Sve to stoji,ali ja sam to praktikovao prije treninga,i naravno da se tokom treninga dosta toga izgori.
Mada ja svakako voća uzimam preko svaje mjere,u svakom obliku,noću kasno znam da ostavim kesu smrznutog i da lagano to iz 2 x smažem.
Printable View
Sve to stoji,ali ja sam to praktikovao prije treninga,i naravno da se tokom treninga dosta toga izgori.
Mada ja svakako voća uzimam preko svaje mjere,u svakom obliku,noću kasno znam da ostavim kesu smrznutog i da lagano to iz 2 x smažem.
Mojsije je valjda rekao da radi 5 ili 6 treninga nedeljno, sad ne znam koji je intezitet u pitanju. Ako je jak intezitet treninga, onda mu treba dosta energije/kalorija, a ugljeni hidrati su odličan izvor te energije, tako da ne može se porediti ishrana takvog čovjeka sa onim koji možda prošeta jednom u toku dana. Ovaj što je pasivan ne bi treba da unosi puno kalorija, a ko se gazi od treninga mora da unosi, kako bi imao energije u toku treninga.
Ti odlično poznaješ materiju,i meni je onda glupo da ti pametujem išta oko toga.
Jedno je bitno,kad se udje u trening,a ne računam ništa ispod jedne godine redovnog treninga,e onda čovjek sam sve zna bez neke velike folozofije...zavisi šta je kome cilj,i onda samo ide tim planom,i naravno da je potrebna vojnička discpilina uz jaku volju,e tek nakon nekih par godina,može se reći da živiš tim stilom života,koji je po mojem mišljenju najljepši,najzdravji :D
Pa moguće da ti se tijelo prilagodi tom režimu koji su nametao duže od godinu dana, ali to ne znači da ti sve znaš, i da je taj režim najoptimalniji.
Evo uzmi u obzir primjer običnog trčanja, svaki čovjek na svijet zna da trči, ali kad uđeš u sve detalje trčanja, i koje sve optimiziacije možeš da napraviš, onda ti rezultati budu bolji za svaki taj detalj.
npr. ako dišeš na nos unosiš više kiseonika iako to može zvučati kontraintuitivno, jedino to nije slučaj kod ljudi koji imaju neki problem sa devijacijom nosa itd.
Onda, koliko koraka radiš prilikom uzdisaja i izdisaja (takozvani stride), ako dišeš brzo kao pas, to recimo nije zdravo za srce ako trčiš veće distance.
Položaj laktova, isto koliko laktovima mašeš nazad u toku trčanja i na taj način generišeš inerciju.
Onda dizanje koljena.
Ako si malo gojazan, onda ti se to odražava ne samo na kardio, nego i na ligamente, koji trpe veći pritisak.
Po kojem terenu trčiš.
Da li skubeš vazduh jako iako nisi previše umoran ili dišeš plitko.
Koju tehniku koristiš ako trčiš po ravnom a koju ako je blaga uzbrdica.
Koje patike nosiš, je li ti prava kičma dok trčiš, rotirali ti blago tijelo dok trčiš.
Da li trčiš u okruženju gdje je zagađen vazduh ili si u šumu gdje ima mnogo kiseonika.
I mnogi drugi detalji.
Kad ti proučiš sve ove detalje, i pokušaš da svaki barem malo optimizuješ, rezultat tvog trčanja će biti mnogo bolji, nego ako ne optimizuješ.
Većina ovih stvari su onim Kenijcima recimo prirodne i automatske, još oni imaju konstituciju takvu, kratak trup i duge noge, čak i široke nozdrve da mogu da skubu vazduh masu lakše dok dišu.
I onda uporediš rezultat onoga ko trči uzimajući u obzir sve te mikro optimizacije, i onoga koji samo napamet trči, razlika je velika između njihovih rezultata.
E ako imaš isti ovakav pristup i u ishrani, i u drugim tipovima treninga, a usudiću se da kažem i drugim sferama života, te mikro optimizacije daju mnogo benefita, ali njih može da radi samo onaj koji se dobro razumije.
A vjerujem da nikad nećeš dostići neki nivo gdje si najpametniji i sve znaš, koliko god dugo da treniraš, nego mislim da uvijek može da se nešto dodatno istraži i da se dodatno optimizuje i unaprijedi, bilo u tehnici, ishrani, pristupu, broju ponavljanja, dužina pauza, itd. itd.
Mada moguće da prosječnog čovjeka to ne zanima, nego samo oće malo da se izaznoji i to je sve.
Saglasan sa svime što si napisao,ali kako i rekoh prije,suviše dobro znaš materiju,tako da si i sad prešao malo crtu i krenuo prema pro levelu :)
Nikad naravno nijedna osoba ne može znati sve,no se uči dok je živ,ali može znati koji mu je cilj,i šta je dovoljno za isti.
