po zakonu ne mogu da se poručuju jer je medicinski materijal. stićiće ti, zna da nekad zakoči na carinu, a nekad stigne za nedjelju dana.
Printable View
Isto i kod mene prije, ne sjecam se je li bilo preko DHL-a ili UPS-a...
Ovo jedino kod nas ima.
Dzaba ti njima pokazivao full order invoice, screenshot-ove... Mora da stoji kolko kosta shipping i to je to... pa makar i taj euro - moze im se, debilana.
Aj to, ja porucio prije malo vise od mjesec mobilni preko eBay-a iz Indije prodavac salje DHL-om.
Zove DHL, da se plati carina pdv sve to, kad ono racunaju na to sto je napisano na shipping invoice (sto i nemam problem sa tim, koliko sam platio, platicu na sve to dazbine), prodavac stavio sve full kolko sam platio na eBay fazon 1100 USD, i jos pise dodatno 18% VAT iz indije, i ovi nasi racunali normalno 1100 USD + 198 USD. Ja kazem platio sam samo to 1100, evo izvod, banka, ebay nalog sve... Ma kakvi...
Znaci da mi moramo da pricamo prodavcima da stavljaju sto manju vrijednost, i plus ako je shipping kao free, da tu stave barem 1 USD, i posle sa ovim nasim "kompanijama" slati im sta smo i koliko trgovali, da bi oni sabrali dva broja...
Meni ništa nije jasno.
Naručio sam sa AliExpress neku tehniku - foto opremu u vrijednosti 146€ i naplaćeno mi je 5€ dodatnih troškova a očekivao sam 30€ minimalno.
Koja je logika iza svega toga ne razumijem
Pogledaj koja je vrijednost pisala na paketu (ako ga već nisi bacio)
Rekord sa Amazona, naruceno 29.06, uruceno jutros. I to nije prozivod koji je Amazonov, nego treca partija. Ne znam kako ali...
nevjerovatno stvarno da posta izdaje fiskalne tek kad isforsiras
Kako je u Hrvatskoj top rijeseno…
Narucih na Korculu nešto, i stize email
ZAHTJEV ZA PLAĆANJE CARINE/POREZA
Poštovani/a
Vaša DHL Express pošiljka s brojem tovarnog lista xxx od pošiljatelja EDDELUX PTE. LTD. u dolasku je i zahtijeva postupak carinjenja. Na pošiljku se primjenjuju carina/porez u procijenjenom iznosu od:
EUR 27.75
Kliknite ovdje kako biste izvršili sigurno plaćanje putem interneta, pogledali izračun carine/poreza, preuzeli potrebne dokumente i izbjegli bilo kakav utjecaj na carinjenje i isporuku.
Platih karticom i cao.
To DHL vec ima razvijeno… sigurno mogu i u CG da primijene
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ko dostavlja sa Allija? Nesto dijete trazilo,pa mu narucih. Nije bilo na temu.
Jel ista klasika dostavljača kao ranije?
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Zavisi, nekad pošta nekad ntc, sve zavisi
stigla pošiljka sa temua,nelt šalje poruku hoću li da uputim na paketomat ili lično,reko' pošto nisam kući a paketomat mi usput...i ni glasa ni žamora evo šesti dan,ne stiže mi poruka sa kodom za paketomat.
da ih zovem ili?
tldr priče je da je i ovo završavano kao roba iz srednje zemlje,vučeni rukavi itd...po$erem se na balkan,nikad civilizacije od nas
Stiže mi danas pošiljka iz njemačke plaćena 252eura, poslata običnim Dhl-om a ovamo kod nas preuzela pošta, poslato 29.06. Nisam dobio nikakav račun a dažbine su me izašle 104e. Ako opet budem naručivao nešto malo skuplje, vjerujte mi da ću naručiti u Italiju da mi stigne pa bar popiti kafu tamo i vratiti se nazad isti dan, jeftinije će mi biti.
Sent from my 2201123G using Tapatalk
A zna li se koliko vremena treba za dostavu Nelta? Ovo je prvi put da mi oni dostavljaju. Prije 2 dana paket stigao na aerodrom, danas mi Nelt šalje poruku da je "najavljena" pošiljka i da mogu preusmjeriti na paketomat (što nisam uradio). Trebam li čekati ono standardno da piše da je paket prošao carinu i tako to, ili je on već prošao samo što im se sporo ažurira u sistemu?
A previse u svakom slucaju ali mi je veci jad sto DHL i UPS naplacuju po 35€ svoje usluge.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
I fedex…
Stvar od 250€ - pdv/carina 70€ i njima 40€ pakao.
Mislite 21%… kakvih madjarskih 27!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Carina 4,5%, pdv 21%
Konkretno kod mene.
Ovaj Amazon je nenormalan.
Plaćeno na Amazon 05.07.
U isto dan naručeno u Multicom i Tehnomax.me.
Iz Amazona USA stiglo za 5 dana (dakle 10.07.). Dostava je besplatna, na kućnu adresu.
Tehnomax.me i Multicom.me još nijesu isporučili. U Tehnomax.me direktno preuzimam jer nije dostava besplatna.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ima li mi ko objasnit matematiku, posiljka preko poste stigla, vrijednost 820e, harac 327e.
Nisam prisutan da vidim papire od toga, al bas ne mogu sracunat tu cifru, ja sam racunao tu do 250e
Sent from my SM-S918B using Tapatalk