Yes, danas slane "vanilice" i cupcakes sa crnom i bijelom cokoladom..:numbness:
Printable View
Yes, danas slane "vanilice" i cupcakes sa crnom i bijelom cokoladom..:numbness:
kuvam i ja nego me mrzi da pišem...danas čorba od povrća, pohovane teleće šnicle, teleći stek sa pršutom i trapistom na roštilju, pire, grašak kao prilog i salate od kupusa i zelena:)
i sve to za samo 3h i 45min.. :P
Danas sam dinstala svinjski laskare(mada ko voli može i teleću ružu, ili pileće bijelo meso) i krompir. U šerpi prodinstam luk na tihoj vatri, posle 10tak min šargarepu, prethodno skuvane brokule, karfiol, kao i zaledjeno povrće(ja sam kupila sa boranijom, šargarepom, kukurozom, graškom), i dinstam. Zatim dodam laskare, ali ga isjeckam na komadiće. Dinstam na tihoj vatri, i dodam malo vina, začina, soli, bibera, bosiljka... U isto vrijeme kuvam krompir, kad vidim da je mesto gotovo, dodam krompir, malo prodinstam sve ove sastojke zajedno i dodam CUGINU, neutralnu pavlaku, i dinstam još malo;) i gotovo. divno je:)
Zvoncice kuvaj ti,ali molim te ne komentarisi na forumu.Simpaticna si,samo kuvaj,uzivaj u kuvanju,ali ovdje se prica ozbiljno i ti strucnjak nisi.Podji na sajt kulinarke pa procitaj par blogova vrhunskih znalaca,povezaces kako sve to ide,nije sve ni u receptu.Cus grasak kao prilog,apsurd.Kuvaj,uzivaj u kuvanju,citaj sto pisemo ovdje,ali ovakve stvari nemoj sebi da dopustas da postujes.Ovo je dobronamjerna sugestija :)
Dajte neki dobar i jednostavan recept za rizoto.
http://www.coolinarika.com/recept/rizoto-sa-sampinjonima-i-mozzarellom/
evo ovaj recept djeluje okej,_naja_ provjereno najbolji sprema sad kad si ovo napisao pocese crijeva da mi pjevaju sjetih ga se:D
ne, za manje, počela u 1, u 3 smo sjeli za sto...doduše, meso sam pripremila oko 11 sati:D stvar je u organizaciji:)
Ne, ne, lijepo je što ti oćeš nešto da skuvaš, samo ti nastavi, ona vekna sa gljivama je odličan 5:D
Neću više nikad:mrgreen:
Evo ti:
U šerpicu stavi kašiku ulja i kockicu maslaca, sitno isjeckaj malu glavicu crnog luka, jedan češanj bijelog luka, dva-tri koluta svježe paprike, dva paradajza koje ćeš prethodno potopiti u ključalu vodu da bi im lako oljuštio koru (a i ne moraš ako ti kora na smeta), pa ih isjeći na kriške, desetak zrna graška, pola tikvice rezane na kockice, pola patlidžana rezanog na kockice, manju šargarepu i mali komad celera, komad paškanata, sve rezano na kockice, naliti sa jedno decilitar, dva tomatelo paradajza, dodati kašičicu soli, pola kašičice šećera, malko bibera, list lovora, malko lišća peršuna i bosioka (možeš i suvih listova a možeš i svježe) naliti i jedno pola litra vode, i pustiti to da proključa...
Ovamo uzeti jedno 150 do 200 (zavisi za koliko osoba spremaš) pirinča, dobro ga oprati iz više voda i sipati ga u ključali "saft" pa čim udari ključ, sipati sve u pleh (ili vatrostalnu posudu) pa ubaciti u rernu da se peče...kad je rerna dostigla temperaturu peći desetak minuta, pa isključiti i ostaviti u rerni pola sata i onda jesti (prelijepo je) ili ga peći 15-20 minuta na toj temperaturi pa ga izvaditi i odmah jesti!
(ja obično biram prvu opciju jer mi se vazda neka riba ili meso još sprema pa da bude sve vruće)
Prijatno, ovo je preukusno!:)
p.s. možeš slobodno i da izbaciš bilo što što ti ne odgovara od ovog povrća ili ako ne voliš...samo nemoj paradajz, mada i bez njega ovo može kao bijeli pirinač da se napravi:)
Jes da nisam vrhunski znalac, ali da podijelim nesto s vama. Ako nista, znam da ce zvoncica procitat.
