Neke droge piju[emoji1787]
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Printable View
Neke droge piju[emoji1787]
Ali Lukas Vaskez, baš neozbiljno od strane Pereza da sa njim na poziciji desnog beka gura sezonu
1.20m igrac daje gol iz kornera glavom, presmiješno
Izgleda da je Karletu više dozlogrdilo ovolike blamaže da trpi.
Vrijeme je da se vrne okle je došao i počeo pohode :)
U Parmu naravno, ne u Ređanu.
Bogomi,moguće i u Rio da ode.Ne mislim na gurmansku no na deženeiro
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Ako ovo nije penal ne sto je[emoji1787]
Ruka taman kao kod 2-2
Hahahahaha De jong je bio u skoku a ove ruka kao kuca
Sta promasi onaj Munjoz za 4-4, koliko malera protiv ovih padavičara ove sezone
Kolega ja bi čestitao,a ne davao dijagnostike kada ste bukvalno zgaseni na terenu
Real osakacen citave sezone bez komplet odbrane do kraja u igri. Evo ne znam
Ali prija ova sezona...
Dominacija barse i dzemala!
Izgleda je "uno, dos, tres, Cancun!" odzvanjalo u svlačionici Bernabeua. Ja se stvarno nadam da će Real preokrenuti i pobijediti, da se ne osvaja titula ispred TV-a nego detoniranjem Espanyola u gostima kako i dolikuje, uostalom tako je i bilo prije 2 godine. Espanyol je tad ispao, ove godine vjerovatno neće, a i da se notira da su ipak pobijedili Real 1-0 u februaru i tako započeli stizanje -7 koje je Barca imala. Hvala im?
Barsa zvanicno preuzela pehar iz Madrida[emoji3059][emoji3531]🫠
Jamal opet pokazao da je klasa,da predstavlja igrača koji ce u buducnosti Barsa bez njega nece moci,kao nekad Messi sto je bio.
Solidna utakmica odigrana,Fermin se sve vise svidja i bilo bi zao da ga prodaju na kraju.
Na kraju su ipak bile čarke i malo slavlje i ako je bilo rečeno da nece biti.
Zvanicno moze Lock za ovu sezonu,madridjani da kupe jos 4 igrača pa ako nas dobiju vise[emoji16]
Čestitam
Lamin Zlatna lopta sa 17 godina. Niko nikad ponovit nece. Isto tako ako im se povrijedi, mogu katanac na klub [emoji2]
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Ne mlati tripi, Umjesto lijepo da čestitas,kao mi sto ce mi Napolitincima čestitat ubrzo[emoji39][emoji39]
Imamo neočekivanu dramu u borbi za opstanak, posljednjih 45 minuta prvenstva odlučuju sudbine Leganesa i Espanyola.
Leganes u svom meču očekivano i ubjedljivo vodi protiv davno otpisanog Valladolida i sad čeka šta će uraditi Espanyol. U ovom trenutku i pri ovim rezultatima imaju jednako bodova, a zbog pobjede u direktnom okršaju od prije 15 dana, Leganes je međusobno bolji. Espanyol prema tome mora da pobijedi kako zna i umije i do sad se nije baš proslavio, a Las Palmas je od prošlog kola matematički ispao i ne treba mu baš ništa.
Eh, ne mogu sve sezone da budu savršene. Da im nije sudija poklonio penal ne bi ga dali nikad, Las Palmas je ladno bio bolji do tog momenta.
Viđećemo ko će zamijeniti Valladolid, Las Palmas i Leganes, u drugoj ligi je standardno gužva na dva kola prije kraja.
Prošle godine sam pisao o mogućem povratku Real Ovieda u prvu ligu poslije ~ 25 godina, pa da ne ponavljam, samo ću reći da su i ove godine stigli u finale playoffa (u kojem su zaustavljeni prošle sezone), i da je ove sezone opet tu vječni Santi Cazorla, i da je i ove godine opet drama u finalu - prvi meč su izgubili 1-0 (promašili penal), a večeras u revanšu su gubili unutar prvih 10 minuta utakmice da bi krenuo preokret: penal Cazorle u finišu poluvremena da smiri situaciju na vrijeme, rani gol početkom drugog ali ne i više od toga, pa je morao da ide produžetak u kojem je viđen spektakularan gol koji znači promociju.
