Ništa te slaga nije,samo što se neki drugi što su śeđeli u Grand malo teže "otvaraju",a i pitanje je đe njihova đeca treniraju pa da i snjima popričaš
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Printable View
Oće li i ovaj oduzet koji glas Spajku? Pita se DF.
Jokić: Danilović je zreo, dosljedan i najbolji kandidat za predsjednika Crne Gore
https://www.cdm.me/politika/jokic-da...olji-kandidat/
Да видимо хоће ли бит што од овога.
Državna izborna komisija tražiće od Srbije dokumentaciju o Mandiću i Spajiću
“Zakonom determinisan rok dovodi u pitanje mogućnost DIK-a da u navedenom roku činjenično utvrdi da li postoje smetnje za prihvatanje kandidature u odnosu na lica koja eventualno imaju biračko pravo i prebivaliste u drugoj državi. U cilju stvaranja pretpostavki za odlučivanje po ovim pitanjima obraćamo vam se u odnosu na Andriju Mandića i Milojka Spajića, koja su javno objavila namjeru da se kandiduju na izborima za Predsjednika Crne Gore, da bi nam u sklopu svojih nadležnosti, u komunikaciji sa nadležnim organima Republike Srbije dostavili podatke o biračkom pravu, mjestu na kome ga ostvaruju (biračko mjesto) i prebivalištu u Republici Srbiji”, piše u dopisu.
DIK moli za hitnost u postupanju, po ovom obraćanju zbog činjenice da se lista kandidata za Predsjednika utvrđuje 28. februra 2023. godine, pri čemu će kandidati za izbor Predsjednika Crne Gore svoje kandidature Državnoj izbornoj komisiji, dostaviti znatno ranije.
Državna izborna komisija tražiće od Srbije dokumentaciju o Mandiću i Spajiću - CdM
Права ЦГ преломила, ни Спајић ни Вукшић него Мандић, брзо ли се помирише...
Prava Crna Gora će podržati Mandića
RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis :: Politika :: Prava Crna Gora će podržati Mandića
Ajmo Milo sam protiv svih!
Vucic ce i izmisliti podatke o Spajicu i vrlo rado ih dostaviti.
A o Mandi naravno nece biti nista.
Toliko duguje svom pobratimu Milu.
Ispravan stav.
Mugoša: Mandić i Spajić još nisu kandidati, pa DIK nema nadležnost da se obraća organima drugih država
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...-drugih-drzava
Državna izborna komisija čiji su članovi predstavnici partija. Nema tu sreće dok se zakon ne promijeni.
Može li mi iko citirati član zakona koji kaže da kandidat za predsjednika ne može imati drugo tj dvojno državljanstvo?
Ne mogu to locirati nidje, pa me interesuje čemu ova frka
Kako se dize frka oko Spajica, ccc.
Mi vise volimo ove sto prije predsjednikovanja nisu isli dalje od BG, koji ne znaju ni jednu rijec stranog jezika, nesposobne balvane, ali koji kad postanu predsjednici lete o nasem trosku u Abu Dabi, Lugano Švica, London, Pariz, Njujork...
Treba da smo presrecni sto se konacno pojavio neko ko je vidio nesto i izvan svoga sela.
A evo se danima upire da je najbitniji kvalitet to da nisi mrdnuo iz ove propale drzave citavu mladost.
Za nas je Joko Harizmaticni, definitivno.
Samo to zasluzujemo jer ce najvjernije predstavljati mentalni sklop ovog naroda.
To nije precizirano Zakonom o predsjedniku. A i zašto bi, kad je to definisano Zakonom o crnogorskom državljanstvu.
Bilo koji državljanin Crne Gore, bilo da je kandidat za predsjednika ili kosmonaut, gubi crnorogsko državljanstvo po sili zakona ako je dobrovoljno stekao državljanstvo druge države, osim države sa kojom je Crna Gora zaključila sporazum o dvojnom državljanstvu.
