Južna Afrika je članica Briksa a glavni izvoznici nafte Sudan i Angola su pod kontrolom Kine ... ne kažem ... veliki je to kontinent za drilovanje ali uglavnom ono što je otkriveno je već zauzeto ...
Printable View
Sve je spremno za napad u Siriji.
Amerika je odlucila da zgrabi jedinj komad zemlje koji nije pod njihovom palicom.
Padom Sirije njihov mentor Iran ce biti satjeran u cosak.
Zapad i USA su uzeli grdne pare od arapa sunita i sad je dosao trenutak za naplatu.
Rusi ce biti primorani da se povuku ili ce biti osudjeni na propast.
Niko ne moze da parira amerima kao jedinoj supersili u svijetu, uz njihove zapadne marionete + Izrael bas nikakve sanse nema niko.
Unipolarnost je nesto najgore sto je moglo zadesiti svijet, to je epilog globalizacije.
Ovih dana sam procitao knjigu od 400 stranica, predmet globalna bezbjednost i sve ukazuje na to da ce rusija na kraju bito porazena.
Mozda zivim u 90te, ne pisem navijacki samo sagledavam cinjenice realno.
U stvari volio bih da rusi dobiju i da mi ovi analiticari iz knjige samo ispiraju mozak ali po svemu sudeci daleko smo od tog scenaria.
https://twitter.com/EL4JC/status/984789066569998338
Znači nije realno šta ljudi rade, samo su javili novinarki "kidaj ovo" :D
Zadnji Rusi koji su se povlacili su Jeljcin i Gorbacov i nijesu se povukli pred silom, vec su napravili dogovor, koji su poslije zapadnjaci izigrali, sreca za Rusiju da se to desilo pa sad zauvijek znaju sa kim imaju posla.
Izvini moracu te jos zamoliti da mi malo pojasnis kako se to neka vojna, cak sto vise nuklearna sila tjera da se povuce, je li Rusija toliko ulagala u naoruzanje da bi je neki gonici krava sa svojom druzinom tjerali kad zasmeta njihovim krvolocnim biznisima ?
Evo je RT uradio intervju sa osobom koja je bila snimku CNN televizije u vezi navodnog napada hemijskim otrovima i ona kaže da su se ljudi polivali vodom i stvarali paniku medju djecom a da bukvalno niko nije imao nikakve simptome trovanja ...
Evo nadjoh video koji sam ranije gledao.....kad su Rusi najavili da znaju za plan o laznom hemijskom napadu u Guti.
Tacnije receno....ranije sam gledao original, ovo je sad neko izvadio dio koji je odnosi na napad.
https://www.youtube.com/watch?v=LuPSvHbX3Ug
Nece ovo stati. Ako ne prodje sad.... bice izreziran neki novi napad na civile negdje drugo.
A evo I kako se trenira hemijski napad.....ocigledno da ovo nije bila prva proba.
https://www.youtube.com/watch?v=yCsfJdpglHE
Nema potrebe za drugim, izrezizali su sad, govorni cin je uspio, marionete su tu samo se ceka potvrda glavnog klovna.
Vjerujem da ce do nedelje najkasnije zapoceti najveca kriza od drugog svjetskog rata.
Neće početi ništa dok prvo ne vide rezultate izbora kod nas.
Ovo je, što se ono kaže, old but gold.
https://youtu.be/z3MV3hKFILA
U prvom dijelu snimka govori o napadu napalmom neđe u Libiji. U drugom dijelu snimka, primijetićete, govori o hemijskom napadu u Damasku 2013. godine. Isti snimak, isti glas, samo drugi tekst čita, tekst prikladan trenutnoj situaciji.
BBC brale.
I da dodam, sve i da sirijska armija JESTE izvršila bilo koji od ovih napada, teško mi je da povjerujem u to samo zato što to tvrde isti oni koji poturaju ovakve snimke.
