Nijedan sudija sebi nece dozvoliti donosenje nezakonite presude zbog publiciteta. Sudije malo libo taki za publicitet. Njih neko drugi ocjenjuje i ta ocjena ima znacenje, za razliku od misljenja crnogorske javnosti.
Printable View
Bio bi problem da se neko od napadnute djece u školama ne zove Mitar, Janko...Ovako se jedva dočeka da se digne haos kao u ovakvim slučajevima iz Bara . Dovoljno je pročitati komentare ispod vijesti recimo Pobjede đe se iza raznih profila pišu najogavnije poruke na račun crkve, pravoslavaca i slično. Umjesto da država fino sve takve likove fino kazni za širenje nacionalne i vjerske mržnje, stiče se utisak da se veoma svjesno ostavlja prostor da se takve stvari koriste za razna politička pogubna djelovanja. Roditelji čiju djecu biju djeca inspektora i advokata, ostaje im da pravdu uzimaju u svoje ruke.
Jeste, sudije su časni ljudi inače, taman i ka advokati.
Pretučeš ženu, uputiš joj dva puta ozbiljne prijetnje po život, nađu ti nelegalni pištolj, 100 metaka i još po nešto, tužilaštvo predloži a sudija odbije osnov za pritvor.
Sigurno presuda u skladu sa zakonom, najveća moguća ocjena.
https://www.pobjeda.me/clanak/podgor...prilaz-supruzi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Misliš nije u skladu sa željama ovih iz tužilaštva ?
Harun Kurić, jedan od napadnutih, u izjavi o događaju.Quote:
“Malo sam razočaran u našu omladinu. Ne bi trebali ovako da komuniciramo, da se odnosimo jedni prema drugima na ovaj način, da se vrijeđamo na nacionalnoj osnovi. Trebalo bi svi da budemo raja”,
Da li je pod ovim vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi mislio konkretno na sam događaj, ili generalno na opštu situaciju, ne može se zaključit, ali nam je lekciju iz normalnosti i zdravog razuma svima održao.
Samo pitanje je li bilo na ovoj ili onoj osnovi za mene je manje bitno, ovaj događaj i ova pojava su jednako opasni i alarmantni, i traže jednako razumijevanje i mnogo viši stepen društvene odgovornosti u svakom slučaju.
Kao što napisah na drugoj temi, očekujte da ćemo se sličnih stvari tek nagledati. I to je ono najtragičnije u svemu.
p.s.
prije no što mi se opet prikači napadanje i mržnja na nacionalnoj osnovi, ovo je bio pogled iz očiju roditelja, kojem je, kao i svakom rodtelju ako mu shjutra neko dijete napadne, totalno nebitno je li napadnuto što je imalo zelenu, bijelu ili crvenu duksricu
Prije godinu-dvije je na barskom korzu momak uboden nožem pa niste pominjali vjerske i nacionalne razloge jer je napadač bio musliman. O kazni tek da ne pričamo...
Naravno, ne opravdavam ove debile što su palicama napali atletičare, nego bi valjalo da zakon važi za sve podjednako.
Ti si ih uporedio sa advokatima i pozvao se na tekst u kojem sudija nije odredio nekome pritvor. A nijednom se nisi zapitao (ne samo ti nego i mnogi drugi) na sta bi nam drzava licila kad bi se za sve pritvor odredjivao i kad bi se za svako krivicno djelo koje postane aktuelno u javnosti islo u zatvor. I cisto sumnjam da znas da smo drzava sa jednom od najvisocijih stopa pritvorenih i zatvorenih lica po glavi stanovnika.
Jeste li vi ozbiljni kad kažete ne bi se dizala frka da je napadač musliman i obratno ?
Je li moguće da smo dotakli toliko dno, barem sam mislio da smo ođe na forume koliko toliko u normalne ?
Dize se frka zbog Bosnjacke stranke i i njihovog Reisa jer oni to malo sve navrnu na svoju vodu i vide sto drugi ne vide ,
a vise je nama krivo zbog savica no zbog bosanaca jer eto savicu ni izvini a novinarki ... oprosti selma
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Od 7ipo do 08:35 fina emisija od predsjedniku.
https://i.postimg.cc/kGMzP0XW/20230417-110148.jpg
Očigledno pristupamo ovome iz različitih uglova. Pa sve te partije su splač koji jedva čeka ovako nešto da se desi ne bi li navukli još retardiranije glasače na svoju vodenicu.