Ne samo kandidat za predsjednika vec svaki punoljetni crnogorski drzavljanin, ukoliko ne postoji reciprocitet po zakljucenom medjudrzavnom sporazumu ili drugi uslovi propisani zakonom.
Clan 24 Zakona o crnogorskom drzavljanstvu, jedan od alucajeva gubitka crnogorskog drzavljanstva po sili zakona
Sent from my iPhone using Tapatalk
A sta se desava ako je npr. Spajic prije pola godine ili godinu podnio zahtjev za ispis iz SRB drzavljanstva?
Isto pitanje vazi i za Mandu.
Eksplodira mi mozak od stava 3:https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a1ef416973.jpg
Eh sad. Nema potrebe u tančine gledati. Nijesu to obični građani no predśednici političkih partija. Naši smo. A ne ponovo diskriminisat dvojno ovo dvojno ono.
Što? Sasvim realna mogućnost: državljanka si neke druge države, podneseš zahtjev za sticanje crnogorskog državljanstvo i predaš garantni list matične države da ćeš biti otpuštena iz državljanstva ako stekneš crnogorsko, a u propisanom roku ne podneses i dokaz da si zaista otpuštena iz državljanstva.
Ovo se ne primjenjuje jedino u slučaju da ćeš postati lice bez državljanstva (apatrid) ako ne dobiješ crnogorsko državljanstvo.
Prolazila sam kroz ovu proceduru 10 godina.
I to samo zbog nesavjesnih sluzbenika koji su zbog zloupotreba i korupcije i po pitanju ovog zakona na kraju i zavrsili iza resetaka, i neka su, nista mi milije nije bilo jer su mi se usrali u zivot tih 10 godina.
Ovaj Zakon o drzavljanstvu je LOS, mnogo LOS.
Uostalom... kao i svi drugi nasi Zakoni.
Tacno.
Ali je ta odredba bila privremena. Trajanje tog podzakonskog akta je bilo, cini mi se, pola godine. To je bilo, koliko se ja sjecam, nesto sto je islo cak na inicijativu Ranka Krivokapica.
Zakon o CG drzavljanstvu nakon proglasenja samostalnosti je licio na razdvajanje sijamskih blizanaca testerom. Pravo su imali samo ljudi rodjeni NA TERITORIJI CG. Time su nepravedno bili zakinuti mnogi stanovnici CG koji su citav zivot tu zivjeli samo zato sto im se npr. majka porodila u bolnici u nekoj od susjednih drzava, ili je u mjesovitom braku.
Ovaj podzakonski akt je bio strucnije, hirusko razdvajanje.
O tome je odlucivao Ustavni sud i njegovom odlukom U-I br. 17/11 od 28. februara 2014. godine ("Sl. list CG", br. 20/14 od 25. 4. 2014) je utvrđeno da odredbe člana 39. stav 2. i 3. Zakona o crnogorskom državljanstvu ("Službeni list Crne Gore", br. 13/08, 40/10, 28/11 i 46/11), nijesu u saglasnosti s Ustavom Crne Gore i prestaju da važe danom objavljivanja ove odluke.
E vala i ti sa nekim tamo zvaničnim podacima...
Hahaha, taman, papir sve trpi
Bolje što trpi, pošto pola stvari se ili slabo sjećam ili sam ih možda i sanjao pa mi se pričinjava da ih se sjećam.
Imate ekonomsko drzavljanstvo, pocasno i preko veze drzavljanstvo, za sportiste drzavljanstvo koji ce za repku da igraju itd jos dosta opcija dje se lopatom daje drzavljanstvo prakticno na hiljade njih od 2006te do danas, tako da dvojno drzavljanstvo itekako da postoji i bez sporazuma sa drzavama tim.
Drugo ko je imao oba do 2006, vojvoda je imao, moze ga imati i dan danas. Imam vise rodjaka iz bg koji na taj nacin imaju oba. Otac mi je imao dvojno bez problema od 1995te kad je to drugo drzavljanstvo dobio jedne zapadne drzave do zadnje ure bez 1 problema.
