da, trenac prije 70 godina...tada se lexus mogao samo naci u Nostradamusovim prorocanstvima...
Printable View
da, trenac prije 70 godina...tada se lexus mogao samo naci u Nostradamusovim prorocanstvima...
Sta sad Lexus? Lexus je nastao 1989-e. Hoces da kazes da je problem sto nema istoriju? Pa istorija i tradicija su problem, Alfa to ima i to je spas.
LOL
Veli mi juce jedan, posto im je razvoj Giulije trajao dugo, i jos nije bilo rijesen problem sa crash testom, narucili su gume od Continentala koje su posle par dana opet vrnute nazad jer ih nisu imali na sto montitat. :lol:
inace sestra bliznakinja fiata kampanjole...jednojajčana...
Epsilon platforma od Vektre i Saaba 9-5 sa dvometarskim prevjesima jer bas bila dragulj.
Alfa osim istroije ima trenutno najbolji auto u najjacoj klasi, jbt pa doshli su na ideju da prave konkurenciju M3 Bmw-u, koji je decenijama bio tata u klasi, i naravno posrali se i u BMW i u sve ostale.... znam, znam, ne valja to nista ;) znaci i istorija i buducnost ;)
Edikuj se malo ;)
evo malo edIkacije
matta
http://bright-cars.com/uploads/alfa-...o-matta-09.jpg
campagnola
http://only-carz.com/data_images/mod...pagnola-11.jpg
Ajde malo se vishe potrudi, svako umije sliku vidjet brate..... edukuj se malo kakva je mehanika na jedan a kakva na drugi ;)
p.s. vidim da nisi propustio greshku u kucanju da naglasish, znaci sad polako, sa tako velikim osjecajem za detalje.... edIkuj ;)
nemam ti kad a i nebitno je skroz, uglavnom svaka čast za alfu biće nekad nešto od njih :)
jedan od razloga sto je ne volim je zato sto sa ljudima koji je voze ne moš kršteno progovorit, našalit se, nedaj bože reći im što za mezimicu...to su čuveni ALFISTI...što sad treba da branim Reno od nekog ko kaže da je smeće itd? ne, iznesem svoje iskustvo sa renoom i to je to...nastavio bih elaboraciju ali baš je nebitna priča, ja sam samo rekao da ono što sam vidio pod imenom Kamal je rugoba...može neko drugi sad...
Pa nebitno je skroz, ali je problem kad ima vas ne znam ni ja koliko koji samo i iskljucivo trolujete ovu temu.... Bash mene boli K. sta ljudi misle o Alfi ili generalno bilo cemu, ali majku mu *****, ako vec pricate svasta, malo edukacije pa onda mozemo da pricamo... a Ne kompletna prica da se svodi na pricu sa "tushkog puta".... menE je Grdna, menE ne valja to nista, menE je reka komshija da se to kvari, i najbolja ona oko radovanja kupovine i prodaje iste i hahaha i crkla i crknuce itd itd...
Ima se o cemu i lijepom i ruznom pricat o Alfi i moze se pricat, ali je potrebno poznavanje materije da bi se diskutovalo... ovako se nastavlja prica koja ide vec 10 godina a nikakve veze sa mozgom nema.... to je problem ;)
Evo sad vezano za neku pricu gore.... podjem ja kod Rasha prije neki dan, i ne mogu da dodjem na red od Lexusa, 3 komada stoje i zauzeli kompletnu garazu.... e to je problem, zbog lexusa ja vozim pokvarenu Alfu, jer ne mogu doc na red da je popravim od tih cuvenih Lexusa.....
Ma daaaaaa :lolblue:
P.S. Razlika izmedju Matte i Kampanjole je ista ili cak manja nego razlika izmedju Tipa i 145, koja je, slozicemo se, biLa KANTA.
FabiJa, razlika izmedju Matte i Kampanjole je bila ogromna, da skratim...Matta je bila duplo skuplja i komplikovanija od fiata, uz to i puuuno spretnija za off road... i Razlika je puno veca nego sto imaju pojedini prototiovi Alfini sa npr Reno-om 4 ili 8 ;)
p.s. Ovo sa Lexusima nisam izmislio, ozbiljan sam, dva IS-a i jedan GS, i na parking onaj grdni suv ;)
Po auto bildu buduci Alfin suv
https://s30.postimg.cc/efopkuopd/alfa.jpgupload pictures free
Brat je nedavno trgovao Alfu 156 Crosswagon Q4, 1.9 JTD.
Zanima me ima li ko iskustva s njima, kakav je automobil generalno?
Nek je srecno bratu, trebace mu puno iste ;)
(ovo da zamijenim Fabiu malo :D )
Crosswagon je za CG bash rijetkost, samim tim mislim da ce bit malo problema oko djelova ako mu budu zatrebali jer Alfa is being Alfa, tako da djelovi trapa, amortizeri itd itd nisu isti kao na obicne 156ice... ostalo...kao i na 156ice ostale, definitivno best buy za nashe prilike ;)
to, to, i sad ako idesh logikom nasheg milog Foruma, mozesh lagaano da zakljucish da je Lada i dosta bolji auto od Ljaksea :D
-dostupnost djelova
-dostupnost majstora znaju "zabos' srafciger" u istu
-cijena potroshnog materijala
-moze svudje ....(kao)
-ima je moj komshija koji kaze da je najbolji DJip...
-itd, itd... uz to, puno bolje drzi cijenu :D
to ti ne valja....mozes nedje aquaplaning dozivjet... ;)
inace imaces kad da uzivas u tisini...
saosjecam :D
eo preuzeli ih od rasa i idemo
https://s24.postimg.cc/3jobjvkud/IMG_2294.jpg
E moj Mijo, nemoj mi se sekirat... :D
Treba li da se prisjaćamo Clarksonovog review-a Alfe 8C "Can a car be art?"
Čini mi se da se nije žalio na buku... Koja se čuje kilometrima daleko... :)
Ili na nedostatak u dizajnu... Ili možda njegovo mišljenje o "baby 8C" - 4C?
Posjedovati Alfu je najsličnije dodatnom članu familije... Niti možeš, niti ga želiš prodati... Nekim danima je raspoložen, nekima nije... Ali sigurno je da te nikada neće ostaviti ravnodušnim...
8C nije Alfa, nego je Maseratti + Ferrari. Cak se sklapala u fabrici Masera. Poyyyy