Sjetimo se DPS-a i kukanja nakon incidenta ispred Urbana - napadnut jer je Crnogorac
Onda DF-a nakon hapšenja Božovića jer je Srbin i sad konačno i BS bazdeljava da dočeka da da neko slatko saopštenje ne bi li unijeli dodatni nemir.
Mene to apsolutno ne zanima, to je nešto što i očekujem od takvog splača, ja komentarišem napad na dva mlada momka, strana državljanina i povod je nebitan.
Petorica je zvjerski pretukla jednog od njih dvojice i to je jedino važno, bez neke patetike osjećam se kao Nikola Kojo skoro u onom kvizu - malo mi je neprijatno.
Sad bi ti acs rekao: ''Ti ga mrziš zato što je reis'' ;)
Otuda i ovoliki napadi na BS i na taj narod. Vidim da se omalovažavaju sve jače kao dio tog većeg plana.
Bravo vam ga, kako ste naivni.
Građanska država!
Religija se uvukla u politiku, a bez toga i bez nacionalizna 90% politicara bi nestalo sa politicke scene. Krajnji cilj im je novac. Kod nas se u politiku ulazi samo i iskljucivo radi licnog interesa. Sve drugo su zablude. Valjda smo to naucili evo skoro 40 godina.
Izbise djecu inspektora niko ne osudi
izbise vrsnjaci djecu Savica niko nista
bi jos tuca vrsnjackih niko nista
a sad dodjose pravi Bosnjaci izbise ih vrsnjaci i kuku lele
odjednom se javljaju vukovi koji zavise od donacija da su ugrozena manjinska prava ma daj kako da ne biju Bosnjake na svaku stranu a ovome majka novinarka aldzaire pa se buka zbog toga digla a i reis da ne izgubi donacije pihh
ruku na srce djecu su povrijedjena i to treba sprijeciti a ovi sto sto su tobos njihovi zastitnici nek se stide...
A, nema ti to veze sa “velikim planom” . To je samo ono izigravanje žrtve da bi se sazaljevalo i da bi lakse prolazilo kroz zivot i ucario koji jeftin poen. Cudi me da od svih ti nisi prepoznao tu strategiju. Suze komitske, Belveder… Sjecas se kuknjave i plača o ugrozenosti? Nemojmo, ipak je ovo jedan narod sa istim manama.
Sent आत्मनः
Ja sam siguran da su nosili trenerke Borca iz Banja Luke da ne bi bili napadnuti. Dovoljno je vidjeti ove njuske i znati zbog cega su napadnuti (plus izjava jednog napadnutog da se treba manuti nacionalizma), nista ispod 5 godina zatvora.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Dobro je da je policija odmah reagovala i pohapsila te klince koji trebaju biti zestoko kaznjeni pa ako je tu i nacionalna mrznja kaznu dodatno pojacati. A da se ja pitam pored zatvora bi ni kopali kanale, brali grozdje na Plantazama itd. Nadam zajedno sa onima sto su pretukli momka u Podgorici zbog majice.
A sto ovih morbidnih koji jedva cekaju da se ovako nesto desi, da bi stvarali nove slojeve mrznje i oni bi mi malo iza brave bili. Sada bukvalno svaka tuca se moze podvesti kao nacionalisticko divljanje i tako u krug dovijeka.
A konkretno BS da je njima stalo do njihivog naroda nikada ne bi bili sa DPS.
Uh od sad prije tuce moraju da se legitimisu ucesnici, ako je ko manjina on ne smije da ucestvuje jer je ugrozen... tuca dozvoljena samo izmedju crnogoraca , ako je kandidat iz grupe manjina njemu je zabranjeno učešće.... i samim tim je diskriminisan...
Samo sam usao da vidim koliko vas brani ovu bruku u Baru, necu vas na ignore stavljati jer vi ste pokazatelj koliko kao drustvo nisko padamo ...