Ja sam više puta ovdje napisao da ja ovo što sada radim nazivam održavanjem,i znam koliko i kakav mi je WO potreban da bih to održavao na željenom nivou:)
Mogu pomoči nekome do koga mi je stalo,tu se potrudim max,da skine kg,i da se posle pridržava i ne batali aktivnosti,jer bi logično sve bilo uzaludno.
koju bi ocjenu solidu dao na sve navedeno, ono... otprilike?
Intenzitet treninga mi je neki jaci srednji do jaci. Naravno dosta je subjektivno sto znaci jaci intenzitet :) Ne mogu rec da treniram kao Arnold :) ali nije da dodjem na trening tih 60-70 minuta i ne umorim se, naprotiv. Vecina serija su mi do otkaza ili da mi samo jedan rep ostane u rezervi, tako da zaista odradim ga muski :)
Da me nije strah od povreda vjerovatno bih jos intenzivnije 10-20% sa tezinama, ali ne bih da zeznem rame, ledja ili nesto trece, nego bih kao i do sad bez povreda da treniram :)
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
spremila sam se za veceras
https://i.postimg.cc/bJtjsWk9/IMG-0171.jpg
un dos trees!
Mogla si svratit na pauzu,sok od zove+gazirana voda :D
A kako kad spavas do 12.
al volim sok od zove. I koprive
Kao novorodjence[emoji23][emoji23]
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
rodjen si da me vuces za jezik 😆
Zbilja, ima li đe da se kupi sok od zove? A da nije 20 eura litar?
Aooo... a tacno ces ga pokvarit
Odličan wo odradjen,a posebno me raduje što je bratanić uradio 3 ispravna zgiba :D
Najbolje poc na cijevnu i trenirat
Sve je smiješno kakav cu WO da odradim upravo sad,FULL sam energije :D
Ovako je maloprije to izgledalo...mini,kako ga zovem,ali brzi wo.
Zagrijavanje,10ak min
Sklekovi 35
Čučnjevi 35
Trbušnjaci 35
Jump rope 5 min
Džak 3 min
To sve x 3
I to je to :D
ne mogu ja kad tebe vidim kako upres
https://i.postimg.cc/65B2YvML/IMG-0229.jpg
ceracemo se
Ja...jedino da zajedno upiremo :joy:
A ne, ne... ja treniram samo s isposnim
Veliki suficit od Nove,uveo 4 serije umjesto 3,smanjio broj ponavljanja...i 3kg gore,i tu bih valjalo da stanem.:D
Pod velikim sufucitom računam baš preko mjere,iako svakako mogu pojest' masu,ali ovo sam sa namjerom.
Zbog popodnevnih obaveza,maloprije završio,na terasi u hladovini,na suncu trika nema da bih,ne podnosim vrućinu pa to ti je :joy:
Zagrijavanje 10ak min.
1. 15 pull ups
7 propadanja
10 L sit
2. 15 neutral pull aps
30 mix trbušnjaka
10 propadanja
3.12 chin ups
10 L sits
15 propadanja
30 sklekova,30 čučnjeva,30 trbušnjaka
10ak min istezanja
Istrčah 7 km prosječni tempo 6:30/km, ali iz više djelova, ono trčim par krugova i onda malo šetam i sve tako.
https://i.imgur.com/waP24Yv.png
Poslije 3 dana pauze zbog prehlade i sinusa koji su me razbili, vracam se u ritam od danas.
I jos nedeljom nema nikog u teretanu [emoji3060]
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Zamolio bih vas ako moze još neko od vas osim mene poslati mejl Agenciji za stanovanje u vezi postavljanja novih sprava na vrhu Gorice,gdje se nalaze stare,odavno dotrajale,da ne budem jedini koji se intereuje i šalje zahtjev,...
Bukvalno 2 min da se pošalje mejl-zahtjev,uz objašnjenje da stare sprave nisu ni sigurne za treninge...hvala :)
https://aspg.me/kontakt/
Niko...?
Poštovani,
Brdo Gorica pod nadležnošću je Agencije za upravljanje zaštićenim područjima.
Kao što ste upoznati, brdo Gorica je zaštićeno područje, samim tim su i neophodne procedure i pribavljanje neophodnih saglasnosti su nešto kompleksnije i duže traju.
Kolege svakako imaju u planu izradu teretane na otvorenom sličnu onoj na brdu Ljubović.
Kako bi bili upoznati sa Vašom inicijativom, stavljeni su u cc ovog odgovora.
Srdačan pozdrav,
Agencija za stanovanje d.o.o. Podgorica
Hvala carsone,živio :):D
Gyzi,ti se čekaš,treba i neko žensko da se oglasi,odvoji te 2 min :)
@tigrica moja će mi učinjet,čim vidi...:)
Nema ljepšeg treninga no na zoru. 2 dana masakra i ne osjećam ni noge, ni kljun, ni krila...:joy:
Budem, kad me neđe napuče, onda imam inspiraciju da se ispucam na institucije kreativno i korisno :joy:
Stani bre, da smislim s koje bande da ih gađam, to ti se kod mene mora malo krčkati :joy: