narod danas masovno prica o nekakvom banu polaznika, pa se pricuvajte danas.
Printable View
narod danas masovno prica o nekakvom banu polaznika, pa se pricuvajte danas.
Primijetio sam da se nocas neka rasprava o manjinama i drzavi otvorila. Podsjetio bih clanove foruma da je ovo privatni a ne drzavni forum i da ovdje ne primjecujemo manjine, vecine, vjere, vjerovanja i partije. Mnogo me boli uvo za sve to. Iskreno. Batalite te kuknjave.
Ako imate problema sa drzavom obratite se drzavi, ako imate problema sa forumom mozete bilo kom od admina. Moderatori koji su odredili ban za pojedine clanove foruma su to odradili na osnovu IP adrese. Vrlo je jednostavno. Kada sa iste IP adrese dodje trolovanje, vrijedjanje , isti komentari nama je sve vrlo jasno.
Ako imate problema sa tim i objasnjenje jednostavno se obratite meni. Prijetnje na ovom topicu sigurno nece nista dobro donijeti. Samo cemo da znamo da nam ne trebaju takvi u ovoj zajednici.
Zbog čega ne radi opcija za sakrivanje reputacije? Do danas je radila. Znam da ovo nije neki funkcionalni problem, ali možda bi i neko drugo podešavanje u General Settings moglo da bude problematično. Mada nisam primijetio da jeste, osim ovog koje sam naveo.
Nista se nije mijenjalo u podesavanjima. Sve sto si imao prije imas i sada.
Odjednom mi ne radi tapatolk wut to du ?
Mozda blagi restart. Meni radi.
Bugi
sasvim sigurno ako ne procita nikome nista
Jedno ne-toliko-bitno pitanje...
Zasto kad nekome gledas profil imas tako znacajnu infromaciju 'Prvo Slovo: k' ?
Zar to nije ono sto stavljamo prilikom registracije da bi potvrdili da nismo bot?
Zasto se onda to pojavljuje kao privatni detalj svakog clana na forumu?
Lost in translation?
Nije nije nego je profil postavljen i iskoristen kao pitanje za Botove ....
ja sam opet nadrogiran i ne rade mi reportovi bez zveka moze lock
https://forum.cdm.me/showthread.php?...2-0&highlight=
https://forum.cdm.me/showthread.php?...25#post3562825
Posto je ovakvih doktora zadnjih dana dosta samo informacija da su dzaba krecili novim registracijama. Na ovom forumu je obavezujuća kultura dijaloga, nije i neće biti mjesto dje će neko sopstvenu kulturu pokazivati vulgarnostima i nije nimalo slucajno sto se neki ostranjaju iz ovog drustva koje bi da uljudno diskutuje bez obzira da li se sa nekim slaze ili misli sasvim suprotno.
U vezi Signature-a
Kad iskucam neki text izađe ovaj error:
Errors
The following errors occurred with your submission
- Your signature cannot be longer than 200 characters excluding BB code markup.
Ajde dobro rekoh ne može duže od 200 karaktera pa skratim tekst na 120 karaktera kad izađe sledeći:
Errors
The following errors occurred with your submission
- Your signature cannot be longer than 100 characters excluding BB code markup.
Jel ovo svima ovako? Pošto znam da je ranije moglo dosta karaktera sad ne može preko 100....
Jeste svima je tako
osim meni....ali
Je li realno da mi se briše post? Čemu ovo ljudi?
Pdf o fudbalu je postao gori nego onaj o oglasima. Svaki dan se napravi minimum 15-tak laznih naloga koji mlate i provociraju. Report dugme ne radi u vecini slucajeva, a pojedinim moderatorima je prece da brisu neke postove no da se bave tim.
Što bi sa novim moderatorima zbilja? Ni da ugovore s njima potpisujete.
Albatros nisi jedini svaki put brisu postove kad neko od nas kaze nesto u vezi duplih nikova na fudbalu.. Unistise moderatori cijeli forum njihovom politikom.. Bas me interesuje koji mozak je to uradio...
Mislio sam na politiku da nik koji nema 50 postova ne moze da ima oglas.. Ta odluka je u potpunosti unistila forum ne samo sekcija gdje je fudbal nego i svaki drugi segment forma. Ljudi bezveze komentarise neke nebuloze koje nema veze sa temom da bi sakupili tih 50 postova i da bi mogli da stave svoj oglas... Nejasna odluka iskreno... Prije nije uopste bilo ovoliko novih nikova, znas i sam da se svaki dan samo na fudbalske teme pojavi makar 5 novih korisnika...
Na fudbalu nisu (makar u 90% slucajeva) "novajlije" zbog oglasa, nego dupli nalozi dokonih i banovanih ljudi...
Desava li se jos kome da kad posaljete PM, da nema poruke u sent items?
Provjeri da li je u General Settings izabrana opcija "Save a copy of sent messages in my Sent Items folder by default"
Kada uđem na PDF oglasi, Anti Malware prijavljuje neki problem... Provjerite da nije neko ubacio nešto štetno.
EDIT:
http://fotkica.com/thumbs3/1_tmb_463467522_cdm.jpg
^ I meni se cini da sam pokupio neke PUP-ove sa oglasa...
Zasto mi je izvjesna MAKICA dala infrakciju na moj post "Hahahahahahahahahahahaha" koji se nalazi u okviru sekcije AUTOMOBILIZAM, a nisam nikoga dirao, vrijedjao ni po kom osnovu.
Pitam se zasto? I volio bih da dobijem odgovor? Ali ne odgovor tipa "Spamovao si", kad smo svjedoci da ljudi lupaju, pisu svasta, vrijedjaju i ne bivaju sankcionisani, pogotovo na sekciju AUTOMOBILIZAM. Lako je biti opasan i sankcionisati preko interneta, iza ekrana.
A da ti nadjem barem jos 250 primjera takvih??? Ustvari, sama nadji, admin si. To ti je "posao". Ali ne, selektivno se i taj mukotrpni posao radi. Opet kazem, lako je biti autoritet iza ekrana i raditi sa tolikim neprofesionalizmom.
Pa nije to njen podforum. Ustalom, to je samo jedna infrakcija, jedan poen, još zasluženi. Ne shvataj to toliko drastično i lično.
No došla sam ovdje da kažem da mi prikazuje ovo na određenim stranicama:
Attachment 116942
vidji jesu li ti setovani kako treba vrijeme i datum?
vjerovatno ćeš naći i ja uopšte ne tvrdim da nećeš...tako da je ova priča potpuno bespotrebna, jer ako nekog kriminalca ne uhvatimo, ne znači da treba da piustimo onoga koji je uhvaćen na djelu....tvoj post je s razlogom sankcionisan i opet će ukoliko ga neko prijavi ili naletim na njega...hvala :)
Nije mi bas sada jasno zasto sada ovo lako je biti autoritet iza ekrana........I tema o profesionalizmu. Dakle da budemo jasni. To sto je cinjenica je, da ovaj forum necemo da svedemo na hahahahaha. I sasvim sigurno da cemo gdje god vidimo to isto sankcionisati. Ono sto je takodje cinjenica je da ti naravno mozes da budes nezadovoljan sa nacinom na koji mi vodimo ovaj forum i nezadovoljan nacinom kako se mi ponasamo u svojoj kuci. Ovdje vladaju nasa pravila koja mi sprovodimo prema svima nediskriminatorno. Gdje stignemo gdje ne stignemo.
Ako mislis da mi to ne radimo dobro vrlo je jednostavno ,nemoj da nas trpis jer zaista mi ne zelimo nikoga da forsiramo da bude dio ovog foruma. Prosto prekines da pises i citas ovaj forum i nadjes neki koji je recimo vise fer prema tebi ili prema nekome drugome.
Mi se trudimo da budemo isti prema svima i gdje god da naletimo na ovakav post mi cemo ga sankcionisati. Ali zaista se nadam da ne ocekujes da cemo po cijeli dan kao zapete puske da cekamo da nesto tako napise. Sa ovom infrakcijom smo htjeli tebi da kazemo da nam takav nacin pisanja na nasem forumu ne odgovara. I ti sada znas. Sjutra cemo nekome drugome i tako redom. Ukupno gledano ovaj forum ce biti bolji i bolji samim tim sto nikoga ne interesuje da cita recimo upravo to hahahahhahhahaha. Moras da shvatis da to nama nije interesanto i da nam to ne treba.
Ovo naravno ne pisem samo tebi nego svima objasnjavam da ucestovanje u radu ovog foruma mora da bude vise od toga.
Dragi moji administratori, imam jedan apel (a vjerujem da govorim u ime svih regularnih forumaša sa najposjećenijeg podforuma - Fudbala). Ne pojavljujem se ovđe često (gotovo nikad), niti imam ikakve zahtjeve i prohtjeve, ali sad vas moram zamoliti da se posvetite rastućem problemu podforuma Fudbal - duplim/novim nalozima. Razumijem da se ne mogu nadgledati svi profili, niti svi banovati, pratiti njihove ip adrese i ne znam što sve ne. Nisam ekspert, ali dajte da nađemo neko rješenje. Meni je recimo palo na pamet da se postavi neki limit kao na Oglase. Ipak su to teme na kojim naveći broj forumaša diskutuje, a stalno imamo upade nekih dokonih ljudi, koji nemaju što pametnije radit' kad su banovani nego nama krv da piju. Tako da vas molim da se nađe neko rješenje za taj problem. Zahvaljujem unaprijed.
Rjesenje je vrlo jednostravno. Ignorisite takvu osobu i ne upustajte se u raspravu. Jednostavno prijavite moderatoru, a takvoj osobi se automatski brisu svi postovi i trajno banuje. Ako nema pametnijeg posla nego da se dzabe registruje i dzaba pise neka je zdravo.
Ma, nije problem ignorisati, nego se javljaju konstantno i spamuju. Dnevno iskoči po 3-4 profila koji su tu samo da troluju. Pa sam mislio na neko dugoročnije i efektnije rješenje, ali ok. Hvala u svakom slučaju.
Rjesenje je trajno jer se nikako on ne moze registrovati koliko moderatori mogu banovati. Banovanje traje par sekundi a on se zlopati sa popunjavanjem raznih formulara i taman nesto napise i sve opet od pocetka. Ako se utvrdi da se radi o nekom ko već ima aktivan nick i taj će mu se banovati pa neka nadje neke druge igracke i na drugom mjestu.
Nema ga nesto danas :mrgreen:
Hari, jel bio ranije neki topic namjenjen posebno o banovanim clanovima, dje se raspravljalo zasto su banovani na koliko itd...
Ne nije i ne necemo raspravljati zasto je neko banovan.