Jel tacno da ce se ove godine bokeska noc pravit u Pluzine? :D
Stvarno sprdnja sto se radi...
Printable View
Jel tacno da ce se ove godine bokeska noc pravit u Pluzine? :D
Stvarno sprdnja sto se radi...
Ljudi, idemo u "Splendid" jer nemamo odgovarajucu salu u Kotor!!
Gazde diskoteke nisu prihvatile da "Feshte" organizuju kod njih, tako da organizacija pravog, kotorskog maskenbala u diskoteci - ne dolazi u obzir!
A to shto ce bit' kisha... Ni prvi ni posljednji put...
Loza & pivo i sunce ce da przi! :cool:
oce li kisa bez svija? a strasno...moram otkazat put za bg u ponedjeljak
a qq!
ako meni ova temperatura-povracanje-kasalj-i sinusi ne prodju do subote ja cu da se UBIJEM!
eto samo toliko!
bila sam u Rijeku i tako sam se slatko razboljela da me glava BOLI!
no aj...sto cemo sad!
ja se nadam da cemo se vidjet u subotu!
a mozda i u nedjelju!
AKO NE! onda vam zelim lijep provod!
a ja cu da RIKNEM!
A u koliko sati pochinje karneval?:)
Ako bude kise, odlaze se 100% jer dolazi masu djece sa CT i iz drugih gradova, a organizatori nece da djecu drze na kisu!
Ako bude karnevala, pocinje u 14.30...
Maskenbal sinoc u "Splendid" sasvim dobar, nekako neobichno mi bilo da imamo dovoljno prostora...:D
Ipak, naveo bi' par sramnih stvari:
1. fond za nagrade nije bio ni 4 000 eura (u diskoteku 12 000)
2. isti ljudi kontrolisali maske na ulazu i bili u ziriju, shto nikad nije bilo.
3. "Babushke" fenomenalne, morale su dobit' 1. nagradu! :mad:
Za pohvalu je onoliko maski u drugom gradu, onako zdrava i vesela atmosfera, bravo!
Karneval ce i pored kishe sigurno bit' odrzan, sa malim kashnjenjem! ;)
Karneval odrzan, ja bio i skljocao malo pa koga interesuje moze da vidi slike na:
http://s136.photobucket.com/albums/q...val/?start=all
Hvala!
a dje je nagrada publike?????? na to su kao mawo zabolaviwi! ?????????
a da ne uvrijedim druge koje je ono preseravanje - da oprostite na izrazu - sa utjesnim nagradama????? qq lele! nije mi do para bez sviju (znalo se koliko su nagrade u diskoteku a kolike u Splendid) ali druga i 5 specijalna isto *vrti mi se u glavu*
sto se mene lichno tiche meni se svidjelo na maskembal u ˝Splendid˝ i odusevljena sam koliko smo prostora imali! jer znam da mi sa Babushkama ne bi se mogle kretat kroz hotel Fjorn a diskoteku tek ne bih spominjala - STVARNO SIROKO
i bilo je stvarno dosta dobrih maski da sam se pravo odusevila! I KLjUCEVi koji su stvarno bili vrh do Mackica koje su bile extra sexi :) pa Ruski Folklor.....Marijachi....stvarno sam odusevljena
Sa mojim povratkom poslije 6 i po godina srce mi je stvarno na mjestu!
sto se karnevala tiche! pocheo je u 3 (jel tako?) nije ni bitno a ja sam se pochela spremat u dva i po
u gradu je atmosfera bila na NIVOU
mada ni vrijeme nije bilo neko da bi se ista bolje provelo
noge me i dalje bole i ne mogu da se naspavam!
mada sve u svemu ZACIN C
ja cu biti skromna i reci da su Babushke stvarno najbolje!
pa se vi zaebavajte!
a meni je neko prishao na maskembal i pitao me jesi ti Detigero....Tina????? hahahaah a onda me jos neko pitao samo jesam li Tina! kad bi znala ko je to bio bila bi presrecna!
