Malih zena i zmija se bojte savhet
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Printable View
Malih zena i zmija se bojte savhet
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ahahahha nasmija me inače obožavam tvoje postove pa treba se edukovat dobro đe god Čovjek ide i ona je tu domaćin nije Čovjek on je prosto uljez.A tek homo sapiens turista kao vidio sam šume te i te.Hajd molim.To ka da mi ođe dođe turista i ubija zmije kaznu bi dobio što se mene tiče.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
A realno strah od zmija je u sustini strah od nepoznatog, nije te tolko strah kad je vidis na 5-10-15 metara kako ona ide svojim putem nego je veci strah kad nedje ides dje "moze bit" pa izludis da nedje ne nagazis ili tako nesto. Lakse bi mi bilo medjeda nekog vidjet, makar ga primjetis na 100 metara no zmiju ili tako neke sitne bauke bjezi
Ja imam fobiju od njih, na selu ih ima pun ku*ac.
Jednom prilikom se nadjoh kod prijatelja, kad' je zvao cuvenog saptaca zmijama da mu je iscera iz garaze uh jezivo!
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Kada sam vidio na šta je ličila ruka lika kojeg je ujela zmija od tada na svaki šum u ovom paklenom periodu strecam:joy:
Je li još nekome pričana priča da ne valja ubit zmiju koja je u ili blizu kuće, jer će, pazi sad, doći njena majka da se sveti[emoji1787]?
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
A biste li onda smjeli plivat s ajkulama dugackim po 2 metra, a majke njihove su oko 6 metara i isto su u to jato. Jes da nece da napadnu ljude ali isto izgledaju kao one koje napadaju. 20 minuta mi je trebalo da skupim muda i uskocim medju njima da se druzimo i slikamo [emoji2]
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Okle ajkule u dvoriste
Na konto osvete, mog pok. oca je ujela zmija kad je imao 5-6 godina. Nit seruma, nit doktora, no sqmo neki lokalni bajač koji je nešto reza ranu, pljuva, davao đetetu od 5-6 godina duvana da puši (ili žvaće, ne mogu se sjetit priče)... uglavnom, stari pretekao nekako (pričala mi baba da mu je glava, jezik i vrat bili dva put veća no inače dok nije prošlo dejstvo otrova i da je najveći rizik od gušenja ako jezik previše otekne). Od tada, a živio je još 80 godina posle toga, osvetio se cijelom zmijskom rodu. Kolko ih je ponio na dušu ihaaa. Znači cijeli život je imao onaj kontrolisani strah od zmija. Znači. svuđe đe je mene i posle unučad vodio po selu,šumi,sijenu,međama...je on "vidio da tu ima zmija", odnosno očekivao ih je. E kad je vidi ona jadnica da utekne a on se pretvarao u mungosa. Priznavao je samo žilavi,malo deblji prut od metar i po kao sredstvo za eliminaciju i govorio "samo je odma iza glave gađaš i tu joj je kraj".
Taj svoj fetiš nije prenio ni na koga od nasljednika. Naša je taktika "fala ti što si nam se ukazala na vrijeme i aj sad ti svojim putem"
Eh da, pogrešno se (moderno) izrazih. Nije ga "ujela" zmija, no ga je "gađala i pogodila u ruku". Inače se bio peo na neku krušku ili lijesku i paf u ruku
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Pa ako nemaš protivotrov prerežeš nožem mjesto i isisaš krv sa otrovom prva pomoć logično je to e sad bajalice su hahahha.
Nikad ne isisavajte otrov.
1) zmija je tako evoluirala ili stvorena da kada ujede veoma brzo se otrov raširi kroz krvotok. Dakle ne možeš usisati otrov.
2) kako rana na tijelu postoji, dodir nje i ljudske pljuvačke doprinosi prenosu bakterija i virusa iz usta.
Nikad ne režite dodatno ranu.
1) stvarate još jedno mjesto sa kojim ljudski imuni sistem treba da se izbori.
2) Sredstvo kojim režete često nije sterilno.
Takođe ne stavljate led to hoće sužiti krvne sudove ali i onemogućoti pravilnu odbranu sistema.
Ne ispirajte alkoholom.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Samo umrite i ne komplikujte previše.
Ne koristim ChatGpT nego igrom slučaja imam neke licence pa je potrebno određeno znanje da bi se položilo.
Zašto poništavaš tuđe znanje nije mi jasno, nije pitanje samo na glas razmišljam.
Living on the EDGE side
Imaš na ChatGpT odgovor [emoji6]
Living on the EDGE side
Nece na ljude, vegetarijanci [emoji2]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e98d2de7c0.jpg
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
- ChatGPT se otjelotvorio kroz meneQuote:
Ne koristim ChatGpT
Hahahahha ti prosto ne odustaješ.
Inače najviše ljudi umre od komaraca fakat ni od ajkula ni zmija.
Tako da OT čime se štitite od istih ovog ljeta?
@coldplay kad te vidim ekspresija:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5b3708613c.jpg
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk