Flen O Brajen Arhiv iz Dalkija, uzasno interesantn, Pol Oster Njujorska trilogija, jedna mlada beogradska spisateljica Zvonka Gazivoda i roman Delfini na helijumu....Dzejms Dzojs Sto od limunovog drveta...
Printable View
Flen O Brajen Arhiv iz Dalkija, uzasno interesantn, Pol Oster Njujorska trilogija, jedna mlada beogradska spisateljica Zvonka Gazivoda i roman Delfini na helijumu....Dzejms Dzojs Sto od limunovog drveta...
Ostala sam duzna komentar na Ruzdija. Underwater_love, "Tlo pod njenim nogama" je super. Jedna od onih knjiga kad vec kad zavrsis prvu stranu znas da ne moze da ne bude dobro. Ok, biased, obozavam Ruzdija. I po zilioniti put se desava da mi odredjene knjige padnu ruka bas kad trebaju.
Trenutno citam "Komunikologiju".
PAPAGAJEVA TEOREMA, Deni Gedj
vrlo interesantno, ako ste ikada voljeli matematiku...
Sartr, "Mucnina"
Ecco, "Il nome della rosa"
Da ne pominjem strucnu literaturu...... Vodovod i kanalizacija :-|
Upravo zavrsavam "Intervju sa vampirom"-En Rajs i mogu reci da me je knjiga prijatno iznenadila.
Fante - Road to LA
Bernhard - Gubitnik
Mene jos drzi Simborska ...
upravo ga zavrsavam, nakon Upitaj prah :DQuote:
Originally Posted by underwater love
i nakon incidenta sa tom knjigom u kojem je moja majka ucestvovala, pa sam je na srecu ponovo kupila.
Zelena milja trenutno, danas poceo da citam.
Stalno sam mislila ne tebe chitajuci je :) Fante je jednostavno jednostavno jednostavno sjajan :DQuote:
Originally Posted by GAGA
"Slika Dorijana Greja", stari klasik Oskara Vajlda... Citao sam je nedje kad sam bio mladji - tako da sam morao ponovo...
i upravo je ta knjiga na vrhu moje gomile za citanje - ne citam je trenutno, ali sjutra otprilike u ovo vrijeme cu je citati :)Quote:
Originally Posted by rahmetly
Fokner - Svetiliste
Den Braun - Tacka prevare
Levijatan - Akunjin... knjige su mu sve bolje i bolje... ili se ja vezujem za pisca i glavnog junaka
"Velika sahovska tabla" - Zbignjev Bzezinski
Koga zanima medjunarodna politika i medjunarodni odnosi, moze slobodno da je svrsta u obaveznu literaturu.
Leo Strauss: Progoni i umijeće pisanja. Gersom Scholem: Kabala i njena simbolika.
opet citam carlsa bukovskog i roman zene...uzela sam iz biblioteke jos jednu njegovu knjigu nosi naslov sund...jedva cekam da je procitam i malo prokomentarisem sa vama. tip is a genius!
A mozete i da je zavolite..Quote:
Originally Posted by rahmetly
jeste li citali den braun `da vincijev kod`?
knjizica je stvarno zanimljiva,toliko toga nisam znala.nudi mnoga objasnjenja (malko razlicita nego ova na koja smo navikli...).al neshvatljivo mi je da moze biti tacno ono rusenje hriscanstva!!! (ko zna ,shvatice,da ne bude da prepricavam knjige,nekim nece bit zanimljivo da procitaju onda;))
samo jednu stvar moras da znas, sve sto ti pise u tu braunovu kNigu tije ziva istina. Znas, nema to veze sa literaturom, sa artistickom slobodom i to... to ti je pravi prirucnik o kriscanstvu. trast mi ;)
Tomas Man - "Carobni brijeg"
Ne mogu da vjerujem, ali ipak sam odlucio da procitam knjigu do kraja, po sto bude... obicno izbjegavam opsezne romane (citaj: koji imaju vise od 300-400 stranica :D ) jer mi koncentracija strmoglavo pada, ali ovaj me zaintrigirao...
Any comments on The Brijeg? :)
A znash li kad sam ja pochela da je chitam?! Ima sigurno godinu i po dana od tad, i furala sam se da cu da je zavrsim i sve to, ali kakvi... Stigla sam mozda do polovine, i to proslog ljeta, od tad se ponovo kanim i kanim, ali monotona previshe za moj okus :)Quote:
Originally Posted by Interpol
Braun je jedan blasfemista koji gradi svoju popularnost na vjesto plasiranim neistinama. Covjek ocigledno umije da napise pakleno dobar triler, ali ambijent u koji ga stavlja i cinjenice koje prezentuju govore da se on kao pisac na jedan odvratan nacin odrice svake odgovornosti. Licno, kao vjerniku, ogavno mi je da citam njegova djela. Od novijih trilera sa tajnim drustvima jedino Akunjin daje nesto sto je istovremeno i zanimljivo i poucno, a opet opasno interesantno. Ovo je, ipak, samo moje misljenje.