Prodinstati sampinjone dok skroz ne omeksaju, dodate so, bibrer (ja inace volim jako zacinjenu hranu, pa stavim dosta bibera) i malo persuna, sitno isjeckanog. U drugoj posudi isprziti pilecu dzigericu, na malo ulja, i kasnije ocijediti na ubrusu, komad po komad. Sve to stavite u masinu za mljevenje (ja koristim neku specijalnu, mada moze bilo koja, cak i dobar multipraktik, sjecko, kakoliseveczove) i sameljete vrlo sitno.
Od toga svega dobija se savrsena home made pasteta. Super je kao predjelo, da se maze na prepeceni lebac.
Eto :)
ja danas kuvam carnex gotovo jelo ;) izem ti ruku slomljenu
Pih...
Najavili se gosti, pa se zabrkalo na brzinu,
mrzi me da pisem recept pa cu c/p jedan po kojem ja radim, samo fil duplu kolicinu, sve podlezno ukusu i velicini pleha :D
Kora:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- pola kesice praška za pecivo
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera dodati 5 žumanaca,
5 kašika brašna 2 kašike kakao i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 gr.šećera ,250 gr. vode,1 vanil šećer. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu. (ja koristim vise preliva jer se isusi a ja volim da je socno)
Fil:
Od 1/2 litre mleka,5 kašika brašna,100 gr. šećera i 1 vanil šećer skuvati beli krem.
Umesati sastojke u malo mlijeka, a ostatak na sporet, kada provri dodati smjesu i mjesati dok se ne zgusne
Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 gr sa 1 kašikom šećera u prahu. Beli fil sipati preko kore.
Preliv:
Preko belog fila sipati 3 štangle rastopljene čokolade sa malo putera. (dodati malo mlijeka da se cokolada ne bi skroz stvrdnula kad se ohladi. lakse za secenje i ruckanje ;) )
Eto toliko od mene :D
Lignje. Ali ne na zaru, nego u rerni, pokriveno folijom, sa krompiricima, crnim lukom i cesnom, persunom i bijelim vinom, jer ovo sto moze da se kupi u Italiji nisu lignje, nego Krekeni.
Morella Praga, ovo sa lignjama mi izgleda sjajno...volim ih ali rijetko ih spremam jer moram da ribam kuću posle njih...ovo ću probati:)
Zavisi koliko paradajza stviš...ako staviš 2 ploda i malko paradajz soka tek malo ukus poboljšaš , a riža bude rozikasta...inače, ovaj paradajz iz ataklenika nema neku boju, pa malo moraš soka dodati, a ljeti, kad imaš domaći paradajz, sazreo na suncu, crven kao krv, uh to je mnogo ukusnije!
Ja dodam teleće šnicle sa roštilja, zelenu salatu i meni je to ručak izuzetan...da ne pominjem da je uz ribu fenomenalno!:)
moji su brstili pori luk sa svinjećim mesom i supice svaštare, a meni je poslata kupus salata (ka' zeku), staroga sira i jogurt..
Rekla mi je majka da mi nijesu smjeli donijet ove smrdeljave travuljine, jer znaju kako bih se pomamila..
Zaboravih da napišem da sam danas pekla piletinu urolanu u slanini...e to je stvarno specijalitet a ništa jednostavnije:
najmanje 2 režnja bijelog mesa (oko pola kilograma) poprečno prerezati na 4 ili 5 komada, blago, ali baš mrvicu začiniti sa suvim začinom,peršunom, bosiokom, mrvu crvene paprike, bibera, svaki komad umotati u režanj mesnate pančete, poslagati u vatrostalnu zdjelu, ne preveliku da se sve zbije, gore staviti par režnjeva maslaca ubaciti u rernu jedno 45 min do 1 sat na laganoj vatri da se peče. Kad slanina porumeni i zamiriše da ti voda krene na usta, ubaciš od 2 dcl do pola litra pavlake za kuvanje...sipaš da tek prelije meso....e, to ostaviš da ti se još malko zgusne, desetak minuta još pečeš. Ja volim bijeli bijeli rižoto uz ovo još ga prelijem ovim sokom i zelene salate:)
Ej, mnogo je ukusno, obavezno probaj. Plus ne smrdi :)
Isjeckas 2 crna luka, 3 cesna bijelog i malo persuna (kao za marinadu). Zatim isjeces krompir na manje komade i zajedno sa lignjama, lukom i persunom sve djuture u pleh podmazan maslinovim uljem. Zacinis i izmjesas. Pokrijes folijom i stavis na 180 stepeni jedno 45min do sat. Nakon toga otkrijes, sipas odokativnu mjeru bijelog vina, i ostavis tako otkriveno na istoj temperaturi jos 15 min. Preukusno!!!
