danas majka sprema meni krofne, spreeemaa meeenii krooofneeee <3
Printable View
danas majka sprema meni krofne, spreeemaa meeenii krooofneeee <3
a ja zgotovih neku baklavu s višnjama...nešto me višnje opsjele evo neđelju dana...biće zato što imah u zamrzivaču skoro dva kila:D
nikad hljeb nisam pravila, a imam neko heljdino brasno iz zdrave hrane evo po` godine, cini mi se :), kako cu ga napravit, ako nekom nije muka da mi napise, volim da cujem od vas :)
Rijetko kad spremam po receptu, kad sebi spremam to je obicno MESO i sta stignem da dodam. Kad mi se zuri, kao danas, obicno isjeckam neko nemasno meso na male komadice - danas teletinu, proprzim sa buterom dok meso ne bude skoro gotovo, u serpi skuvam neku pastu i kad je i jedno i drugo skoro gotovo pomijesam ih u jednom sudu da se ukusi sjedine, dodam zacine, moze i sjeckano povrce, ponekad i malo pavlake i paradajz pirea i to bude najstrasniji rucak pun proteina i finih ugljenih hidrata.
:mrgreen:njamiiiiiiiii:D
http://i304.photobucket.com/albums/n...aodvianja1.jpg
ništa lakše! heljdino brašno je mnogo crno i gorko pa ga ne smiješ samo koristit, tj, hleb ti ne bi bio baš neki specijalitet, ali se miješa sa bijelim brašnom...
Dakle, otprilike 250 gr heljdinoga, i pola kg bijeloga brašna prosiješ (možeš i malko veći omjer u korist heljde, 300/400, 450) sipaš kašičicu ipo soli, kvasac koji si prethodno stavila u malo tople vode sa malko šećera i koji je "nadošao", i jedno pola litra tople vode...vode dodaješ ppo potrebi, da ti bude onako gusto tijessto ali da ga možeš mijesiti drvenom kašikom (ja ne mijesim rukama, mrzi me).....ostaviš na toplo da nadođe, pa kad nadođe izmiješaš i sipaš u podmazan pleh, ili na papir za pečenje- još bolje, onda uključiš rernu da se ugrije dobro a ovo ostaviš da u plehu nadođe...pečeš jedno pola sata do 45 minuta, zavisi od rerne:)
Je li moguce ovo???
Da nemam temperaturu, sad bih zapalila kod tebe u Pg!
Prava seljacka. Jebenti. :(
http://farm4.staticflickr.com/3108/3...9ecbbd4a9f.jpg Svaki dan po 10 izijem :)
Prodala bih se za seljacku.
Odmah.
naucite me ovo da praviiiiim :)
Damen kapric spremih danas. Odličan je.
Sad pitaš, a kad mi je bila frka - ti si ćopala pite. A za večeru titogradski Snjesko Bijelić. :)
Cjenovnik samo preko PM-a. Vrlo sam profesionalna.:P
http://www.youtube.com/watch?v=uGFNwNhsm4I
Damen kapric
Potrebno je za koru: 6 bjelanaca, 6 kašika šećera, 3 žumanceta, 3 kašike mljevenih oraha, 2 kašike kakaoa, 2 kašike ulja.
Preliv za koru: kafena šolja šećera
Za fil: 250 g margarina, 150 g šećera u prahu, 3 žumanceta, 100 g čokolade za kuvanje, 160 g šlaga, 50 čokolade.
Priprema: Umutiti 6 bjelanaca sa 6 kašika šećera, dodati 3 žumanceta, 3 kašike oraha, 2 kašike kakaoa i 2 kašike ulja, pa ispeći koru.
Ušpinovati kafenu šolju šećera sa šoljom i po vode i preliti pečenu koru.
Fil: Pomiješati 3 žumanca sa 150 g šećera u prahu, otopiti na pari, dodati 100 g čokolade i na listiće izrezano 250 g margarina, napraviti homogenu smjesu, umutiti i mikserom, pa dodati 60 g umućenog šlaga. Filovati koru, prekriti sa 100 g šlaga i preliti čokoladom.
U sastojke za koru može se dodati jedna kesica vanilin šećera.
Kora se peče na 200 stepeni oko 45 minuta.
probaću definitivno!
@Nauzeja, oćemo li zajedno da ćopamo ovih kolačića kad ih načinim?:D
Ali ja se palim samo na pravu seljačku!
