Ali kad strucnjaci kazu uzmi golfa jeftini su mu djelovi...
Printable View
Ali kad strucnjaci kazu uzmi golfa jeftini su mu djelovi...
^^klasicna definicija ironije.
Za Suzuki sam ja naveo primjer jer sam ga vozio. Cekam da drugi daju cijene djelova kod Njemaca/Franzuca/drugih....
Bez ikakve uvrede Fabija - mogao bi i ti dati par cijena djelova za auta sa kojima si dolazio u kontakt.
Poz
PS
Sa tim Swiftom sa bio prezadovoljan, nista osim redovnih servisa (gore navedena glava upravljaca nije mijenjana da ne bude zabune, da ne bude zabune). Jedino osim redovnih servisa sto sam mijenjao je koza oko rucice menjaca jer mi je neki sivonja kada sam ostavio auto na pranje pritisnuo jako i odvojio od okolne plastike. Tada je i gorivo bilo jeftino - e brate za 20 eur pun rezervoar goriva sam sipao (benzina) i cini mi se da ga nisam mogao potrositi...
PPS
kad kazem redovni servisi mislim na ovo: ulje, filteri, disk plocice. (auto je imalo lanac a ne kais).
Sto se djelova za japance tice, ne postoji sto ne mozes nabavit u srb i hr, ali bas ne postoji. Ili najjednostavnije porucit sa neta i tu ti je za 10-ak dana, a jeftinije nego kod nasih distributera za 30-40%..
U Efel imaju sve sto se tice djelova za servis (filteri i te stvari). Ostalo se ceka 7-14 dana.
Nisam mislio da podstaknem nikakav hejt, niti prepucavanje.
Želim da sa VW Polo 1998 - kojeg trenutno vozim - pređem na karavan a da nije Opel niti VW.
Budžet mi je do 3000 maksimalno. I u tom cjenovnom rangu se laguna uklapa dobro. E sad... Rekla kazala - priče koliko nisu potrebne toliko i jesu.
Npr. Ne bježim od japanaca ali ne znam šta u ovom cjenovnom rangu ima. Da je dizel i da je karavan. Nije mi bitna snaga, ni konji ni ništa. Jer u auto ulazim samo kad pada kiša. Ostalim danima vozim motor :)
Hvala zaista svima koji se trude da pojasne što i kako .
Pozdrav,
Eno
Cemu takva prica druze?Stani malo na zemlju,znamo svi da si zaljubljen u Lexus al polako precerujes
Sve je to fino,lijepo auto ne kvari se,a sta npr kad se pokvari(kazem za ljude koji odrzavaju u servise auta)?
Ovi nasi tako reci strucnjaci ne umiju golf 5 popravit a ne jedan lexus?Svako se auto mora pokvarit,nije napravljen jos ni jedan koji se ne kvari.Posebno u danasnje vrijeme kad se vise para uzimaju na djelove nego na novo auto.
Vise je postala smijesna prica kako ni jedno auto ne valja pored Lexusa,odnosno ni jedno auto koje nije japanac.
Ima ih dosta prijatelju ali je svima vise postalo crno da pisu ista i da se raspravljaju sa tobom jer nisu svi dokoni kao ti.
Neka tebe Lexus sluzi kako treba(a vala pored tolike price i sanjarenju o njemu sramota bi bila da ne bude tako)samo pusti i nas ostale smrtnike koji ne volimo Lexus koji kupujemo auta koja smo zaradili sa svoje dvije ruke
P.S. Povedi racuna kako pricas sa mnom,ja tebe ne vrijedjam tako da nema potrebe ni ti mene da vrijedjas.
To mi je potpuno smijesno. Meni je receno da za djelove se ceka 7-14 dana, i to su mi potvrdili jer sam narucio jednu malu plastiku koja je stigla za 11 dana i kostala je 13 eura, Made in Japan.
Kad se pokvari, povedes ga u Efel i sredice ga bez problema.
