Nista Xiaomi, 100 posto.
Ako kupujes telefon do 150-200e nov, onda xiaomi.
Sve preko, imas 1000 boljih opcija i telefona
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Printable View
Nista Xiaomi, 100 posto.
Ako kupujes telefon do 150-200e nov, onda xiaomi.
Sve preko, imas 1000 boljih opcija i telefona
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
A12 je ispod 200e.
To je najprodavaniji Samsung telefon u zadnjih godinu dana.
Preko 2% svjetske prodaje telefona je ovaj model ili svaki 50 telefon prodat u svijetu je A12.
Nije sigurno bez neke [emoji6]
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ako kupuješ samsung s20 FE, pokušaj da nađeš verziju sa snapdragonom a ne sa exynosom.
Tačno, ali je počev od s21 serije exynos drastično smanjio razliku u odnosu na snapdragon. Nije još na njegovom nivou, ali nije više razlika u performansama i trajanju baterije minus 15-20%, niti se za isto toliko procenata više grije.
U sličnoj sam dilemi bio i odlučih se za Nord 2, nisam se pokajao ni jednog momenta, odličan overall uređaj.
Ja nešto razmišljam posle godinu dana mi note 10 Lite da nešto promijenim ali nisam pametan šta :D
Ne želim da dajem prevelike pare ali recimo Nord 2, Poco F3 (ili još bolje Moto edge 20 pro ali ga maltene nema u CG), A52s...
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
https://youtu.be/AsK__s0XNDI
Odličan video koji objašnjava trenutnu situaciju sa telefonima u srednjoj pa i visoj klasi... gdje se vidi zašto su bolji proslogodisnji modeli od onih proizvedenih ove godine...
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Možda sa sd 778g nema telefona od novembra i možda i jeste nestašica, ali samsung a73 je najavljen sa tim čipsetom. Iako nije u skladu sa temom, mogu da preporučim jedan video o problemima u proizvodnji čipova i o uskim grlima u tom procesu:
https://www.youtube.com/watch?v=CkNn98WE5_k&t=419s
Ovaj kanal je odličan, bavi se tehnologijama ali više sa poslovnog aspekta. Čovjek koji drži kanal je Mađar koji je radio nekoliko godina u Oppo. Ima još jedan kanal koji se na nedjeljnom nivou bavi sa po tri teme koje su njemu zanimljive, ali u kratkom formatu. Sve tri teme pokrije za manje od 10 minuta. Taj drugi kanal mu je Friday Checkout.
Ja sam za zenu uzeo A52s 8/256. Nema boljeg telefona u toj cjenovnoj klasi...
Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
Kao korisnik i a52s 5g a prije toga i redmi note 10 pro, a52s je bolji u apsolutno svakom
aspektu osim trajanja baterije i brzine punjenja. Tako da ako ko ima dilemu nek prida jos malo para i uzme a52s
Ko se namjerio na a52s treba da ima u vidu da su evropski modeli 6/128 i 8/256, dok je verzija 8/128 dostupna kod nas u stvari model za azijsko tržište, ali sa globalnim romom. Ja sam kupio 8/128 i sve radi kako treba. Mislio sam se između njega i Nord 2, ali mi je Nord bio skuplji 100 eura. To nije neka razlika kad neko kupuje telefon od 1000 eura, ali neko kao ja ko je htio telefon do 320-330 eura razlika je prilična. Da napomenem da sam doskora koristio baš star telefon tako da bih mi bilo koji novi telefon imao drastično bolje performanse. A52s završava sve što mi treba. Još sam se častio i punjač od 25w da bih tu razliku u brzini punjenja smanjio.
Trebalo bi sacekati i a53 zbog kojeg ce cijena a52s vjerovatno pasti, nema nekog veceg napretka u odnosu na prethodnika
Ko razmišlja o kupovini srednje klase, konkretno A52S, bolje da je sada kupi dok je još ima, jer je A53 lošiji od A52S... A73 će već biti (pre)skup
Slomio sam telefon (S20 Ultra) zaboravio ga na krov od kola posle iha ha vožnje na malo jače kočenje sa jedno 80km vidim preteče me nešto -što je reko ovo- kad moj telefon. :D
(bez maske i ikakvih drugih zaštita) pao je na ćošak i napukao ekran (komplet zamjena 270€)
Pa bih da kupim S22 ultra vidim svudje ga ima bez kod nas u CG samsung samo kaže pratite naše objave.
Ima li ko kakvu info oće li stizati brzo kod nas?
Što se tiče S20 telefon bio 10/10 kupio ga čim je izašao nikad blokirao ili bilo sto negativno - ali ko se opeče na supu taj i u jogurt duva. :D
Ima ti ga Goce, tu na forum. Vidjeh prije neki dan.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima ga Goce.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Samsung A53 u Evropu dolazi po cijeni od 490 eura za model 6/128, a52 je počeo sa 450 eura. Pri čemu a53 ne dolazi sa punjačem, što je dodatnih tridesetak eura. Nema audio jack, ima 5000 mAh bateriju naspram 4500 kod a52s, ima bolju kameru od a52s, ima Exynos 1280 čip naspram sd778g kod a52s, 4+1 godina softversku podršku naspram 3+1 kod a52s. Mislim da sve ovo zajedno govori da nije isplativo kupovati a53.
Jeste baterija nominalno veća na A53, ali pitanje je koji je čip slštedljiviji, a ja bih tipovao na SD... Isto tako kamera je upitno bolja na A53, to ćemo tek vidjeti, a ne bih se kladio ;)
Tim prije treba da se hvata a52s dok ga još uvijek ima u ponudi. Mislim, ako se neko razmišlja da li da čeka konkretno a53, bilo zbog toga da ga kupi ili zbog toga što će a52s biti jeftiniji kad se pojavi a53. I dalje mislim da su tri najbolja prošlodišnja modela u rangu 330-450 eura Samsung a52s, Nord 2 i Xiaomi mi Lite 5g, a po najavama njihovi nasljednici neće biti ni blizu dovoljno dobri da bi se opravdala njihova kupovina.
Najbolje je sada kupiti višu srednju klasu iz 2021. godine.
Znači Snapdragon 778.
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............