Majka danas sprema lignje sa krompirom, a ja to ne mogu, pretesko mi je....meni ce jednu oradicu lijepo da spremi :)
Danas francuski krompir, sa kobasicom i pavlakom za kuvanje. Supica i salata se podrazumijevaju:)
narafski:D:D:D Što više kalorija, to ukusnije:mrgreen:
danas tako, a $utra ćemo travuljinu neku:D
ima, naravno :)
Smotah ovu pitu, casti mi. Jes' da sam sva masna i p/brasnjava, ali je dobra... bila :D !
Ja vam se moram pofalit da sam danas i ja smutila nešto(sjutra će neko nevrijeme zahvatit Podgoricu)
http://img6.imageshack.us/img6/6197/p3150333l.jpg
Stvarno su bile NJAM!
http://img85.imageshack.us/img85/4002/p3150334.jpg
sušto si ih punila domaćice? Bogomi bih i ja jednu sad mogla:D
Možeš punit sa čim oćes,ja sam ih premazala pizza kečapom,narendala "sendvic narezak sa sirom" i posula malo origanom. :)
Tijesto je fenomenalno,meko i malo bi ti bila jedna :D
O Boze crko gladna.a jede mi se burek s mesom.
Nijesam ja spremao ali degustirao i bilo dobro a recept se zove pljane sljive u carape.
Šljive (suve) namociti slabu rakiju i kad malo nabubre zaśeći sa vrha i izgurati špicu a na njeno mjesto ugurati pola spice badema, a rupu zacepiti kockicom sira zutoga, ako nema naseg prlja ili onog lisnatog. Umotati to okolo listom slanine, ali ne one bijele ka sapun nego mesnate, pričvrstiti čačkalicom poređati u tepsiju i staviti u rernu. Ne znam koliko se dugo pece, ali dok slanina dobro ne pozuti i nije dugo trajalo, a mLogo dobro.
Lazanje - bolonjeze/beshamel + mozzarela, parmezan i rukola. Njamiiiii!
sušto se ije? Samo ili uz neko meso?:D:D:D
Ja sam na dijeti i danas za ručak imamo ovo (sad ćete umrijet od smijeha jer svi jedemo drugačiji ručak:D)
Mali sin je jeo pohovane tikvice i patlidžan sa pireom i zakučio malo našega ručka
veliki sin je jeo makarone sa svježim paradajzom, maslinkama i tunjevinom
a čojak mi i ja čorbu od raznoga povrća bez zaprške i ulja, samo povrće i voda koje je posle smiksano pa ostao potaž preukusni, tikvice okrenute na suvom tiganju, pa prelivene sosom od luka bijelog i crnog, mirođije, pardajz svježi na kockice, par svježih šampinjona i malo isjeckanog patlidžana (bukvalno kašika maslinovog ulja) so, biber i origano, pa zapečeno u rerni (mlađemu sinu dodat sir preko i to ide sa sirom ali mi na dEti ne smEmo:D), grilovana babura, patlidžan, šargarepa i tikvica pa sve to sa bijelom lukom, malo maslinovog ulja i vinskim sirćetom začinjeno i kupus salata:D
Eto tako, ja se najedoh a sad sam gladna ali danas samo povrće smijem:D
I ja sam na dijeti ali to bilo onako da se zgrijesi :D
Welcome to our newest member, Thomas O`Malley
Thomas? Thomas O` Malley? covjece...
pileću salatu :greedy_dollars:
upravo zbućkah pudinge od vanile, čokolade i jagode..
da podmitim onu čoru te đe da mi radi oD glavi $utra...
ja više ne mogu...đeci sam dinstala junetinu (meka kao duša, a preukusno bilo) i pekla krtolu sa povrćem u rerni...ja sam jela KUPUS! Sad odoh da se ubijem, miriše mi ovo a ja jedem kupus na NIŠTA?!:D