pa ako vam ne prihvata kartice na paypal, registrujte preko entropay-a, jes da je min uplate na tu virtuelnu karticu 20e, i da uzimaju 5% provizije na svaku uplatu, al jbg kad ne moze drugacije :)
Printable View
pa ako vam ne prihvata kartice na paypal, registrujte preko entropay-a, jes da je min uplate na tu virtuelnu karticu 20e, i da uzimaju 5% provizije na svaku uplatu, al jbg kad ne moze drugacije :)
5% provizije na uplatu, jel to uplatu nekom prodavcu ili uplatu na karticu?
na karticu
Zavisi :).5-10e.Neki dan mi je jedan naručio 70e nekakvih gluposti sa TD(standardne one sitnice koje svi naručuujemo) i na to sam mu stavio 10e.Isto tako,neke stvari koje su kod nas puno skuplje sa mojom "ugradnjom" njima dođu po 30-40e jeftinije negoli ođe itd :). Objektive sam naručiva po cijeni po kojoj se ođe polovni prodaju :)
Eo probao sam upravo i neku JEANS karticu NLB (Visa electron), ali nije prosla...
Ima li jos neku divlju ideju?
da ti dam moju barcley iz uk, ako imas koga iz uk da ti salje ovamo ;) imam ja ideju ajmo do bosne do trebinja uzmemo nerezidente racune i kartice i kraj , regas se ispostava montenegro kraj
Da bi otvorio racun i uzeo karticu treba ti LK... To za nerezidentne racune ne znam...
Ima li Bosne na PayPal? Dzabe mi njihova kartica ako ih nema...
Ja sam registovan na bosnu, ima ih kako nema, ima svakog bre osim nas, srbije i makedonije... ja sam uzeo bosnu/trebinje jer nam je blizu, ako sto podje po zlu da mogu trknut, a i poslo je po zlu jednom, tj paket ode u trebinje ali sam ipak cekao da se vrati i posalje na pravu adresu
A kako onda uplacivat na kartice?
Pitanje je kolika je provizija kada uplacujem iz CG u BiH? Tamo ima i NLB i Hypo. I procedura za vadjenje kartice.
Više je vrijeme da nas ubace na PayPal. Koliko samo godina trebamo slušati istu priču : " Biće ove... " :(
Meni atlas uzima za uplatu ovdje 2.5e vjerujem da ima kartica u neku od banaka na koju se uplata ne naplacuje, a onda neka mi uzmu 2.5e na uplatu na stranu karticu i opet mi dodje na isto a miran sam, jer mi je kartica validna, i mogu se vadit na paypal da sam odselio u crnu goru...
Trebinje je blizu, bukvalno ga mozemo racunat kao da je Crna Gora jer su nam i fakulteti puni njihovih studenata koliko smo blizu
Milije mi je tamo izvadit nego cekat da nas paypal doda u listu, jer imam osjecaj da cu se nacekat
javite ako postoji neka fora da se prebace pare na bosansku karticu odavde, i da li uopste moze da se izvadi kartica u BiH ako nismo drzavljani iste..
ja sam bio registrovan na bosnu 4-5 godina i sve je radilo extra... provukao sam preko 10k eura preko njega...
Mislim da nema provizije preko Hypo banke kada se uplacuje na njihov racun. Ja sam podizao u Hrvatskoj u Hypo sa racuna iz CG i nisu mi uzeli proviziju. Jes da je bilo 2009 ali mislim da se nije valjda nista promijenilo. Provizija za podizanje gotovine na Hypo bankomatima u CG, BiH, HR, SRB... je ista kao i u maticnoj zemlji tako da mislim da provizija za uplatu takodje ne bi bila velika ali bi se kartica morala kupiti u BiH ili HR jer je broj kartice vezan za banku.
Attachment 69883
Prvih 6 cifara vezane su za tip kartice(visa, master, diners...) i za jedinstveni broj banke.Quote:
The very first 6 credit card number sequence is known as the issuer identification number (IIN) or bank identification number (BIN). These first 6 numerical digits denote the credit card network and the banking institution the card is a member of. The issuer identifier number also incorporates the card type’s special identifying numerical prefix
The numbers found on credit cards have a certain amount of internal structure, and share a common numbering scheme.
