A vala koliko se kuka od dva vrela dana, pretjeruje se braćo napaćena [emoji846]
Printable View
A vala koliko se kuka od dva vrela dana, pretjeruje se braćo napaćena [emoji846]
Sta je ovo braco, ne vidi se nebo
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d95cdbdb44.jpg
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Najavili su neko naoblačenje danas.
Kazu da prekomjerna tezina tj salo ne pomaze kod vrucina tako da manje jedite, smrsajte, jer nema jakih zima pa da se sprema salo :D
Podnose šipak vrućinu. Uz narihtanu klimu i onda mi svi obožavaju 50 stepeni... A meni pada glava danas kao iz mrtvih.... Pritiska nemam...
Ona Pg vrucina je pakao zivi na zemlju. Sjecam se 90ih, nismo imali klimu, no smo se oko ventilatora otimali. No smo djeca bili pa nam nije smetalo ka danas.
Ovamo na primorje je zivot laksi na ovu vrucinu jer si pored vode, iako se nema kad na plazu no se opucas od posla, ali psiholoski momenat blizine vode olaksava zivot :) a i 5-6 stepeni je hladnije nego u Pg.
Kome vrucina Pg odgovara... Neka se preseli u emirate, tamo cijele godine je tako.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
kome je zdravo ovo danas u PG što je, ne znam. vazduha nema, ni klima ne pomaže
Тapatalk
Neke stvari jutros nosio za Komane, ja opisat ne mogu tu vrućinu, pa bar je 4-5 stepeni toplije bilo no u PG, bar je meni tako neki subjektivni osjećaj bio.
Onaj osjećaj kad ti noge gore, pakao doslovno, da nije Busovnik kakav vulkan bio 'ebem ti... :D
Sad nosim drugu turu, ponijeh Xiaomi termometar, baaaaš me zanima koliko će pokazat... :D
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Mene se cini da sam prije 15 dana lozio [emoji3][emoji3]
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Pozdrav iz Komana "kucalo" je u 52.8 no ne ufatih. :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1c3385c139.jpg
NIjesu vece vrucine no nekad. No sto neko pomenu, nije bilo klima, pa je temepraturna razlika bila manja i organizam se lakse privikavao. Sad u kucu (kancelariju) 20 stepeni a napolje 38. I kad izadjes, oce da te srce otrese. I onda muka kako je vruce. A i narod, kad je zima "qq kako je zima, okid" kad je vrcina, opet qq kako se izgore....nikad ugodit.
O tome pričam...
Ali da je pregadno, pregadno je.
Prije je (prije 15-20 godina) 40+ bilo rezervisano samo za avgust i to 2-3 dana max. Ja je pamtim u jun prije takve dane, obično je jun bio do 37-38 plafon.
Nemam snage ni za što... Potpuno me ubije ova vrućina. Beživotna skroz.
Ja imam klimu ali mi vise prija ventilator. Ne znam kako vam smetaju toliko vrucine ako ste kuci i odrasli u pg-okolinu osim ako ste sto bolesni…
Tek je ugrijalo drugovi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...affa63585c.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni juce u kanc na Cetinje, 34.9, oko 13h... Ne radi klimatizacija, a u stvari ne da Prijestonica da mi Podgorica nedostaje...
Vi te volite podgoričku vrućinu, volite li kad pukne śever?
Ovo je neki ekstrem, vidite samo kakvo je nebo, mora da je neka struja ponijela neki vreli vazduh iz Sahare, kao da smo u plasteniku. Vratice se ovo u normalu za koji dan.
Samo stari podgoricani znaju tajne kako se pobjedjuju neumoljivi zakoni fizike i kako da se temperatura tijela od 36,6C ne izjednaci sa okolnom temperaturom od 45+ Celsiusa.
To je ukljucivalo i ogrtanje vlaznim carsafima i nadaleko cuvena spavanja na pokvasenim madracima po balkonima.
Onda su devedesetih rijetki predstavnici burzoazije trgovali klima uredjaje, ali ne ove jeftine danasnje kineske vec si samo znao za Funai, Mitsubishi i Panasonic, od nekoliko hiljada maraka. Onda su se oni nasiroko ponosili blagodetima klimatizovanih prostorija dok su se obicni smrtnici u nedostatku istih a po starom nasem dobrom obicaju da sve sto ja nemam ili ne mogu da imam je najobicnije smece, kleli kako su klima uredjaji ustvari nezdrava opcija a da su pravi podgoricani oni koji mogu da izdrze nesnosne zaropeke.
I eto ti fabule koja je prerasla u mit sa su samo stari podgoricani oni kojima ne samo da ne smeta vec da, bas naprotiv, mogu da uzivaju u blagodetima ljetnje przanije.
Vazda je bilo ovako, pricalo se kao ljeti u Podgorici i Mostaru, przila su se jaja na haubama za demonstraciju, klima uredjaji su u medjuvremenu postali standard pa je i narod prihvatio prirodne fizicke zakone da je ljepse u klimatizovanom
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vala neka priča ko što oće.
Klima ne može bit zdrava.
Što nije prirodno, nije.
Nije zdrava, ali je nužno zlo.
Evo ja ne volim da sjedim i da se preznojavam, a ne volim ni klimu, ali sam je danas morala upalit...
Samo jos da se napravai nekakvi samar sa agregatom da s ete klime mogu nosist po gradu kad dje treba da se podje i odlicno je to. Super je to kad si u klimatizovano na 18 stepeni. Problem je kad izadjes na na 30 i kusur. Nema to veze sa staropodgoricanima, no ajd. Da nas se ljudi nerviraju ako im se neko ne javi na drugo, trece zvono ili ne odgovori na poruku u roku od 15 sekundi, pa su ljudi odma neodgovorni.....i tako to i ostale budalastine....Nus pojave modernizacije. Sto se vise modernizujemo to vise kukamo i svaki dan nam se vise stvari smeta.
Eto tako i nikako drugačije.
Moj otac je kupio klimu 1976. godine, ovako j eizgledala i to je stavio u spavaću sobu. Od svoje pete godine ljeti spavam noću sa klimom i baš nikakvih posledica nemam :)
I sda kad god j euvece vruce spavamo sa klimom. Bolje je trpjeti klimu nego uveče da se znojim i n emogu spavati pa nervoza ao.
Preko dana mi je sve ok, neka je i vruće i sve mogu ali uveče mi najviše smeta. Do preksinoć se uveče moglo na terasi fino sjedati, a od preksinoć kao rerna. I sinoć se prvi pu tniej moglo fino spavati.
Što se primorja tiče, dolje je vazduh vlažniji pa iako je niža temperatura, subjektivni osjećaj ti dodje isti. Ali imaš more da se bućneš.
https://live.staticflickr.com/4092/4...90fcff04ba.jpg