Tako da itekako ima opcija za dvojno.
Svakako će od srbije dobit samo lijep pozdrav jer ne saopstavaju podatke o svojim drzavljanima, tako da ne znam čemu ova frka nepotrebna.
Nema frke da ja vidim, već samo dokazi da je nelegalno imati dva državljanstva tj protivzakonito.
U slučaju da su legalno stečeni izbaciš dokaze i niko neće ni riječ reći jer nema zašto.
Ukoliko se krije, obično je zato što nešto nije u redu tj protivzakonito.
Poslato sa Ultra S22 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ima li države na planeti da je teže dobit državljanstvo nego u CG?
Kakva su ovo vratolomije mozga, reka bi čovjek da smo raj na zemlji a ne teška banana od države na svim poljima
I sto kazes, kako se dize frka oko Mickey Del Boy-a, prvoklasnog lopova, i prevaranta, koji drpi brze drzavne pare nego Mile ;) Sto kazes zaboga, tip cist kao suza hahahahaa
Da sumiramo, Mickey Del Boy je ilegalno zaduzio gradjane milijardu EUR, prosipao drzavne pare privatnim firmama, kupovao avione za vece pare no sto je zakonski trebalo itd. itd. Ma cist kao suza ;)
Ljudi nijesu glasali da im poslije vrhovnog vodje, dodje podmladjeni vrhovni vodja da ih vara, i krade.
Dobri (za ove sa diskutabilnim IQ-om) Mickey Del Boy je posteni novi 'mladi, lijepi, i pametan', koji je tek poceo da dekra, treba mu dati priliku da se usavrsi ;) Mladi, lijepi i pametan se vratio iz inostranstva da pomogne gradjanima CG iz dobrote svoje 'duse', i ljubavi prema gradjanima CG - ahahhahaha pa ovoj providnoj frazi ne bi ni dijete od 5 god. povjerovalo. Sto je snaslo CG, da je ovi prije, i ovi kao sto je Mickey Del Boy strizu koliko stignu. Svjetski coek, sirokija 'shvatanja', dosao da nauci neuke stanovnike CG da im bude bolje ;)
Ajmo sad neku botovsku repliku, tipa psiholoske manipulacije 'on je nas napravio kreditno sposobnim', 'on je nama povecao plate' i sl. Ko ceka da mu drugi poveca platu, da mu drugi nesto stvori, nema vajde od njega, bili u CG, ili bilo dje drugo.
Sto se tice utrke za Predsjednika CG nema se sto posebno rec....vjerovatno najmanje neizvjesna utrka u novijoj crnogorskoj izbornoj povjesnici...
Dakle novi Predsjednik CG je gdin Milojko Spajic...a mezemo ga, da nam bude lakse...i krace, zvat - Milo...
Eto cisto iz neke duboko potsvjesne tihe...patnje...nostalgije...Stokholmskog sindroma...navike..Mnogo toga nam je nas Milo. Iako se mi distanciramo od njega - nismo svjesni slicnosti sa njim...
.
.
.
...Ali ka san vidija di DPS analiticari-koritari pricaju da se Mandic kandidova da bi pomoga DPSu...ka san vidija di DPS portal u prvi plan izbaca izjavu Abazovica da Mandic radi za DPS...ka san cuja di stara pro-DPS NVO biznismenka Djukanovica naziva "kleptokratom", prije nekih 5-6 dana - sve ti bude jasno...
Tako da novom Milu cestitam, uzjasi nas Milojko nadasve demokratski, Milo nas je osedla, potkova, istimarija....sad si dosa ti na red da nam bisage napunis soldima iliti parama..Jer ne mos ti nas Milo(jko) jahati - kolko nas lako mos korumpirati...eee....gadni svojedobno bijahu pirati...poglavito oni ulcinjski...
Legalno,da ja znam, drzavni službenici nikako nisu mogli sami sebi povećati platu.
Logicno je da poslodavac povecava platu,u ovom slučaju drzava, koju je predstavljao gosn. Spajic I ekipa u to vrijeme.