Da nije Tramp u Bijeloj Kuci Rusi nikakvu sansu ne bi imali. Ekonomija im je u raspadu, vojska im je nikakva, oprema im je prakticno iz Hladnog rata. Jedino sto znaju dobro da urade je da sire propagandu da su jaci nego sto stvarno jesu. Za sad imaju aduta u obliku Trampa. Jer kome do sad nije jasno da Rusi necim zestokim ucjenjuju Trampa, taj stvarno nema sta da trazi na ovom dijelu foruma.
Zbog toga nema sumnje da je Milo čovjek zapada iz prostog razloga što je izuzetno teško pronaći istinu u onome što izgovori a statistički gledano nemoguće je baš sve slagat !!! Npr. u cijeloj kampanji jedina istina koju je rekao je vezano za to da mu vijesti traže reket ali ni to ne bi rekao da ga nije platio :) ...
Dok vi spavate Tramp se gađa raketama, kakvi ste vi analitičari.
https://www.youtube.com/watch?v=LGGlvKW1oBY
Ovo je bilo u stilu, udario me ali me nije zaboljelo.
Treba poslat Skrelju da raspusti UN. Kakva smijesna org.
Evo je opet rusija sa izgovorima...
Inace pvo sistem sirije je obroio trecinu raketa.
Rusija ni ovaj put nije presla sa rijeci na djela. Prosto rizici su preveliki, a ocigledno da nemaju povjerenja u s400
Nista specijalno samo povecali broj raketa ovaj put, vidjecemo kad i da li ce se nastavit bombardovanje. Ako rusi ne odgovre ispanuce smijesni i neozbiljni u ocima svojih saveznika.
Zna li neko konkretan primjer dje je u ovakvoj situaciji Rusija stala iza svojih saveznika i konkretno ih odbranila?
Pa odbranila je asada dje ces konkretnije. Odje je problem sto su prijetili da ce odgovorit, obarat rakete, gadjat mjesta sa kojih se one ispaljuju i na kraju nista.
Jedno pojašnjenje, ako može
Sinoć je ispaljeno oko 100 raketa na tri lokacije. Od toga je oko 30 raketa obreno prije dolaska na cilj.
Ovo nije prvi put od eskalacije sukoba da saveznici (SAD, VB i Francuska) bombarduju određene položaje.
Rusi izigravaju silu što realno nisu.
Pitanje: šta je sada drugačije u odnosu na ranije situacije osim broja ispaljenih raketa?
Sent from my Motorola 8400
Drugacije je to da je dato spolovilo Vladimiru a na njemu je da li ce da ga popusi ili da ga vrne.
Drugacije je to sto su Rusi prijetili da ce rusiti rakete i gadjati mete sa kojih se ispaljuju rakete u slucaju da dodje do napada. Umjesto obecanog, oni ostro protestuju.
Rusi imaju zestok interes u vezi Sirije a koji se zove onemogucavanje ukidanja ruskog monopola na snadbjevanje gasom Evrope. Zapad ima interes da provuce gasovod od Katara preko Sirije do Evrope, sto Asad odbija.
Sva prica o ljudskim pravima od strane zapada i ruska prica o odbrani nezavisnosti Sirije i o cemu li vec pricaju Rusi, je prica za sire narodne mase i medije.
To je moje misljenje o uzrocima ovog visegodisnjeg srranja u nesrecnoj Siriji.
Sent from my SM-J320F using Tapatalk
Ipak su skupili petlju da bombarduju tj urade nešto što Rusija radi svaki dan skoro 3 god. !!! Naravno ovaj napad na 5-6 objekata nema šanse da može promijenit situaciju na terenu ukoliko ne nastave kao što su bombardovali nas 3 mjeseca uzastopno !!! Rusija jeste slagala da će gadjat sva mjesta sa kojih se ispaljuju rakete i tu su pokazali da im se ne može vjerovat na riječ podjednako kao ni drugoj strani !!! Još uvijek nema nekih informacija sa terena kolika je šteta ali nema nikakve dileme da se napad ipak desio !!!
