Evo. Nazad na temu. Paa, kad me ufati "fras" i kad kupujem dosta slatkisha i troshim para na hranu to zna da bude znatno vishe no kad to ne radim.. Recimo sigurno 100-200 eura vishe mjesechno no neki "regularni" mjesec...
Printable View
Evo. Nazad na temu. Paa, kad me ufati "fras" i kad kupujem dosta slatkisha i troshim para na hranu to zna da bude znatno vishe no kad to ne radim.. Recimo sigurno 100-200 eura vishe mjesechno no neki "regularni" mjesec...
Auh, od kakvoga teshkoga zivota, shto to prichash??
Kad većinu mjeseca ne izlazim iz kuće, onda me i može plata potkrpit'. Eto takoN.
P.S. Živio forum. :mrgreen:
vecinu , manjinu
taman da se maknu ovi neozbiljni spameri.. :)
Quote:
Originally Posted by Fix
Ali ne i ovi ozbiljni. Poput Raquel, Jakuze i Appelle moi-a. :tongue:
ti si doktor
Ajmo da ga iskoristimo!
O, pa sudeci po ovoj temi, odlicno se zivi u Gori Crnoj! Ne znam sto se narod buni onda.. Ovo je raj na zemlji. Ojha!
Odoh zaradjivat pare!
majkina penzija, moja i bratova plata =~ 2000 eura. Ne placamo kiriju, ali malo ostane para na kraj mjeseca...
Baš da priupitam, kolika je prosječna mjesečna plaća u CG??
Kod nas je čini oko 825 KM, dakle oko 421 Euro.
i ovamo je tu negdje mozda malo veca ali toliko su i cijene jace
A čovječe, kada se sjetim, 97. ili 98. se majka zaposlila u banci. Imala 400 njemačkih maraka plaću. Od prve plaće kupili ekstra skupi sintisajzer za 100 maraka, za ostalo živiš čitav mjesec (naravno + tatina plaća) i ne potroši se sve. 400 DEM bilo kao sada, pa vjerojatno 1500 KM ili znači upola manje eura. Oko 750 Eura.
Cijene kod nas nisu jače od onih u Hrvatskoj ni u kom slučaju (samo komunalije).
Razlika je u prosjeku
Crna Gora ima 600~700 K stanovnika i daleko je lakše pokriti prosjek sa ljudima koji imaju platu nekoliko hiljada, znači srednjem staležu je plata 350~400E dok ono od 550 pokrivaju glavonje
Bih ima 4~5 miliona i teže je pokriti to sa njih 10.000 ljudi koji primaju nekoliko hiljada E
znači srednji stalež u Bosni ima u prosjeku veću platu
čovjek je iz BiH, Hrvati još uvijek koriste kune a ne konvertibilne marke :D
Hrvat iz BH, zovite me tako. :applouse: