corto malteze, ako se dobro sjecam, vrhunska bjese..
Printable View
Zahvaljujem.
Kad sam bio u BG na masu mjesta su je na drva spremali i mnogo mi se više takva dopade.
Jeo sam neđe na Drač, baš bezveze.
I carine u centru pg imaju onu okruglu pec na drva.
Ja s hrskavicom nemam frku, rijetko kad i naidjem, al kad nalerim na onaj bambalj loja, dodje mi onome te je kobacise pravio da mu je sabijem u grlo.
Hrskavica ubjedljivo najmrznija stvar. Kad pocnem da jedem sa merakom, i zagrizem ono, bataljujem jelo sem ako nijesam nesto bas gladan...
Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
Merak mi je sjesti sama u Goodfellas pojesti hrskavo i sočno parče buffalo chicken pizze, pohvaliti ih da su najbolji i produžiti dalje...
Dje su najbolje tortilje :D
The Republic of Good Food :bravo::yipiiii::twist::joint:
Dobre, al fali pomfrit....
ljudi sjeća li se iko najbolje picerije u grad, bila je u Ulici Bratstva i Jedinstva, preko puta kina kulture, Kalabrija...mislim da nikad ljepšu i veći pizzu nijesam ni jela ni vidjela i pekla se na drva i ambijent je bio ekstra....sad je tamo pivnica, a neko mi je jednom rekao da se kao kalabrija preselila samo preko ulice, sto metara odatle, iza škole Savo Pejanović u one zgrade i bila sam na pizzu ali to veze nije imalo sa onom pizzom:)
I nekad davno je postojala u Hercegovačkoj u ovom dijelu koji je sad sredjen nedje preko puta mimi-ja pierija MM ....uh i oni su imali dobre pizze!
Kalabrije na staroj lokaciji se sjecam.
MM se ne sjecam.
Nego, sjeca li se ko "Tifani" :D :D :D
Ljudi, kolko to danas smijesno izgleda...
To je zapravo bila kafana. Ne ni kafic, nego kafana, koja je imala dva stola, jer je otvorena bukvalno u jednoj od prizemnih garaza koje su se nalazile iza zgrade Sicilije preko Morace (kasnije su te garaze porusene).
Ta kafana je bila jedno od rijetkih mjesta u doba hiper inflacije dje si mogao da kupis picu.
Kasnije su "prosirili" posao, pa su dokupili jos jedno garazno mjesto odma pored, probili zid i prosirili kapacitet za jos 3 stola.
Mozete li vi zamislit kafanu u povrsili 2 spojena garazna mjesta u kojoj si mogao da porucis picu.
stara kalabrija je bila najjaca pica u crnoj gori tada, to su i neki talijanski pica majstori potvrdjivali, kao i dosta pica majstora domacih..
MM nikad cuo.
Slažem se da je stara Kalabrija imala najbolju (i najveću) picu, ali isto važi i za MM prije nje, jer je to, koliko se sjećam, bila i prva picerija u Titogradu.
Ja sam jeo i ovu iz "nove" Kalabrije i ona je strašna. Doduše, ima 2 godine ako ne i više kako nisam. Posjetiću ih brzo čini mi se.
Kad smo već kod dobrih starih mjesta, meni je u Sidro strašna bila ako ne i najmilija. Imali su prostor kod hrama i u Bokešku neđe koliko se sjećam. Ovo novo nisam posjećiva' a znam da su gazdu samo promijenili. Velju li čemu?
Parmigiana u Per Sempre.
Kakvo ***** od tortilje izedoh u onu Sobu...To je sramota sto su napisali u meniju da je to tortilja. Pih.
Ni Garden nije što je bio. 😊
Sent from my S7 Edge
Tortilja u primiziu gazi
+1 za picu u staroj Kalabriji.
Tada (druga polovina devedesetih, početak dvijehiljaditih) je bila bez konkurencije...
Još kombinacija vezanih salata dok se čeka pica... Njami!
Mada u to vrijeme (ili čak i malo ranije) je bila vrlo solidna i pica (a i piroška) u Primiciji.
Onda malo kasnije i pice i pica sendviči u Alpe baru.
I naravno opšte poznati Bonđorno pica sendvič...
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Ovaj momenat u corto maltese,posle sto godina....
mmmmm kakva navala ukusa, pizzaaa na drva uvijek bila i ostala najaca...🍕
poslato sa 7 edge
A tek slatke palacinke... Razval...
Sent from my D5803 using Cafe Del Montenegro mobile app