Kad se sjetim kako su bili srecni sto je Tramp postao predsjednik :lol: Komedija, ali uvijek komedija, s njima :lol:
Trampe samo jako te šije gazi i patuljka iz Rusije stavi dje mu je mjesto
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni je jasno da su velike sile upravo sile, a ne veliki humanitarci i ,,ostale trice i kučine".
Još u osnovnoj školi smo učili šta je uzrok, a šta je povod (,,atentat u Sarajevu je bio povod za početak prvog svjetskog rata, dok su uzroci...") tako da slično mislim o sukobu u Siriji.
Dakle, drugačije je to što je ispaljeno nešto više raketa (ako sam dobro zapamtio prošli put je bilo oko 60), te Rusija ima nešto izmijenjenu retoriku? To bi bilo to, a na taj način dobismo i ovu psihozu da je sada bitno drugačije nego prije...
Sent from my Motorola 8400
Ne znam zbog čega ali sam bio ubijedjen da si sunit :)
Inače vezano za Assad-a i njegovu poziciju jutros je rezidencija predsjednika objavila snimak dolaska na posao kao svaki drugi dan !!!
https://twitter.com/Presidency_Sy/st...35128794644480
Inače vezano za raketni napad Rusi kažu da u dio koji pokriva s-400 nije bilo nikakvih projektila ( kompletna obala Sirije ) što znači da je napad izvršen ili preko Libana ili preko Jordana !!! Strašno je malo informacija vezano za napad osim da je oboreno skoro pola raketa naoružanjem iz ere SSSR a ako pogledamo listu uništenog naoružanja u Siriji gotovo da je sve iz tog doba iako ima dosta onoga iz ere Rusije !!! Da me neko ne shvati pogrešno nema opravdanja za riječi Rusije kako će uništit mjesta sa kojih se bombarduje jer još uvijek nisu zakasnili da gadjaju USA baze po Siriji u znak odmazde na napad !!!
Tvoje mišljenje je realno i verovatno blizu istine.
Kako stvari stoje, Rusi i Asad su daleko bliže ostvarenju svojih ciljeva.
Ovakvi napadi krstarećim raketama ne mogu promeniti situaciju na terenu, ni da potraju još mesec dana.
Po meni su to očajnički pokušaji Zapadnjaka da pokažu kako se oni i dalje nešto pitaju, pošto su ih Rusi, Turci i Iranci uvredljivo isključili iz pregovora o budućnosti Sirije.
Pri tom je za Izraelce i Saudijce bilo kakav iranski trijumf u Siriji noćna mora.
I Saudijci su verovatno masno platili ovu akciju.
Ali rešenja prosto nemaju, dok god njihova pešadija gubi na terenu.
Na Ruse direktno ne smeju udariti, a ni Rusi nemaju razloga odgovarati dok god ovakvi napadi ne ugrožavaju njihovo ljudstvo, tehniku i pobedu u Siriji.
Ja bih na njihovom mestu što više glorifikovao ovu intervenciju, priznao vojnu nadmoć Zapada i da su Tramp i Makron naučili pameti i njih i Asada...a onda nastavio s poslom kao da se ništa nije desilo.
Tja...a što bi to radili kad ih niko nije dirao?
Poručivao je i Tramp da se Rusi spreme jer dolaze neke lepe i pametne rakete, pa ništa.
Pretnje i oštra retorika imaju neku svoju svrhu.
Ako su ruske pretnje uticale da Zapadnjaci dobro pripaze šta i koga gadjaju...onda su svrhu i ispunile.
Ako su ušli u Siriju sa namjerom da zaštite državu od spoljnog faktora onda bi trebalo da ih zanima a ako su oni tamo kao uljezi koji su okupirali dio teritorije ( u konkretnom slučaju obalu ) Sirije onda ne postoji ni jedna razlika izmedju njih i Amerike na terenu te države !!!