Evo, čim budem mogla za CG (kad prodje nevrijeme), gostovaću i u PG na neodređeno, pa cu se najavit da poćopamo tu pitu. Ja donosim materijal, naravno!
(čak sam i tastaturu namjestila tako da mi slova ne budu ćelava - iz poštovanja prema pravoj seljačkoj!)
rizi- bizi.. kako sam se najela :)
Upravo brstim raštan...mrtva usta bi ga jela!
sačekala me šerpica na šanku, izgleda tata izgubio na plihanje, pa mi je on mora' donosit na stan...
danas pori luk...zdravlje!
Slane palacinke sa mocarelom i sunkom + gorgonzola i mascarpone, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
kolko uh i masti majko presveta .........................
Ja "tradicionalno" ne spremam.. ali danas izbor - divljac.. (trcim;))
Srnetina u sosu od visanja, file od divlje svinje u sosu sa pecurkama, i meso od medveda u sosu sa zelenim biberom... Pa HA!
(garant uticaj podsvijesti - nedostaje mi "divlja ljepota"):D
Hvala Lepo
Okle ti Srna ? :D
Mene juče lisica, pretrča put dok sam auto vozio,jesu li mi to pare?
Meni na tanjiru, a otkud u restoranu to ne znam.:)
Nego.. Bas mi je cudno da u CG nema jela od divljaci u restoranima..
Zasto?
Hvala Lepo
Mi smo ljubitelji zivotinjskog svijeta Majo.
Ne znam.. Neobicno mi je, jer kako predjem granicu sa Cro.. divljaci ima svuda..
A CG divlja ljepota,.. boh..
Hvala Lepo
ŠNENOKLE :pig:
http://www.coolinarika.com/repositor...c38_header.jpg
Profiterole :)
ribu :) njami
priganice, zeCke, sad, vruće:D
ja danas spremam ćurku na roštilj i pečeni krompir! da im je super svima! :)
aoooo danas najgluplji rucak...peceno meso i krompir :(
moracu nesto drugo da uzmem da jedem
evo me zaklela Kijamet Fata (Snežana - keverena mi), da dođem na spanać (nijesam ja Popaj da jedem kabastu hranu i lišće) i malo supice...
meso i 'ljeb ne računa...
Kiflice sa jogurtom
Sastojci:
- 1 kg mekog brašna
- 1 paketić kvasca
- 2 kašičice soli
- 1/2 litra mlijeka
- 200 grama margarina
- 50 grama ulja
- 1 jaje
- 2 dl jogurta
- 3 kašike šećera
Priprema:
- Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mlijeka. Dodati po kašičicu šećera i brašna i ostaviti da ispuni šolju.
- Od brašna, pripremljenog kvasca i svih navedenih sastojaka zamijesiti srednje meko tijesto, ako je potrebno, dodati još malo brašna. Ostaviti da odstoji 30 minuta
- Tijesto podijeliti na 36 loptica, pa svaku razviti u obliku elipse i zaviti u kiflicu. Po želji, u sredinu kiflice dodati sir, šunku i sl. Ređati ih u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom ili kimom po želji.
- Neka odstoje 10-15 minuta, dok se pećnica ne zagrije. Peći na 200 stepeni dok lijepo ne porumene.
- Prijatno.
GLJIVE U HLEBU
1 kg. gljiva; vekna bajatog hleba; 1 cen belog luka; 4 jajeta; 2 dl. kisele pavlake; 3-4 kasike parmezana; ulje, biber, so
Okrugloj vekni bajatog hleba odsecemo gornji deo, izdubimo sredinu da zidovi ostanu debeli oko 2 cm. i spolja i iznutra premazemo rastopljenim maslacem, pa stavimo u zagrejanu pecnicu nekoliko minuta. Operemo i ocistimo gljive, osusimo ih i isecemo na listice. Na dobro zagrejanom ulju proprzimo naseckani luk, dodamo gljive, posolimo, pobiberimo i pospemo seckanim persunom. Sklonimo sa vatre. Umutimo jaja i pavlaku, dodamo parmezan, so, biber i prelijemo gljive. Brzo izmesamo, masu sipamo u hleb i sve zapecemo u pecnici.
Dok slusam Radiohead. Nisu ludare, majke mi.
me gustaaaaaaaaaaaa
Ce te zovem na rucak kad se vrnem.
Kuva li odje iko sem mene?
http://www.coolinarika.com/recept/769681/