Ni ja nešto pretjerano ne vjerujem da ima 1 jogurt u 10 varijanti masnoće...i da neko to striktno kontroliše,ali dobro,i naravno da je marketing,sve je danas marketing,ali eto da se nadamo da su proizvodjači ipako kolko tolko savjesni.
Printable View
Ajde da budem do kraja iskrena.Sve je to ****** u prehrambenoj tehnologiji.Neću sad o industriji ali prosta logika ako izvlačiš nešto prirodno iz mlijeka a to je ta mast onda radiš postupke đe narušavaš masu toga.Mislim ako ćeš da piješ mlijeko pij sa njegovim osnovnim sastojcima kako jes ili nemoj da ga piješ.Ođe ne pričam o tebi no o prosječnim potrošačima koji se na svašta lože.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Nedje skoro zena uzela sebi dijetetski jogurt sa ovsenim pahuljicama isl. Uzmem da citam deklaraciju, vise secera(secera a ne ugljenih hidrata) negoli u Koka koli na 100ml. Kakva prevara.
Lično izbjegavam sve proizvode bilo biljnog bilo životinjskog porijekla đe se oduzima ono što prirodno neka namirnica sadrži. @Dutch taj rad.
Sve vam pise na deklaracije pa ko sta voli
Realno ne moze da bude preukusno i zdravo, tj da vas ne goji...
E sad jbg, neko je spreman na zrtvu zarad boljeg izgleda, neko je imao srecu pa ima dobar metabolizam te ga ne tangira nista od toga
Neko trenira da bi jeo, crno bijeli svijet drugari:)
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Kao da je problem ponijet taj jogurt u laboratoriju da se ispita, svi macros mogu vrlo lako da se izmjere kod inspekcije.
Da otvorimo nas biznis i pravimo mlijecne proizvode, tesko da bi nam laganje proslo u vise drzava dje izvozimo :)
Sva hrana ima razlicite nivoe masnoce. Moze se jest junetina sa 2-5% masti, a moze i svinjetina sa 15%. Sigurno nije isto i nije marketing :)
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ko će to ponijeti na analizu i koliko koštaju detaljne analize,ma ne zezaj.
Ja pijem Dodoni od starta kako se pojavio kod nas,tj. kašikom ga jedem :) i Drezgu kisjelo sam uzimao stalno dok ne naidjoh na 2 tegke čudnog ukusa i batalih.
Vidiš ovaj iz Idee,sjutra cu ga uzet,nije tip no valjda authentic,pa da se proba aj.
Jedno je sigurno, ne moze se piti. No kasiku mozes i naopacke obrnut.
Uzimah zadnja 3 puta voće povrće i mladi sir, onamo u onu trafiku što ste preporučili posle Mimija u Ivana Vujoševića. Stvarno voće i povrće top, sir 2x baš dobar bio, zadnji onako malo suv...računam da je i do vrućine tako da ćemo se pozdraviti sa transportom sireva na 30+ do oktobra.
Ali otkrih u Megu neki mali kotur sira mladog iz Herceg Novog, samo bacih papir ko je proizvođač, ali baš mi je po meraku.
Probah Ayran, da vidim o čemu se tu radi jer ga vidim po marketa.... e ne mogu ga nešto.
Da li je neko vidioi nedje da se kupi? Bilo je u Aromu ali kod nas najkvise mrzim nadjes nesto i poslije nikad vise.
https://pi.nice-cdn.com/upload/image...1192697-en.jpg
Ovaj, žitko baš, i neki čudan ukus, ne ide mi.
https://lactalisbhshop.ba/product/view/6536
S druge strane, ovaj probah i paše mi ukus, a isto žitko tako.
https://www.konzum.hr/web/products/f...atur-330-grama
Ja uzimam Ayran kod Turaka u restoran pored ambasade generalno jes žitak.I ima specifičniji ukus.Doduše meni ne smeta ni kad jogurt "uzljuti" ako je kvalitetan kao neki dan onaj koziji od Kozanija bio je ultra kiseo čak mi se više svidio no j prvobitnom stanju.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Proći će kao i zdenka - nećemo se srijetati više u marketu :D
Zdenka ukus djetinjstva.Hahahha :)
A dobro proizvođači zbog tržišta imaju i ayran i grčki tip jogurta jes da bi najbolje ovi naši da se fokusiraju na recimo kiselo mlijeko i slično jer je autentično ali tržište.Jes da veze nema ni sa grčkim jogurtom ka @Mojsije reče ka ni ovo sa ayranom tako da ako se baš udara na "patriotiziam" ne mora se forsirati u nešto što imaju tek tako.
Sad bi libansku hranu jeo. Pi gdje pomenuste ajran, sad cu na silu jesti ovo sto cu jesti....
Ahahahha ajran je odlična stvar ko zna za pravi i za salate. :) Ti očito znaš.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1aafea72fa.jpg
Je li ovo pravi zna li neko?
Mozda na vrh ulice slobode u onaj turski restorancic kod zirat banke... Nije iskljuceno, bas cu da pitam ako se sjetim jer sad bi to jeo..