Pa sto ne pita ti njega A KO SI TI? :D
Eto tako prodje josh jedan karneval.. Pa se nadamo da ce iduce godine neke stvari doc na svoje mjesto. :) Mada... Teshko. :)
Btw. izadjoh ja u Cakulonu :P
Tina, ja te ne prepoznah! :(
Odje su neki bili u istu masku kao ja...:D
Ni ja je nisam poznala a bash sam zagledala Babushke, imala sam neki osjecaj da je tu medju njima... :)
Ti, ti. ;)
Tina, ne pochinji... :p
NVO "Feshte" bi trebalo da povedu rachuna kad su karnevalske svechanosti u pitanju, chitav hrishcanski svijet' ih je zavrshio do 21.02. pa smo mogli i mi.
Jasno je meni da se zeli otic' i u Italiju i u Rijeku, ali zashto da remetimo stare obichaje i dobru praksu!?
To nema nikakve veze sto si sad rekao. Vazda, ali vazda, eo cak se i moj djed prisjeca prica nekih tamo njegovih djedova, da je prvi maskenbal bio prva sedmica Februara, a drugi maskenbal zadnja sedmica Februara, niko se NIKAD nije bunio, te meni uopste nije jasno otkud sad pometnja u narodu odjednom u vezi ove stvari. I kakve veze ima karneval sa hriscanstvom???
Provjeri ti to josh jednom. ;)
Zao mi je shto ti ne mogu copy/paste saopshtenje kotorske biskupije, jer ga vishe nidje ne mogu nac'.
meni je fancy ovako kako je:)
jel ko bio juce tj.sad vec prekjuce da slusa Andrijanu i Gorana Karana?
/me zali sto nije posla.
Btw, idete li na ovaj maskembal u Queen of Montenegro?
Spaljivanje na lomaci i takve vrste ceremonija su postojale i mnogo prije hriscanstva, tako da ne vidim u cemu je zabuna biskupije, sad odjednom, ove godine iz cista mira, dok se do sad niko nije cuo ni bunio.
I jos da dodam, tetka mi rece da kad su se neki maskenbali i karnevali u njihovo vrijeme cak u martu odrzavali, provjerena informacija, tako da uopste ne kapiram ovo stanje, ali vjerovatno je poenta u jednoj sasvim drugoj prici iza svega...
Pazi, u vrijeme komunizma se mnogo toga mijenjalo, namjerno su se krshila neka "pravila" kad vec narodu nisu mogli zabranit' da se mashkara. ;)
Mozda te je to dovelo u zabunu.
Ne vidim nikakve jake argumente u tvojim postovima zasto napadas feste zbog ovoga, ali osjecam da ces braniti i dalje interese hriscanstva, pa cu se povuci iz daljeg izlaganja, ali i dalje mi nije jasno, i MISLIM da postoji sasvim jedna druga sustina iza svega, no ajd, ionako se buni biskupija i jos 20-ak osoba...
Nisam ni krshten a ne da branim interese hrishcanstva :lolblue:
Nego ti ne shvatash da postoji praksa da se karnevali odrzavaju prije pochetka Uskrshnjeg posta!!
I mislish jako loshe, a i nemash me potrebe ti branit' od "Feshti" kad oni sve ovo jako dobro znaju. ;)
goran je kralj :) super je pevao ...
veceraSS festa u QUeen of MNE....
subota Danijela Vranjic subota/MOvie/
Maestral:
2 mart: Andrijana Bozovic
8 mart: Petar Graso
16 mart: Zana
23 mart: Neverne bebe
30 mart: Vlado Kalember
pa da....karneval i jeste poganski obicaj,ali je zadnjih 1000 i vise godina vezan iskljucivo uz krscanstvo...i bilo bi lijepo da ga tako i slavimo kad smo vec vecina krscani...
p.s. I ako mi mozes objasnit koja to sustina stoji skrivena iza svega ovoga bio bi ti zahvalan...
Kako je to vezan uz hriscanstvo? Po meni to nema veze jedno sa drugim, ama bas nikakve veze, i potpuno je nebitno kad ce se to odrzati. A tu sustinu ti ne mogu objasnit jer ja ne znam koja je to sustina, samo mislim da postoji nesto, kao sto uvijek postoji neka pozadina...
ja te nishta ne razumiem :(
Rekla je : Koncert Petra Grasha je najljepshi poklon koji jedna djevojka moze da dobije za 8. mart ...