Bajka je tako kompletirana - prije 12-13 godina spašeni su od gašenja masovnom mobilizacijom kako svojih tako i fanova širom svijeta, koji su svojim novcem pomogli da klub ostvari neki minimum sredstava za spašavanje, onda su bivši igrači predvođeni Cazorlom, Matom i Michuom i sami dali svoje pare da spasu klub, i na kraju je, valjda inspirisan cijelom akcijom i dobrim PR-om, Carlos Slim usuo para koliko je trebalo za normalno funkcionisanje kluba. Prije 10 godina su ušli u drugu ligu, prije 10 godina je i njihov sadašnji trener (i bivši igrač) postao prvak svijeta sa U-20 reprezentacijom Srbije, a večeras zajedno idu u legendu i dobijaju prvilegiju da otkidaju bodove Barci, Realu, Atleticu i ostaloj bratiji.
Konacno malo osvezenja u primeri da se ne vrte sve isti ping pong klubovi...
Sent from my iPhone using Tapatalk
38min Majorka 2 crvena. Sto napravi sudija cirkus od utakmice
Sent from my XRN 12 Pro 5G using Tapatalk
Feranu Toresu nista nije trebao onaj gol, vec konkurise za nefer igru godine.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ja bi rekao nefer igrača godine ako ne i vise.
Mada Yamal nastavio je akciju,on je mozda trebao da prekine.
Sent from my XRN 12 Pro 5G using Tapatalk
Može li da se otvori nova tema? Ili makar ova da se preimenuje u nešto tipa generalna tema za Španiju.
Gledao sam nekoliko utakmica ovog prvog vikenda koji je rastegnut na čak 5 dana, a dok nema NFL-a i NBA valja ispratiti, i utisci su sljedeći:
- Barca lagano, više zbog okolnosti na utakmici jer je sa Mallorcom znalo da bude zajebano ovih godina, a strašno mi je smetalo što se nisu sklonili i pustili Mallorci da vrati gol nakon što je Ferran (vjerujem nenamjerno) opalio. Otaljali u drugom poluvremenu kad su imali dva igrača više i vrlo očigledno se čuvala snaga.
- Sezona je otvorena u petak, bio sam radoznao da vidim što će uraditi Villarreal i Oviedo i jaz u kvalitetu je bio očigledan. Za đavola, Oviedo je dobio penal u prvom poluvremenu ni iz čega i stari, olinjali vuk Rondon ga je izveo tako da nije ni dobačio do gola. Fasciniraju me profesionalni fudbaleri koji izvedu penal tako da lopta ide i sporo i po sredini i uspije da udari u zemlju prije nego što stigne do golmana. Villarreal rutinski, bili su dominantniji i dok Oviedo nije dobio crveni.
- Utakmica kola je bila u Bilbau, Athletic je razvalio Sevillu u prvih ~ sat vremena i onda sve prosuo u 15 minuta drugog poluvremena kad su se povukli i primili dva (odlična) gola. Srećom, uspjeli su da uguraju gol za 3-2 pred kraj jer su pobjedu realno zaslužili. Prošle sezone su bili najbolja odbrambena ekipa lige i baš je neočekivano da su kući primili dva gola od prsle Seville, ali za neutralno gledaoce je bilo baš dobro.
- Ponovo pojačani (potrošili su para i para u ovih nekoliko prelaznih rokova, nekako se to nikad ne pominje) Atletico je zatvorio vikend program gostovanjem mrskom Espanyolu. Krenuli su dosta dobro, čini mi se kao nikad za Simeoneovog vakta tehnički sposobna ekipa je počela utakmicu i bili su bolji u prvom poluvremenu, a gol je stigao iz prelijepog slobodnog udarca koji je izveo Julian Alvarez, sad već očigleno jedan od najboljih napadača na svijetu. Međutim, Simeone ne bi bio Simeone da nije krenuo da mijenja potpuno suludo i igrajući na čuvanje tanke prednosti. Možete da pretpostavite što se onda desilo: poslije izmjena na terenu nije bilo nikoga da pokrene smislenu kontru i zatvori utakmicu, Espanyol je iz prekida izjednačio, Simeone je zamijenio Alvareza Sorlothom, pa tek onda nisu imali na terenu nikoga ko bi mogao da im dobije utakmicu i bez igre, a Espanyol je preokrenuo rijetko spektakularnim golom glavom za koji hoću da mislim da je Pere Milla vrlo svjesno pokušao i uspio da izvede (ozbiljno, pogledajte to ludilo https://streamain.com/en/UsLOYPkQZYlsHQN/watch).