Mene interesuje, jel mogu ja da uzmem karticu u Bosnu, a da sve ostalo (verifikaciju, provjeravanje stanja...) radim kod nas :/ ima li takvih na forum?
Kolko rekoste da je provizija na entropay ?? 5%?
Tvoja uplata na Entropay karticu 4.95% Primanje para od trećeg lica(ako prodaš nešto) 1.95% Transfer između EntroPay kartica 0.15€ Kupoprodaja deviza(ne znam da li računaju kupovinu proizvoda u $ kao kupoprodaju deviza) 2% Vraćanje para na tvoju običnu karticu 4.50€
placa se 15 eura do 1500 eura uplate , swiftome se radi uplacivanje, kontrolu lako ebankingom mozete vrsiti tamo i eto, na racun pasosa otvoris nerezidentni racun, samo nadjetenedje neku adresu toboz da se prijavite, kdo nekog druga kao da zivite,
Eee nece mi ga lako mijenjati, barem ne bez mog znanja :) Tek su mi je re-izdali prije mjesec dana... Al kad budem svracao nedje do njih, priupitacu ih u svakom slucaju :)
Ponovo probah sa Visom Electron od CKB, ali ono BAS nece :)
Koja je posljednja informacija iz vujicinog kabineta? bice do kraja godine? samo koje...
Kad udjemo u EU hahah :biggrin:
Ulazimo u paketu sa Kosovom, pa cekamo njih da sazrenu :)
Prije će Kosovo od nas (ipak ima 2 miliona stanovnika)
Visa Electron od CKB-a nije htjela ni prije 3 godine! Tada sam pokusavao... Nego ajde...
To mi je sto mi je...
Da, Visa Electron CKB-a nije htjela nikad pa sam ja imao account preko visa electron Podgoricke banke, ali nakon sto je istekla kartica i kad sam dobio novu nece da je registruje !!! Uzas
Sta mislite moze li ova American Express kartica?
Samo gubite vrijeme probajuci kartice koje su izdate u Crnu Goru. Za novo registrovanje potrebna vam je kartica koja je izdata u zemlji koju je paypal odobrio.
Prvih 6 cifara na kartici odredjuje njenu vrstu i zemlju u kojoj je izdata.
https://forum.cdm.me/attachment.php?...396524&thumb=1
Novi set kartica dobijete obicno prije isteka sadasnjih kartica... Ja sam moje podatke o kartici na PP promijenio poslednji dan pred isticanje... Bez ikakvih problema...
Poludjecu od ovog entropay-a, pardon ali ***** im mater, ovo mi je drugi account naime prosli sam zaboravio pasvord a siguran sam koji mi je i ne znam ni kako da ga promijenim nista mi ne radi
a na ovaj novi dalje od ovoga ne mogu da idem i sve i one linkove i ono zamrsili nesto bezi bre
Activation Failed.
Either the address you typed in or the link you followed is incomplete.
If you are trying to activate your EntroPay account, please follow the instructions in the email we sent you.
edit: i evo sad nekako uspjeh i sad ovo
The EntroPay system has encountered a problem and cannot handle your request.
Please click below to continue.
edit2:
Jos "samo" ovo da im posaljem?
1.) A clear copy of your Passport, Photographic Drivers Licence or I.D. Card (both sides).
2.) A clear copy of both sides of all funding sources registered on your account, (For security reasons, we only need to see the first 6 and last 4 digits, Please COVER the 3 digit security code (CVV)). If your funding source is a Virtual Card, please send us a screenshot.
3.) A clear copy of a recent utility bill, on which your name and address are clearly visible.
4.) The name of the merchant at which you intend to spend.
Edit3:
Ovo je totalno neozbiljna kompanija, a i ja sam neozbiljan kad sa njima petljam majku im je*em, samo se plashim svih ovih podataka sto sam im ostavio i karticu..