Problematicno je jer je bio pijan.
Printable View
Problematicno je jer je bio pijan.
Ne on, nego ovaj lik sto ga je udario. On bio parkiran, ovaj udario u vrata zadnja pa u tocak. On iskocio napolje i vidio sto i kako zaustavio ovoga u pricu i zvao policiju. Dosla policija ovaj krenuo da pobjegne, PJESKE :D
Pa kad je bio pjan osiguranje boli uvo za to i platice tvom drugu kolko god bude steta jer kasnije osiguranje tuzi tog tipa koji ti je udario druga i on placa stetu kolka god bila jer je bio pjan. Osiguranje ne pokriva stete koje izazoves kad imas alkohola pa makar i 0.1 promil
daleko smo mi josh od toga da funkcionishe kako treba ;)
Mi smo od svega što je normalno daleko
Mislim da je Swiss osiguranje najgore. Udario me žuti taxista koji je tamo osiguran i došli oni slikali i procijenili (doduše manje no što bi koštalo u ovlašćeni servis, ali dobro). Pošto mi je starije auto, uzeo sam djelove male privrede tako da sam došao na istu sumu koju su mi isplatili. 12 dana pošto sam preda sve papire (zapisnik), ja ih zovem da pitam kad će biti isplata i ladno mi vele - "još nije istekao zakonski rok, tako da još imamo vremena da isplatimo." Ja reko pa kad da računam na pare, a on veli " za nekih 7 do 10 dana jer imamo neke obaveze pa čim moj slučaj dođe na red biće isplaćen". Isplatili su mi poslije tačno 20 dana iako je zakonski rok 15 dana. Poslije toga pričam sa đevojkom koja radi u agenciju za kontrolu osiguravajućih kuća i ona me moli da joj dam sve papire i izvode iz banke da im naplati kamatu za kašnjenje i da im napiše kaznu. Veli mi da ih redovno prijavljuju za razne stvari i da im je Swiss više dosadio. Tako da imate ovu agenciju za svaki mogući nesporazum i stvarno su voljni da vam pomognu u takvim slučajevima
I sta se desava ako ti npr ovlasceni servis procijeni 1200 stete a osiguranje 400 ? Kolko ce ti isplatiti ?
Druga stvar, kolko god ti procijene, ako nije u pitanju kasko lizing i sl. , moras li ic kod njih da ti slikaju da si popravio auto i da im dajes racune ?
Trece, ko je mjerodavan tu da procijeni i ima li neka praksa ili je zakonom regulisano, da ti ovaj iz osiguranja prica odje ce ti fleka odje nece..
oni mogu da ti kazu: eto ti fleka na branik, kupi polovni zmigavac, ispravi lim kod limara i to sve mos zavrsit za 200eur, a sta ako ja kazem e necu da krpim ocu nove djelove iz ovlascenog servisa ??? Moraju li onda da mi isplate po fakturi servisa ?
mislim, kad bi njih slusali oni bi najzodovljniji bili da nam daju po 20eur i da picimo..
ako ti ovlasceni servis procijeni štetu na 1200e osiguranje mora da plati toliko, ali tek kad ti taj ovlasceni servis popravi auto i izda ti fisklani racun,
Jer su do sada bile zloupotrebe i ti recimo trazis da ti osiguranje isplati tih 1200e a onda podjes kod nekog lokalnog majstora da ti to iskrpi za 300e a ostatak u dzep.Ako osiguranje neće da isplati onda imas da se žailis na WWW.ANO.ME
A to dodatno nesto 10% sto treba da se plati sto je neko pominjao? jel to samo za kasko ili i za obicno ?
da to zavisi kakav si kasko ugovor potpisao, imas full kasko gdje osigiranje plaća 100% štete i premija ti je za to recimo 1200e, a ako oćes kasko gdje osigranje plaća 80 ili 90% a ti ostatak onda ti je premija manja, recimo 800e, mislim da je full kasko moguć samo prilikom lizinga novog vozila a ostali slučajevi kaska su sa učešćem osiguranika u šteti jer kad ljudi nisu osigurani 100% onda više paze i manje je udesa.
A za obicnu polisu, jel poneses racun iz ovlascenog servisa i oni njima plate a ti ne placas nista ?
tačno tako, s tim što narod ne zna, pa osiguranje izmisle neku priču da ti se umanjuje zbog starosti vozila itd, zbog amortizacij itd.. A to se radi samo u slučaju totalne štete, ne u slucaju udesa, ili ti kazu da vodis kod njihovog majstora, koji ce to okrpit sto jeftinije...
Jurio bih ih do strazbura da mi isplate kompletan trosak sa fiskalnog racuna iz ovlascenog servisa.
i platili bi ti bez problema, problem je da ti plate a ti nećeš da doneseš fiskalni, nego ja nemam para dajte mi 1.200 i u redu je . . .
Ili direktno servisu, po fakturi, pa kako god hoce.
A moze li npr oni ti kazu evo ti 500 eur i popravljaj dje oces i ne moras nam donosti racune ili moras racune donijet u svakom slucaju ?
Jer ako ne moram donijet racun - onda cu auto zakrpit/ispravit nedje za malo para i ofarbat, jer skoro nikad ne strada samo branik, ako je udar naprijed/nazad no se vazda i vezni lim iskrivi, ili npr vrata - majstor ce mi izbrusit, kitovat ofarbat.. i mozda ce me to ispast malo manje od te sume koju mi oni nude - npr 500eur,
al ako moram da donesem racun onda cu radije poc u ovlasceni servis, pa cu fino novi lim, nova vrata, plastike itd...+ ovl. servis da mi ofarba to..
Obicno dobijes manje para nego sto imas troskova, tako da ti je bolje da to popravis kako treba i da im ispostavis sve racune i to fiskalne (sto rijetko koji majstor daje, ali ovlasceni servisi moraju), jer na osnovu profakture ili rucno pisanog racuna, oni umanje obracun za 10% i za iznos PDV-a.
Udruzenje uvodi bazu podataka steta http://www.cafemontenegro.com/index....25&news=245770
Nadam se da ce vratiti bonus-malus sistem, samo ne kao u srbiji, nego onaj stari model iz SFRJ.
A prije svega da ukinu zeleni karton!
Problem je sto ne daju pare, ne daju cent.
Frendica je udarila Jarisa, i kazu: eeeee, 6600 steta (po Toyoti), to je totalka.
Pa dobro, dajte 5000...a ne, prvo treba da popravite auto...
A oce li mi neko rec kako sad rade? Imam obicno osiguranje, mene su udarili odpozadi.
1. oce li mi osig. dat pare da ja popravljam dje ja ocu da im ne moram davat racune, ili ce mi trazit racune u svakom slucaju - jer bi onda isao u ovl servis.
2. treba li ja auto da popravim pa da mi isplate ?
3. posto nije kasko no obicno osig, placam li ja tih 10% i pdv i sta li vec ? ili oni sve placaju (daju pare ili po profakturi od ovl. servisa)