Da nece ko skoro do Zagreba da mi donese jednu knjigu. Castim 10 eura. Bolje tako nego da dajem spedicijama i drzavi
Printable View
Da nece ko skoro do Zagreba da mi donese jednu knjigu. Castim 10 eura. Bolje tako nego da dajem spedicijama i drzavi
Ima li neko preporuku za neku agenciju za prodaju nekretnina koja ima iskustva sa prodajom stana koji je u ostavinskom postupku završio kod 10+ nasljednika koji nijesu međusobno u dobrim odnosima? Pretpostavljam da bi u nekom opštem slučaju sa puno vlasnika trebalo da se ovlasti samo jedan od njih da bi se išlo sa prodajom, ali šta treba da se radi kad ljudi jedni drugima ne vjeruju? Ili svi vlasnici treba da ovlaste agenciju?
Kad sam prošle godine plaćao čišćenje, momak je prskao sa onim sredstvom za odmašćivanje u kuhinji, zelena fajtalica, ne mogu se sjetiti sad marke, ali ona u prodavnici što se kupuje (Ace ili tako neka)
Preko Temu-a imas da naručiš oblogu za unutrašnju jedinicu sa crijevom, da se sliva sve u neki bidon, ako baš budeš prao, ovaj momak imao aku pištolj/kompresor za pranje, Grafit marke iz Okova... Košta cc 140€, mada ga nisu imali kad, sam tražio prošle god...
Ko ima više klima, isplati se ulaganje svakako....
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Neka preporuka za žičane slušalice do 30 eura? Da budu bubice, ali ne one što ulaze dublje u uho. Metar i po kabla, bitno.je da je izrada kvalitetna.
Radi li neko kod nas u CG reklamne jelkice za auta ?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Gdje odlagati medicinski otpad? Prihvataju li da se donese u dom zdravlja pa da ga oni dalje procesuiraju?
Možda prihvate u DZ.
Inače, ima firma specijalizovana za skupljanje medic.otpada iz svih medicinskih i veterinarskih ustanova u CG. Nalaze se iza KBC, tačno pored one nove zgrade iza fizijatrije, na obali Morače. Ako nije neka velika količina, ponesi tamo i ostavi im. Pogon za uništavanje im radi prijepodne samo. Ako ti bude trebao kontakt da pitaš, znam čovjeka koji radi tamo pa ga možeš pitati. Mogu ti poslati broj na PM.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Čuo sam da za takve slučajeve postoji advokat ili agencija koja je za određenu nadoknadu spremna da kontaktira sve nasljednike i predloži im prodaju i nađu kupca i čime bi svako dobio novčanu protivvrijednost dijela imovine koji je naslijedio. Naravno, što neko spomenu, svi nasljednici treba da su saglasni da se zajednička imovina prodaje a ovaj advokat ili agencija su tu da kontaktiraju sve. Ako neko, pa makar i jedan ćera inat onda je sve to na dugačkom štapu, ali i za to ima rješenje, kolko sam čuo, a to je da jedan od nasljednika pokrene sudsku diobu zajedničke imovine. Tada ide procjenitelj, sudska prodaja (licitacija) i tada se imovina dosta obezvrijedi. Koliko obično traju takvi procesi i koliki su troškovi onog ko je pokreće, ne znam. Pretpostavljam treba odriješiti malo kesu i imati debele živce
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Ovo me podsjeti na ovaj tekst
https://www.pobjeda.me/clanak/ni-drz...-kesu-za-smece
Znate li kako tačno funkcioniše izlazak čitulja na umrli.me? Odnosno koliko treba vremena da prođe od kad se uplati do objave? Ili možda ima opcija kad tačno da se objavi?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Hvala.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://www.peak-system.com/fileadmi...N-USB_2014.jpg
Ima li ko uredjaj PCAN-USB?
Da pozajmi na par dana, bilo bi placeno.
Za šta ti je to ? Imam ja ST-Linkov MCU koje može da se flashuje sa firmwareom koji simulira acts as PCAN PRO/PCAN PRO FD/PCAN FD
ako se ne snađeš za original
https://i.ibb.co/gbJnPWhs/STm32-with-programmer.jpg
Oće li mi neko objasnit ovaj fenomen.
Pojas je obavezan za korišćenje jer on spasava život.
Ako je pojas obavezan, kako to da autobusi NEMAJU pojaseve?
Ideš iz PG za Buduvu recimo,u autu moraš imat pojas, a autobus sa 20 30 50 putnika ne mora da ima pojaseve.
Takođe ni jedan gradski autobus ne posjeduje pojas.
I još jedan fenomen:
Vozač sa B kategorijom ne može da vozi motor jer nema položeno i može da vozi skuter do 50cc (po novom AM kategorija)
Dakle ograničen je na 50cc ako su 2 točka, al zato legalno moze da vozi Piaggio mp3 skuter sa 310, 400 ili 530cc jer ima 3 točka. A ne može da vozi skuter od 100 ili 125cc...
U EU uglavnom vazi pravilo da, ako autobus ima ugradjene pojaseve vezivanje je obavezno ako ih nema nikom nista. Mislim da je tako i kod nas. A slazem se da bi trebalo biti obavezno.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Za am smatra se da imas polozeno sa B kategorijom jer je za nju dovoljno ono poznavanje saobracajnih propisa. za ostalo moras da polazes.
ja nisam siguran da li je kod nas regulisano da mp3 moze da se vozi sa b kategorijom kao da mi je ostalo kroz sjecanje da je neka reklama bila tako za mp3 s tim sto nisam siguran mislim da je u inostranstvo posebni neki model da moze sa b. tipa imao je kocnicu noznu odvojenu i tako nesto.
Spada pod tricikl jer je 3 točka
https://www.piaggio.com/rs_SR/models...-310-hpe-2024/
Zakon kaže za tricikl do 15kW mozes sa B kategorijom, a preko 15kW ako imaš preko 21g