i sedma mu je izgleda overdrive..pa koji ce mi q overdrive na M5?!
Printable View
i sedma mu je izgleda overdrive..pa koji ce mi q overdrive na M5?!
.... i uzasno je mocan :)
A koji q je overdrive? :)
naravno da nema svaki, do sada su svi Movi imali max u zadnjoj brzini...overdrive je kad kao u ovom slucaju max je izgleda vec sestom nego sedmom...i Accord takodje nije imao overdrive ni coupe a nema ga ni megan :)
Zadnja brzina ti je Overdrive.
Sjecas li se Golf duje, i E (peta brzina)?
ne shvatam Overdrive, ja imam 6 brzina i stalno mi motor traži sedmu.... :)
Pa brze ces da ides overdriveom nego predzadnjom brzinom, jer overdrive brzina je duza.
To je kad vozis na otvorenom, da bit i manje trosio.
Neki mjenjaci imaju dugme da iskljucis overdrive.
Neki automobili (recimo Nubira, Corolla 1.8) petom fataju top speed dok sestom ne. To je pravi OD.
overdrive je recimo kad bih ja imao sedmu kojom bi max bio manji za 10-15-20 km/h nebitno nego sad..tako imas Zastavu 128 sa 5 brzina koja cetvrtom ide 140 a petom ide 135..e to je overdrive :)
Pa jeste, a to je tu da smanjis potrosnju, motor se vrti sporije, manja buka, manji wear...
OD je dobra stvar kod RWD, jer recimo imas final drive dizajniran za top speed, onda petom (ili bolje da kazem zadnjom brzinom, tj. overdriveom) vrti 1:1.
To ima Solstice ja mislim...
ja priznajem samo overboost, kakav overdrive i bakraci, smece ,...............
tebi su tri dovoljne
rekao sam E46 da je ljepsi od E92, i od C32 :D
a e30 m3 najbolji ;p
aok mene, moze donekle i e36 proc, al sve posle, no but no thanks , masni i debeli
Ti stari koje vi volite izgledaju gastarbajterski
wooow jeste i bas su sweet , proper drivers car , znas kao testovi recimo nogo 320 kabrija i starog 320 e30 kabrija, i sad posle 20 godina ovaj je naslednik, i voze kazu dobar mocan jak stabilan bla bla bla bla bla i nidje e30 do zadnjeg pasusa, dje se kaze ako oces da vozis radi voznje i cistog uzitka kupite e30 ;p the end, ja sam coek bez kompleksa koji se ne zamara materijalnim i puca meni za sve ove dzibidza tehnoligije , jednostavno necu da vozim nesto sa cim se ne pitam, ima tonu ipo i uzima mi pola zivota i para za odrzavanje i brige , ne zelim da robujem jer svo to vrijeme dato na njega cu provesti sa zenicom, po svijetu , po planini, na ronjenju i sl
simple life and simple mechanics , ;p i kraj price
Pa nije valjda da je sve staro bolje!? Staro auto je staro, uvijek ce nesto da mu fali, prije ce se pokvariti, vise ces vremena provoditi sa njim zbog kvarova... Ovo bi moglo da se prosiri u pricu 'jesu li stara auta bolja' posto vidim da ima nekih koji misle da su ova nova auta manje-vise ******, a ja bih bas volio da cujem sto ostali imaju da kazu o tome. Pa zar ne mozes da iskljucis ESP ako ti je bas merak da si kao u E30?
Ajmo sad jednu pricu: "To je 1.9 TDI motor, tu je sve mahanicko, nema sto da crkne" :joint:
e u tome je poenta mozes, al dobijes smece onda, jer njegovo vjesanje je znatno bez espa i svih sistema slabije od prethodnika jer se ne oslanjas budzeci ga znajuci da ce ga drzat komp , a onda izolacije osjecaj unutra i sve to cini da ti zapravo nemas pojma sta ti se desava sa autom , vidi samo svaka shusha i marusha danas odma sjedne u jako auto i azi pnui gas pa dokle drzi drzi , ne znajuic kolko na ivic voze pa kad izlete odjednom sve drugo je krivo jer nema pojma sta mu se desilo, a staro i novo podjednako ce da imaju probleme bez odrzavanja i servisa , kolko vas sa novim auto je citalo service manual i zna tacno na kolko km treba sta da se mijenja ?
Ne znam ovo za manual, meni je auto staro 10 godina, ali ipak mislim da je bolje nego njegov prethodnik od prije 15. Naravno, ovo nije trkacko auto.
odje pricamo o factory racerima , mada opet sve je indvidualno , tebe se to svidjelo ti si uzeo zavrsava tacno potrebe koje imas i kraj, a ja ti ne kazem da izgleda tuzansko i albanski ;) ne omalovazavam ga , no cu rec dobar auto , sto jes, mene se ne svidja licno al to ne znaci nista kad si ti zadovoljan ,
nego elem poenta je da danas ljudi ne umiju da uzivaju i cijene nista, postaju ignorantni iskljucivi i nepristojni , ne shvatajuci potrebe drugih , i omalovazavajuci njihove izbore, makar da to rade argumentovano, al ne odma daj da je nesto smece, nikakvo, kanta ................ mene cio zivot isto ribaju zbog svojih starih vozila, i ulaganja i prodaje odma istih, a niko nikad ne pita sto to radis i zasto
p.s. nadopuna ne znas za manula manje vise tone ljudi ne znaju, i onda odes sa takvim jednim novijim cedom kod ovih nasih nazovi majstora koji su do juce krpili lade, prodali krave da dodju u pg a on onda vaga kolko da te odere za nesto za sta ni sam nema pojma, vidis samo treba snimiti dal u zivotu zelis to il nesto drugo
po ovoj gasterbajterskoj filozofiji izgleda ;p vish
Nije jos toliko star!
nema veze i tuzani se modernizovali ;p
Znas sto mi je najsmjesnije? Sto su ljudi odje napljuvali E90 320si, a niko ga nije vozio, po onome sto kazu recenzije sa interneta to je nesto nalik starim bmw-ima po upravljanju.
hahaha a dje odje su svi najpametniji, da vidis kolko imaju para voze najbolje makine, svu su test vozaci, svi su na grobniku svaki vikend to je cudo jedno,!!!! i to sa sve 5 eura u dzep i 3 eura goriva , i to kad im majka da da se provozaju
Ko je rekao i kad?
Jedino sto mi se ne svidja tu je SI oznaka uz 2.2 motor (ne svidjaju mi se ni M paketi uz male benzince i dizle (335d, 535d ajde, zasluzuju M paket)).
Ovo je 100% tacno, bar kad sam ja u pitanju, ili NSX...
Jes, viđeh prije neki dan 520D crni sa M opremom, izgleda bezobrazno a motor od 170 konja. To je kao ovi momci što se bilduju na kreatine, izgledaju jako a preslabi su :)
koliko valaja e39 525tds 97 goduste?
moze li proci 3800?
dobro ocuvan i fino izgleda za auto tih godina...
Ako mu je motor dobro održavan, vrijedi toliko. Jedan poznanik ga je skoro kupio baš za 3800e.