pažnje nekim važnim likovima iz X-men univerzuma, naročito onim koji se prvi put pojavljuju u filmu....ovo se prije svega odnosi na Deadpool-a - mislim da će fanovi najviše da popljuju film upravo zbog Deadpool-a tj. zbog toga što se toliko malo pojavljuje filmu, tačnije samo jedna scena pri početku, i na kraju kada postane nešto što bi trebalo da bude "Deadpool" a što u stvari nema nikakve, ali baš NIKAKVE veze sa Deadpool-om iz stripa, ni po izgledu ni po sposobnostima, ni po čemu! znači zbog Deadpool-a će film i treba da dobije najoštriju kritiku..više godina se čekalo na pojavljivanje Deadpool-a u filmu, i više puta je od strane fanova predlagan upravo Ryan Reynolds kao idealan lik koji bi ga glumio (i stvarno ga je dobro odradio, barem ovo malo koliko se pojavio), ali kako je oskrnavljen u ovom filmu to mi nikako nije jasno...naravno on nije jedini...npr. objašnjavanje kako Blob u stvari postane Blob (odjednom mu se povećao apetit...WTF?!), pa onda kako se odjednom okrutni i nemilosrdni Sabertooth promijeni u filmu (klasični Holivudski momenat...pih), pa da ne dužim...shvatate poentu....em loša karakterizacija, em totalno zanemarivanje originalnog materijala tj. stripa....možda bih jedino za Gambita rekao da je korektno odrađen, iako nisam nikad bio neki veliki fan...
treća stvar, scene borbi...sad da zanemarim nedovršene efekte, mada sumnjam da bi mi popravili utisak....same scene borbi su nekako prekratke i kao da ne predstavljaju nikakav izazov za Wolverina...jeste da je on MUDO i zvijezda filma, ali ipak je borbama trebalo posvetiti više pažnje, dosta mi zaostaju u odnosu na pojedine bitke iz X-mena....
znači film je daleko od lošeg, ali opet nije ništa posebno, pogotovo kad se uporedi sa X-men trilogijom...naravno očekujem da će mi se bar djelimično popraviti utisak kad ogledam konačnu verziju filma na velikom platnu, ne samo zbog efekata već i zbog novih scena nadam se...
btw. vrlo fino iznenađenje na kraju filma, tj. jedan baš zanimljiv cameo, a uopšte nisam znao da lik treba da se pojavi u filmu :)