Ti vasi strucnjaci mozda ne umiju, ali u servis Lexusa imas momke koji su bili na obuku i koji imaju diplomu potpisanu od strane Lexusa, tako da ako im je Lexus dao diplomu a najrigorozniji su na svijetu onda ne znam zasto ne bi znali popravljat auta. Uz to, razlike izmedju Toyote i Lexusa nema kad su popravke u pitanju. Uz to, za sve imaju dijagram step by step.
Ja nikoga ne branim, vozite sto god hocete, ja vozim to sto ja hocu i sto znam da je najbolje, a sa tom pricom nisam poceo od juce nego evo 10 godina.
Ja tebe uopste ne vrijedjam, samo sam ti rekao da ne pricas gluposti jer ono sto si rekao je cista glupost - da su skuplji i da im je skuplje odrzavanje.
E da, ja nista ne radim a? Meni je auto pao sa neba...
Zašto ne VW? Zašto ne passat a da laguna? :(
Sent from my iPhone using Tapatalk
Neka Vili majka mu stara te priche navijachke, nijesi samo ti odio u Efel no i josh poneko. Servis ka' servis, zule, zavrcu koliko god mogu, kad god mogu! Chast i postovanje za regularne ljude tamo, desi ih se ka' i svuda, ali to ne da nije tako kako ti idilichno predstavljash, nego veze nema sa stvarnoshcu. Ni djelovi za sec, ni vanzemaljski majstori. Opet da naglasim, chast i poshtovanje pojedincima tamo, ali to je daleko od idile. Rekoh, firma ka' firma, servis ka' servis.
(Trebalo bi makar ponekad da se sjetish da kad cheljade pretjera sa reklamom ima se kontra efekat. Kad pochnesh Zbajkama o nechemu i ono shto je tachno ispane bajka. Vjerujem da to znash, te -ne pretjeruj plz.)
Sto se tiche toga da postoji auto kome ne treba majstor (vec samo servis). Da vas slatko sa shlagom, zamolim -Nemojte! Svaka mashina se kvari, a posebno one sa tonu nekakvih matrachnih sistema, koji vecinom i ne sluze nichemu, nako da se pokvare. Tako, naravno da se i lexus ili bilo sta vec, kvari. O tome se ne pricha to je ordinarnost.
Sledeca, a i primarna stvar chini mi se, -Ne chini auto (mashinu/uredjaj) to shto se 0,03% manje kvari od nekog drugog auta boljim autom, vec neke druge stvari, zaboga miloga. To je jedno, drugo, -nismo svi isti, imamo razlichite naravi, razlichita stremljenja, razlichite dozivljanje stvari. Treba li reci da iz toga slijedi da su nam i preferencije razlichite. Manje fancy rijechima, -Volimo/cijenimo/zelimo razlihite stvari (auta). I to neizmjerno dobro, mosh mislit da svi isto, svi u uniformama! Ugh, katastrofa.
Nego, iz ugla ne-analne fiksacije (to je stanje svijesti suprotno od tvog, rofl :p, opusteno (joy) stanje).
-Koga zabolje K, oce li imat +- 1 ili 2 kvara vishe ili manje u 4-5 godina, ako mu auto daje/nudi nesto sto mu se svidja, a ono (toboz) nekvarljivo i uglavnom bezlichno, nikad to ne moze da pruzi.
Bah, banalnost zaista.
Možda bih ti povjerovao da nijesam lično pričao i tražio isti dio u Beograd i Mostar. Isti odgovor, ako nema u Podgorici ili ova druga dva grada na Balkanu, traže ga u Belgiju, ako ga ni tamo nema traže ga u USA ili Japan. Kao što sam rekao 3-4 mjeseca, za raspali FAR, ne daj bože da je što više.
ne vjerujem vala da su ti za japance to rekli. evo vidis njemu je stiglo za 3 dana.
Zasto izmisljas? Za 11 dana.
Srbija !
evo da iskopiram i ovdje...
