hm sami su ronili ?
Printable View
hm sami su ronili ?
http://www.youtube.com/watch?v=C6iV8GBAaKM
Nista bez ovakve kampanje.. Ili su Crnogorci nesto posustali sa Sv. Stefanom, jahtama, poslovnim prostorima, stanovima, kucama, ili ne piju vise ni NK pivo, tek turisticke sezone su sve gore i gore...
Za Patriju gospodo Crnogorci (i za ove makanje i mekusce iz politike).
Hvala Lepo
Moj utisak iz Rijeke Rezevica od 14 dana provedenih na polupustoj plazi za koju sam vezan pet decenija je porazavajuci, nikad gore i nikad manje nove klijentele, sve staro sjedioci i vlasnici vikendica od kojih je polovina bila zatvorenih shkura, starija generacija ostala kuci, a shalju djecu na more, da se sami snalaze.
Nijesam znao dali da plachem ili se sladim neuspjehu nashih turistichkih ambasadora, koji drze cijene avio prevoznika na 300 eura, radi monopola aviokompanije dhje su udomili svoje potomke, do Splita se stize za 50 eura, a do Beograda za 100 eura, JEDINO OSTRVO U JEVROPI OGRADJENO KINESKIM ZIDOM DPSDPovaca, ostaje PUSTO I IZOLOVANO OD GLOBALNIH TOKOVA.
Sve se ugasilo shto su svojim shestoprstim prljavim rukama dotakli, lishe AGROKOMBINATA koji josh kuburi.
Kreću Milovane niskobudzetni od septembra, a kad onada nagrnu turisti biće para :) Mozda se treba cuditi sto oni nijesu po putevima izveli one masine za cisćenje snijega, a za ostalo....
Postaje pitanje što će mo kada se uvedu niskotarifni avioprevoznici.Treba uvesti pravilo da mogu kartu kupiti samo jednom,i da nemaju rodbiske veze sa CG.Sve smo učinjeli da što manje dolaze,i opet smo pretrpani,jedino da ih bijemo ka' splićani što rade.Ima desetak brzih čamaca MCG,trebalo bi prisilno sa Budvaske rivjere trpat goste u njih u vodit ih na Reževiće,i uveče vraćat,ako se bune,deportovat.
Minjo, nije za sprdnju chinjenica da sam nekad imao chetiri pet suncobrana za goste iz Danske, na toj maloj plazi, shto familije shto poznanika, ali je interesovanje splasnulo za CGom, zbog ekonomske krize ili zbog skupoce i loshe usluge ili jake konkurencije.
Samozalazavanje i bjezanje od istine, nikome nece donijeti dobro, Hrvati zarade 7 milijardi od turizma, a mi nijesmo GUBAVI, i kod nas bi dolazili turisti , da ih nijesu ocerali SKOROJEVICI iz DPSDP.
Milovane čemu ti zboriš? Nijesu reževići reper turizma.Mi se u Hn TV i BD ne možemo krećati od gužvi,kako na šetalištu,kako plaži,tako i na saobraćajnicama.Pogledaj broj gostiju(koji su registrovani) i nađi parametre iz drugih godina pa upoređuj.Uzmi veličinu obale i koliko zarade Hrvati,pa oni su glibovi a ne mi.Nećeš izbit eura više iz jednog skandinavca,evo ih hiljada u Igalu,imamo ponudu za svačiji džep,pa koliko kome otmemo para.
Ali ti su opčinjem sdps.
Jedina korist od niskobudzetnih što će bit punija post-sezona sa babama i đedovima.
A kad budem mogao pogodit u dan mjesecima unaprijed đe ću lećet,eto koristi meni skorojeviću.
Posjetio sam Budvu i Petrovac u vishe navrata,
po mojoj procjeni i razgovora sa poslovnim ljudima kod kojih trgujem, sezona je katastrofalna, po prometu vozila magistralom iznad Rezevica, frekvencija vozila je pala za 50%, vishe taksija i autobusa, prve divlje kampere na Nozicu sam vidio poslije KLANJA PO KUCAMA prije dvije decenije, bicikliste i motorcikliste, shto mi grije dushu, ali je sve to jadno u odnosu na stara dobra vremena prije MLADIH&LIJEPIH&GLUVIH&SLLIJEPIH.
