to se desava i na m-kabl s vremena na vrijeme. U podesavanjima rutera promijenite dns-ove, stavite 8.8.8.8 kao primarni i 8.8.4.4. kao sekundarni. To su googlovi dns serveri, s njima sve otvara ok.
Printable View
to se desava i na m-kabl s vremena na vrijeme. U podesavanjima rutera promijenite dns-ove, stavite 8.8.8.8 kao primarni i 8.8.4.4. kao sekundarni. To su googlovi dns serveri, s njima sve otvara ok.
Mogu da preporučim i OpenDNS (208.67.222.222, 208.67.220.220). Veoma su stabilni, brz je i odziv. Najbolja solucija, ako ruter podržava dva ili više DNS-ova, podesiti ih od više provajdera.
Koliko ste čekali da vas prikače na mrežu?
Prije jedno mjesec dana je stigla optika na banderu kod kuće mi, odmah sledeći dan sam otišao do mtel-a da se prijavim, međutim još niko nije zvao
Niko te nece ni zvati, ja sam dobio njihov flajer u postansko sanduce sa brojem telefona montera koji je zaduzen bio za moj kvart. Kad sam ga zvao, dosao je sjutra ujutro.
Kod nas su uzeli potpise ali nisu sproveli kablove kroz ulaz. Zna li neko koga da kontaktiram da dodju?
Ima li ko broj mtel-ovih montažera?
Koliko treba potpisa stanara u zgradi da se pokupi da bi se radila instalacija ?
50+1% ili potpis upravnika
Kpd nas su ima 10 dana razvukli ulicom po banderama nekakvo duplo kablo. Na svaki 5ti stub ima i nekakva kutija. E mi sad nije jasno odakle će sad da vuku kablo do kuće, od ovih kutija ili...
I jel neko već koristi u naselja (kuću) ove njihove servise, ima li prekida kad je loše vrijeme ili slično?
Da otkačim više ova g.... od Telemacha, svako malo nešto šteka...
Sent from my g935f
To je optika na stubovima a sa stuba do kuce koriste koaksijalni kabal , tako je bar meni receno od radnika koji je razvlacio kablove.... a pretpostavljam da pri sirenju mreze i prespajanja ima povremenih prekida kako kod njih tako i kod telemachaa... Ja imam Telemach kod mene sve funkcionise dobro za sada...
Do tih kutija je optika,kod mene je na svaki treci stub,a od kutija ide koaksijalac sa priključcima,to je onaj drugi kabal.Njihov inzinjer mi je rekao da tu ne moze biti nikakvih problema,jedino neka velika havarija,i da brzine mogu da idu do 100 mb/s,sto mtell trenutno ne nudi,ali ce biti u ponudi kasnije,vjerovatno za produženje ugovora.
Poslato :-)
FTTB
https://upload.wikimedia.org/wikiped...x-FTTX.svg.png
Sad, ne znam kako razvlače po zgradama, pretpostavljam do kutije u prizemlju optika, a od kutije ka korisnicima koaksijalni
To bi trebalo da zavrsava sa optikom do samog rutera kod korisnika, naravno uz ruter koji podrzava optika uplink.
Slika i internet bi bili mnogo kvalitetniji a oni se ne bi nesto previse pretrgli i potrosili s nabavkom tih rutera.
Mislim da im je to sledeća faza.Kažu da će za dvije godine da krenu sa optikom do rutera.
Poslato :-)
http://www.speedtest.net/result/5421530775.png sa wifi cao wimax
Zna li se sto za Malo brdo kad misle tu da razvlace kablove?
Ima li neko da podijeli utiske sa osnovnim paketom kanala i interneta od 15 Mb ,to je rijec o paketu koji kosta 26 eura ?
Mjesec dana koristim.
TV po meni najbolji izbor kanala u osnovnom paketu u odnosu na sve provajdere.
Internet je odlican, desi se ponekad da DNS malo pravi probleme al od kad sam na ruteru podesio Google DNS nikakvih problema.
U svakom momentu dobijam placenu brzinu. Skidam filmove i serije, gledam live streamove i IPTV nikakvih problema.
Pocinuo sam od kad sam preshao na MTEL sa Wimax-a. Preporuka svima koji su u mogucnosti da predju na MTEL. Osim ako nemate optiku t-com i treba vam preko 25 Mbit
Ja imam taj paket od 26 eura Osnovni Tv paket i internet od 15 Mb...internet je dosta dobar,ne razumijem se bas previse u ovo sto odje pricate servere i ta cuda...imam ovo pola godine i nisam do sad imao problema,nije faljivao sve korektno.
Sto se Tv-a tice sigurno da je slika losija nego na Total TV (neko je ranije odje pricao da nije ni malcice losija).Ako je iko na ovaj forum pljuvao Total to sam ja jer su stvarno dno dna,ali slika im je bolja sto jes jes.Prebacanje kanala nije sporo,jeste malo mozda sporije nego na Total,ali je sasvim Ok,treba malo da se covjek navikne.
