Autobiografija jednog Jogia - Paramhansa Yogananda
Printable View
Autobiografija jednog Jogia - Paramhansa Yogananda
Robert Džordan i Brendon Sanderson-Sećanje na svetlost
Nebeski zatočenik- Karlos Ruis Safon
ovaj policajac je procitao premnogo knjiga:
https://www.youtube.com/watch?v=uAjQB6Erops
OT:
Ernesto Sabato - Tunel.
Džejm S. A. Kori-Sibola u plamenu
Kao covjeku koji ne cita ni dnevne novine, koji vise voli da pogleda dobar film ili seriju, sta bi mi preporucili da procitam kako bih zavolio knjige?
Odmah da kazem nije da nisam probao ali jednostavno se nisam pronasao, iz razloga recimo sto toga "Alhemicara" u koga se 90% ljudi "kune", meni se ne svidja ama bas nikako, takodje "Tajna" koja je meni Boze sacuvaj, "Kaludjer koji je prodao svoj Ferrari" ista stvar, ja ne znam mozda sam prska' sto veli nas narod ali meni se to jednostavno ne svidja da citam, Bukovskoga sam takodje probao da citam ali mi bjese nesto crn previse.. Eto mozda da kazem sto volim da gledam pa da mi na osnovu toga preporucite nesto da me prosvijetli :D = Recimo intervju-e domacih glumaca, ta neka njihova zivotna prica mi je bas interesantna.. Od serija: Hannibal,Sherlock,Narcos,Fargo,Mr.Robot itd.. Dokumentarce takodje rado gledam.. Od filmova: drama dominira, triler i po nesto od ostalih zanrova..
Zhan D'ormeson - prica jevrejina lutalice
Jevrej kog Isus učini besmrtnim priča svoju priču kroz istoriju od neronovog carstva gdje je bio njegov telohranitelj preko druženja sa kolumbom itd bas top knjiga
Tarik Ali - Knjiga o Saladinu
Saladin najveci islamski ratnik i vojskovođa svih vremena uzima jevrejina da bude njegov biograf, strasna istorijska drama
Dona Tart - Tajna istorija
Odlična misterija/krimi drama i svjetski bestseler
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
Smrt U Veneciji - Tomas Man
@nemam ti kad
Caleb Carr - Alienist
Gabriel Garcia Marquez - Vijest o otmici
Ernest Hemingway - Sunce se ponovo rađa
Ray Bradbury - Fahrenheit 451
George Orwell - 1984
Inače Sherlock ti je po knjigama Arthura C Doyla, pa možeš bačit' pogled i na to. Mada ako ti se sviđaju detektivske priče ja bih prije izabrao Raymonda Chandlera.
Rukovodio sam se ovim što voliš da gledaš i uglavnom preporučio klasike sa zanimljivim pričama i bez previše mozganja. :D
Узми:
Бјеснило од Б.Пекића или
Савршено сјећање на смрт од Р.Петковића или
Фаму о бициклистима од С.Басаре.
Уживај.
Odlucih se za "Dona Tart - Tajna istorija" i "Gabriel Garcia Marquez - Vijest o otmici" , njima prvo pruzam priliku ako ih uopste i nadjem u knjizaru, ako ne trazicu na net "ebook".. Uglavnom fala vi ljudi! :D Da se i ja mogu ku*cit da sam nesto procitao a da mi pritom bude i interesantno... Naravno i ostale su tu ako mi se ove dvije svide ili ne svide kako god.. Fala jos jednom! :D
zna li neko dje imaju da se skinu ove popularnije pdf verzije knjiga sa prevodom na srpski jezik, naravno besplatno? :D
Atlas Obscura: An Explorer's Guide to the World's Hidden Wonders
Ivo Andrić - Prokleta Avlija
Ovaj Ivo Andrić je stvarno doktor, ne komplikuje mnogo, odlično opisuje stvari i ljude, ima dosta radnje u knjigama, zuslužuje tu Nobelovu više od većine.
Imate li kakav dobar sajt đe se mogu knjige naručit' sa nekim shippingom razumnim i da stižu u CG nesretnu?
Ja dobro razumijem, pišem i pričam Engleski jezik ali nekako za čitanje knjiga na Engleskom mi više prija naš jezik.
na temu: Siddhartha - Hermann Hesse
Gusinjska godina, Zuvdija Hodžić
Ako ti trebaju na engleski.
http://www.bookdepository.com/
http://www.betterworldbooks.com/
Bookdepository.com za 5-7radnih dana stižu , stalno imaju popusti i poštarina je dzabe
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
Hadži Murat - L. N. Tolstojevski
Molio bih ako neko ima korišćenu knjigu - Psihološki vodič za svaki dan, 2+2=4, autor Milan Milić, da me kontaktira preko privatne poruke.
Jako sam zainteresovan da kupim, a u krajnjem slučaju i da samo iskopiram.
Jednostavno je nema nigdje, a jako mi je bitno.
Unaprijed zahvalan.
Zar nije dr Haus dijagnostičar vrhunski, prije svega? 😷 😁
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Drljivo, duhovito, iskreno, emotivno...
http://www.igreklik.com/slike/images...4468445988.jpg