Logično je da je to i prije moglo da se uradi,al se nije htjelo jer je jeftinije vreca mekinja pred izbore a ovo iz budzeta mami Ivanović i ostalima.
obavezna odjava prebivališta za svakog crnogorskog državljanina koji se iseljava u drugu državu, sa namjerom da u njoj stalno živi;...
to kaze zakon a svako cita kako mu je milo....
spajke nije otisao tamo za stalno nego da se vrati i u cemu je problem ....
Javlja se ostoja kuka za dps jer je ovaj obrnuo igru...
javlja se DIK sa jos partijskim slugama....
Javlja se Mandic da je odjednom Srbin jer molerise Beograd na vodi pa mora zbog posla....
i koliko vas placaju grci gospodo.... ?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Nije tačno da je u CG nemoguće zakonski imati dvojno državljanstvo. U mojoj užoj, pa i široj, porodici je više onih sa dvojnim državljanstvom (različitih država) nego samo sa crnogorskim i baš svako je u skladu sa zakonom.
Nevjerovatno koliko važni izbori. Ne zbog toga što su preshjednički, no što ćemo po prvi put gledat direktan sudar dva koncepta. Čiji će ishod u konačnom odlučivat i o sudbini đece naše đece.
Nažalost, dočekali smo kao po Africi, Aziji, Bliskom istoku, da i preko naših leđa sparinguju Rusi i Ameri. I to će bit kritična nota ovih izbora: Mandić vs Spajić.
O Mandiću ne moramo puno, jasan je i ko je, i jasan je čiji je.
O Spajiću napisah ovđe, malo prije no što je oborena Krivokapićeva vlada, kad su onako neplanirano i iznenadno otputovali u Ameriku, prvo on pa Dritan, da samo treba gledat i pokazaće se: onaj koji poslije toga prvi izađe na scenu biće za potrošnju, onaj sledeći će bit trajna varijanta.
Jer je jasno da, koliko je Mandić rusko-srpski, toliko je Spajić američki projekat. I na ovim preshjedničkim izborima mi ćemo zapravo gledat jesu li se te dvije strane našle, ili ostaju u borbi za dominaciju uticaja.
Nesretni mi, jer će se balansirat preko naših leđa.
Nesretni mi jer nesretna Evropa, koja ima mnogo odlučniji stav u pogledu suzbijanja ruskog uticaja na Balkanu, ostaje da ćuti u uglu. Glasno, ali ipak ćuti.
Nesretni mi jer američki koncept sve vrijeme naginje ka balansiranju sa uticajem Rusije. Što se u realnosti odslikava kao skidanje ograničenja za rapidno narastanje uticaja Srbije, koje Amerikanci, u nekoj svojoj viziji, jasno posmatraju kao pozitivan trend ka putu u stabilizaciji. Stav Evrope je sasvim drugačiji, ali očito jalov i nedovoljno moćan.
U prevodu na konretna dešavanja kod nas, balans uticaja ove dvije sile će nam izabrat preshjednika.
Američki koncept je jasan: rekonfiguracijom naše političke scene, i to totalnim inžinjeringom bez i trunke slobodnog prostora ostavljenog volji ovog naroda, što se uostalom dešava već godinama unazad, doći ćemo u potpunu uticajnu sferu jake Srbije. Zauzvrat, ruski uticaj ostaće u granicama mekog, i svakako par koraka iza američkog, a jaka Srbija i jaka Abanija postaće kontrolisana poluga stabilnosti ovih prostora. Ovo je inače samo dio poznate američke strategije za Balkan, koju na sceni gledamo već jače od decenije.
Baš zato totalno kritičan aspekt ovih izbora nije ko će biti kandidat inače najbrojnije strane- DPS-a, đe je sasvim očigledno da postoji jasan pritisak da se Milo ne kandiduje, inače bi to već odavno bilo riješeno, već kako će se odvijati relacija Mandić/Spajić.
I pitanje svih pitanja: ko će od njih dvojice u drugi krug.
I ono konačno, super-pitanje: da li će u drugom krugu onaj koji prođe imati podršku onog drugog.
Jer će sa upravo na tom super-pitanju viđet jesu li ona dva uticaja našla balans.
Lično mislim da, ako jesu, sudbina nam je iskrojena za naredno stoljeće.
A što se samih kandidata tiče, ne sumnjam, Mandić će i dalje spuštenog garda i sasvim otvoreno, o naaaarodu i njegovoj volji, dok će Spajić naravno morati da promijeni taktiku, da zaboravi najveće teologe današnjice, popove i ljubljenje ruku, i da nanovo otkrije svoje pojačano crnogorstvo i ljubav prema jakoj i nezavisnoj Crnoj Gori.
Ovo isključivo iz razloga zato što URA, kao dokazano transportno sredstvo koje je 2020. nekih 5% od ukupnih, a sve suverenističkih glasova, uspješno prevezlo u suprotan blok, više nema taj transportni kapacitet.
Tako da će se sad PES morat vrnut već oprobanom receptu, Demokrata sa predzadnjih parlamentarnih izbora, kad su se ono onako glasno crnogorčili, ustajali na himnu i držali ruku na srce, navijali za Crnu Goru vazda i svuđe, iako su u to isto vrijeme po Budvi slavili 1918. kao da je Nova Godina. I očigledan povratak na taj recept se vidi već i iz prvih Spajićevih nastupa.
A što je nevjerovatno bitno, jer se upravo u tom džepu od 5% koji opet treba prevest na drugu bandu, nalazi jedina eventualna mogućnost da im se, i jednom i drugom, na kraju i jednima i drugima, kocepcije izjalove.
Upravo zato bih iznad svega volio da vidim nestranačkog, ili bar krajnje nezavisnog kandidata opozicije, ali uz Milovu BEZUSLOVNU podršku na svakom milimetru, jer bez nje neće niđe.
Da, znam, stižu one anateme na mene, i ostala čuda, ali što ću. Osim što sam prokazani SDRPSovac, duboko sam i ubijeđen da je jedini kritični kvalitet koji naš budući preshjednik treba da ima samostalnost, odnosno ISTINSKA NEZAVISNOST.
Koju sigurno neće dobit ni od Rusa ni od Amera ni od njihovih pulena, i može je jedino nać kod opozicionih partija. Ako budu imale dovoljno pameti da se odreknu potrebe za uticajem i vladanjem, i da stave jednako preshjednikovanje svim građanima Crne Gore kao jedini istinski kriterijum i namjeru.
Jer to zapravo i jeste jedina uloga Preshjednika, koji, kao ni Ustavni Sud, nikad ne smije bit ni ''naš'', ni ''vaš''. No mora biti svoj, a svih nas.
Kod osvježene vladajuće većine toga zasigurno nema, i neće ga ni bit.
Kod opozicije možda, iako mislim da tu nema ni takve snage, ni takve svijesti.
Pa da vidimo.
U svakom slučaju, biće baš interesantno gledat ko je što ponio, jer ove izbore neće rješavat ko je koliko glasova zadobio, no ko je kome više pokupio. Od onih prostih koji to rade zapošljavanjem, do ovih krajnje sofisticiranih koji to rade power point prezentacijama o hiljadama i milijardama eura, svi osim DPS-a imaju neke tuđe džepove iz kojih mogu ponešto dić, i konačni zbir će ponajviše zavisit od toga.
Znači, samo DPS Crnu Goru spašava?
Samo vi ostanite zarobljeni u 90-im, nikad iz njih izać' nećete.
Dps kandidat u drugi krug ne moze 40% prebacit trika nema. Eto mozda 45% ako bi sa druge strane manda bio. Mada i to sve gotovo nemoguce, jer nemaju vlast nidje, do tad ce je izgubit u pg, nema obecanja, nema zaposljavanja, nema para ka prije, nema čarter letova dijaspore itd. To ograničava masu.