Hvala na odgovoru ,
Interesuje me jesi dijelio sa nekim net ,i moze lí sljakat dobro kad je neko prikačen
Koji je ruter, kakva je pokrivenost signala, ima li antenu...
Sent from my LG-H811 using Tapatalk
Imas dva tipa rutera. Glavni ruter na koji ti dovode kablo i on nema spoljnu antenu vec samo integrisanu i domet mu je nikakav. Shto se tice opcija u ruteru, vecina je otkljucana i ima sve sto cak i naprednom korisniku moze da zatreba. Proizvodjac je Fritz! Koliko sam uspio po internetu da nadjem informacija, to je najzastupjeniji ruter za kablovski internet u evropi. Za one kojima je potrebna veca pokrivenost treba da naglasite monterima kad budu dolazili i donose vam dodatni wireless ruter koji kace na osnovni. Taj dodatni ima dvije povece antene i pokriva bez problema 100+ kvadrata prostora sa 3-4 zida prepreka.
Udjes u podesavanja rutera, kod mene je ruteru web adresa: http://192.168.178.1
Sa lijeve strane u opcijama podjes na Internet, pa kad ti otvori pod meni ides na Type of connection.
Kad ti otvori tu stranicu u sredini ekrana imas tabove IPv6, LISP i DNS. Kliknes na DNS.
Odaberes Use other DNSv4 servers i stavis IP adresu za Preffered 8.8.8.8 a za Alternative: 8.8.4.4
Ja na jednom kompu obicno gledam IPTV dok u pozadini ogranicim torrente do 1Mb u sekundi. Supruga na drugom kompu obicno gleda neki film sa Filmovizije ili slicnog sajta. Podstanari isto tako koriste net sa laptopa, plus svi imamo i telefone zakacene. Nikakvih problema nisam primjetio izuzev u startu DNS sto je kashljao ponekad dok nisam stavio na Google.
Hvala Shumi,ove stvari su i mene interesovale jer ubrzo postajem mtelov korisnik :)
Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока
Nikakvu razliku nisam primjetio izmedju kvaliteta slike na Total i Mtel kad se podesi rezolucija na risiveru. Velika je mana sto su monteri izuzetno malo placeni. Meni rekose da njih dvojica dobijaju 6 EUR po instalaciji, tako da gledaju da sto vise instalacija za dan obave te se i ne bakcu sa podesavanjima risivera vec samo gledaju da to upale da proradi i preko vrata. Meni cak nisu ni pustili risiver da preskenira za sve kanale pa sam imao na jednom televizoru 180 a na drugom 30 kanala. Ali nije komplikovano procackat po opcijama risivera i podesiti.
Treba u podesavanjima risivera rezoluciju da podesis. Fabricki stoji na 576i sto je vrlo malo ako koristis neki LCD ili Plazmu 30 ili vise inca dijagonale. Promijeni rezoluciju na 1080.
Naravno velika je razlika takodje ako ti je zakacen risiver preko SCART ili HDMI kabla.
Koliko sam uspio provaliti MTEL emituje u izvornom obliku kanal koji dobijaju od provajdera, tj. ne rade nikakvo smanjenje rezolucije jer nema potrebe. Kroz svoju infrastrukturu mogu progurati par stotina HD kanala bez problema.
Takodje uzmi u obzir da skoro svi domaci kanali izvorno emituju sliku u dosta niskoj rezoluciji (576i). Uporedi na primer RTCG i Vijesti kvalitet slike nakon sto promijenis rezoluciju na risiveru.
Upalis neki HD kanal, ima ih par u osnovnom paketu i onda ces vidjeti da se ustvari emituje kvalitetno.
Vezano za brzinu prebacanja kanala postoji neko blago kasnjenje u odnosu na Total TV kad se prebacaju kanali, ali to je do risivera.
Napomenuo bi svima koji imaju televizor sa CI slotom da trazi od montera da direktno povezu kablo na televizor i uzmite modul i karticu za CI slot umjesto risivera.
Preko CI slota nemam nikakvo kasnjenja kad prebacam kanale a da ne pominjem sto se eliminise daljinski pa koristis samo jedan.
Postavljeno mi je na 1080i,a primijetih juce da ima i jos 1080p(50HZ) (stavio sam na to) to je jos kvalitetnije ili isto?
Koristim veliku plazmu.
Edit: Vidim tek sad da sam ja u medjuvremenu stavio Hdmi,oni su mi na pocetak bili stavili Scart,bez obzira na sve to vidno je da je losija koliko toliko,ne znam zasto
Koji je password za pristup Fritz! routeru (192.168.178.1)?
+ sta je dobra praksa, da se ostavi aktivan DHCP na AP uredjaju koji se povezuje sa Fritz! routerom preko eth. kabla, ili je bolje ostaviti aktivan DHCP samo na Fritz! routeru?
Da, plaća se pivo radnicima. Šalim se. Ne plaća se ništa dodatno, pretpostavljam.
Poslato sa Huawei P8 lite