Crijevo je puklo a hitno je...
To je rebrasto crijevo koje dodje na ERG ventilu Megan 2007(patka)
ako neko ima ili zna gdje da potrazim neka javi..
p.s. ako znate nekog varioca koji radi sa tecnim prohromom i to bi pomoglo
Blokiraj EGR plocicom, makni cijev i na dijagnostiku da ti se softverski iskljuci EGR...malo ces vise platiti sada ali nikad vise problema sa EGR koji se tice samo ekologije.
ako je euro4 i sa FAP filterom malo teze....
moze kod ovih tjunera da odradi komp za FAP off.EGR off.CAT off i DTC off i nikad vise nece ici kod majstora jer nece paliti niti jednu lampu za kvar poslije DTC off...
A oce li dimit auto vise i slicno?
Sent from my Lenovo S650 using Tapatalk 2
Ja sam na mom common rail dizelu blokirao i auto znacajno bolje ide, dimi mnogo manje(nije da je dimio puno ali sad do blizu crvenih obrtaja nema trunke dima uopste a znalo je da bude). Jedino mozda mrvicu sporije dize temperaturu.
Gdje se moze uraditi taj erg off i dpf off na common rail dizelu isto,tdi?
Kod brzog...
Evo Dacije Logan Sport:
http://s1.cdn.autoevolution.com/imag...-engines_6.jpg
Naprijed, kamuflaza i to, bitan auto za autoindustriju:
http://s1.cdn.autoevolution.com/imag...-engines_4.jpg
Pozadi, nema kamuflaze, i oni su shvatili da je glupo kamuflirati Daciju:
http://s1.cdn.autoevolution.com/imag...-engines_5.jpg
Prelijep ! Odma 2 komada !
Samo isppd farova vjerovatno red ledica za dnevna svijetla i malo maska branika promjenjena...vrlo kreativno :-)
Pazi samo kako su pricvrstili resetku :lolblue:
Ovo kao da je od lego kockica. Ali ne originalnih, jer one imaju prave linije. Nego od kineskih kopija.
Pa brate sto je ovo? Jeli ovo polovni auto? Kakvi su mu spojevi haube; kao i branika......a tek resetka....
Meni se ovo nikako ne svidja,mozda tablice...ne,ni one.
Imam pitanje, ako zna da mi pomogne. Narezao sam par CD za kola da imam kad su na radio dosadne melodije. Medjutim, CD player mi pokazuje da ne prepoznaje i ne moze da pokrene CD. U pitanju je originalni CD player koji fabricki dolazi u megana. Kada pustim neki CD smo mi je sin dobio u skoli za muzicko, sve je ok. Pjesme se normalno pustaju. Ja sam na CD narezao formate MP3, a onda probao sa WAVE. Zna li ko u cemu je problem?
Probaj da narežeš CD kao audio CD
Samo audio moze ce da radi,nista drugo;)
I ja sam imao problem sa tim. Mora biti obicab cd onaj od 700 mb, ne dvd i mora biti u .mp3 formatu wav i ostale ne cita. Takodje je megan u pitanju bio.
@fabia, ima li lexus ovih problema :lol:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...d98ddbb9e05dfc
Ne brate, da kucnem...
Tu imam i ja display, kad se ukljuci ACC sistem skenira sve moguce sisteme (ima ih 213), pise CHECK, posle 2 sekunde - COMPLETED. Sve clean!
hvala na odgovorima, ali nije od pomoci
Da, naravno da sam narezao na CD a ne na DVD, kao audio CD i to MP3 format, ali avaj nis, ne poznaje CD. Koji je problem ko zna? Buni me samo kako moze da pusti ovaj djeciji CD bez problema, a ovo moje nece. Mozda je player osjetljiv na djecu :)
Kako misliš audio cd mp3 format?
Dje da promjenim set kvacila na klija 2002 1.5dci 2002 god 60kw? Rakocevici traze 210e ( 140 set 70 ruke )