Meni se cini da je manje ljudi,a da ne pominjeno kolko crkavice potrose....
25. jula do 2. avgusta 2011. godine,za sedam dana,promet na graničnim prelazima, 841281 putnika, 192233 motornih vozila, 737 vazduhoplova i 497 plovila.
u Crno Gori boravi 123 920 turista Od ukupnog broja gostiju, stranaca je 90 odsto.
U hotelima boravi 26 830 gostiju, kampovima 1 720, odmaralištima oko 5 200 i privatnom smještaju 90 000
Na budvanskoj rivijeri boravi oko 56 000 gostiju(X2 neprijavljenih)
Od ukupnog broja gostiju stranaca je 92 odsto.
Iz U hotelima na budvanskoj rivijeri ukupno boravi 14 100 turista, kampovima 591, a u odmaralištima 186 turista.
Ovog ljeta zapadam u gužve konstantno,a i ove što znam a bave se uslugama,ne žale se,opet ce se za keš kupovat kola na sajmovima.
E sada,što neki piljar mora izdavat račun,prijavljivat radnika,pa je malo ljut na sve,što će mo.
Ako saberemo neprijavljene goste,nađite mi zemlju đe je svaki treći turista?
Ja bih volio da ih ima za trećinu manje no sad,ali da je prihod toliko veći,što je nemoguće.
Dace BOG da si ti u pravu,
ja bih bio presrecan, svaki napredak CGe smatram i lichnim uspjehom,
ali negativna partitokratska regrutacija nepismene postavljaju za Ministre, zato smo prikovani za samo Jevropsko dvo u svim granama privrede i poljoprivrede,
umjesto DOMACINA, imamo JAVASHLUK&HIPOKRIZIJU koja dijeli stanove, standbene kredite i choplji ovu CGu do gole koske radi svog PUPKA&SHUPKA.
Kazu da su nam hotelski kapaciteti prepuni, a to bi po sadasnjim podacima znacilo da imamo ispod 30 000 lezaja u hotelima, da ne pricamo o tome da u hotelima vise kategorije(4 i vise zvjezdica) imamo nepune dvije hiljade. Taj podatak je preporazavajuci za nas turizam i odslikava sposobnost sadasnje politike da stimulise odnosno nestimulise investiranje u hotelske kapacitete visoke kategorije i makar imamo 50 000 lezaja u hotelima od 4+ zvjezdica.
Problem je hotelski smještaj
-320 hotela sa ukupno 37247 ležajeva.
-sa 4 zvjezdice ima samo 60 hotela sa skromnih 7000 ležajeva
-sa 4+ zvjezdice 8 hotela
-sa 5 zvjezdica 4 hotela
I to je to.Aj ti majčin sine napravi hotel u MNE,ako te u startu ne otjera udruženje za zaštitu žukve i paprati su su razne Nvo Vanje-tranje,medijski moguli i inji.
Trenutno jedino se ozbiljno gradi na Luštici,ali pošto su radovi trenutno na terenu đe ljudska noga nije kročila,na tom terenu su se do juče čagljevi jurili neće se gostiju gledati još nekoliko godina.
Dhje su otishle MILIJARDE od prodate nepokretne imovine Rusima, Kusima i Repatima,
poznajem ljude koji su dhjeci kupili stanove po Biogradu, Podgorici i Budvi, imaju i za sebe garsonjeru kad im dhjeca udare nogu u gospodsku guzicu,
po MONSTATU ZIVOJ ISTINI O NAMA SAMIMA I MLADIM&LIJEPIM&GLUVIM&SLIJEPIM,
i dvije decenije STRAHOVLADE DPSDPovaca,
izgradjeno je 300 000 stanova od betona, opeke i stakla, koje treba ljeti razhladit a zimi grijat, sa JEDNOSTRUKIM ZIDOVIMA, suprotno propisima EUe o izolaciji i shtednji energije,
a ukupno ima 195 000 hiljada OBITELJI u cipancijeloj CGi,
100 000 stanova vishka sa zatvorenim shkurama jedanajes mjeseci u godini, puta 50 000 eura,
shto iznosi sirka 5 000 000 000 eura, jer su DESETAK OBITELJI KOJE SU OJADILE CGu, MORALNO I MATERIJALNO, dijelile dozvole za PLJACHKU naivnih investitora, koji su OPLJACHKANI preko berze vrijednosnih papira , raznih LOPOVSKIH VAUCHERSKIH FONDOVA, raznim manipulacija sa javnim firmama, i prodajom STANOVA, chija je vrijednost pala za 50% u odnosu na ZLO DOBA I GRDNE GODINE.
Da je bilo DOMACINA I ODGOVORNE VLADE,
poreskom politikom i drugim olakshicama, tih 5 milijardi UMRTVLJENIH u beton, staklo i opeke, je moglo stvarat PROFIT I OTVORIT NOVA RADNA MJESTA U PRERADI POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA I TURIZMU I PRIMARNOJ PROIZVODNJI ELEKTRICHNE ENERGIJE OD HIDRO POTENCIJALA I PRETVARA OGROMNE BIO MASE U MESO I MLIJEKO PODRSHKOM DRZAVE POLJOPRIVREDNIM PROIZVODJACHIMA, RACIJONALNOM PRERADOM DRVETA BEZ CRVETA UMJESTO IZVOZA BALVANA OD POVLASHCENIH TAJKUNA I LOPOVA.
Ne može se do mora doć a da ne ugaziš nekoga na glavu kakva je gužva, kad će više taj elitni turizam i oće li se onda zabranit ljudima koji imaju stanove pristup na plaže jer ovako se ne može?
Odje neki kao da se sprdaju, pa elitni turizam je poceo, evo se forsira nekolike godine zaredom.
Prvi uslov elitnog turizma kod nas je već ispunjen a to su visoke cijene svega po primorju tu ne da smo elitni nego smo ultraelitni.Drugi uslovi a to su kvalitet usluge, smještaja, elitni gosti to će malo sačekati tu ne žurimo jer narodna "dok je ovaca biće i novaca" duboko je ukorijenjena u prirodi naših turističkih poslenika.
A kada ce srediti probleme sa kanalizacijom po crnogorskom primorju, da i moje culo mirisa uziva u elitnom turizmu?
U Baru kanalizacija na idealnom mjestu vonja, pored restorana Turist, na samom ulazu u korzo..mmm.
Nijesu bas cijene tako strasno elitne, ali kod nas se sve obrne naopako. Politicati pricom o elitnom turizmu prestavljali su situaciju kao da ce to malo elitnih hotela zaraditi strasne meleone, a narod shvatio da ce i oni koji na more doci sa "pet eura" imati elitne uslove. Vazxda vazi pravilo koliko para toliko muzike, a nasi u turizam i elitni i manje elitni ulazu samo praznu pricu
Attachment 62254
ocigledno da nisi bio nidje van crne gore na ljetovanje. ja bih prije 10 dana u grckoj , sve u pola ili duplo jeftinije nego u crnoj gori a kvalitet usluge neuporedivo veci.
boravio sam u par mjesta i hotela i nidje ne videh da se kanalizacija izliva u more ko u CG.
svi hoteli i svi smjestaji uz obale i plaze OBAVEZNO kanalizaciju sprovode u septicke jame a onda se iste prazne uz pomoc cisterni.
jedino se jos u crnoj gori "elita" kupa u miksu fekalija i morske vode.
Istina ziva. Nidje ga nijesam mrda iz Crne Gore i bas me interesuje sta si to vidio u Grckoj sto kod nas nema, Znam da sve parajlije idu u Paraliju pa daj nam opisi "kakav narod bjese na te strane"