Vanja, jesi ovo počeo da slušaš konzervativce?
Printable View
Moja majka je preležala sredinom oktobra, a drugu dozu vakcine je primila krajem maja. Pošto je preporuka da se treća doza primi 5 mjeseci poslije preležane korone ako je preležana poslije primanja druge doze, da li to znači da takve osobe nemaju nikakvu odbranu protiv omikrona? Prirodni imunitet beskoristan a imunitet od vakcine iscurio bez treće doze?
Evo znacemo brzo sve, iz prve ruke.
Omicron variant may have p icked up a piece of common-cold virus
By inserting this particular snippet into itself, Omicron might be making itself look "more human," which would help it evade attack by the human immune system, said Venky Soundararajan of Cambridge, Massachusetts-based data analytics firm nference, who led the study posted on Thursday on the website OSF Preprints.
This could mean the virus transmits more easily, while only causing mild or asymptomatic disease. Scientists do not yet know whether Omicron is more infectious than other variants, whether it causes more severe disease or whether it will overtake Delta as the most prevalent variant. It may take several weeks to get answers to these questions.
https://www.reuters.com/business/hea...us-2021-12-03/
---
Edit: iz koje razloga je rijec p i c k e d maskirana? @mods
5 prvih slova će riješiti misteriju :)
Sent using Tapatalk
Note: Sadržaj koji slijedi nema za cilj odvraćanje forumaša od dalje vakcinacije, već bolje razumijevanje skeptika
November edition
The epidemiological relevance of the COVID-19-vaccinated population is increasing
The Lancet
Abstract 10712: Mrna COVID Vaccines Dramatically Increase Endothelial Inflammatory Markers and ACS Risk as Measured by the PULS Cardiac Test: a Warning
American Heart Association
COVID Misinformation Blunder: Instagram Censors Widely Respected Cochrane Collaboration
The American Council on Science and Health
+ jedan vodič za doktoricu @NotRobot
Myocarditis and pericarditis after COVID-19 vaccination: guidance for healthcare professionals
UK Health Security Agency
msn.com
Serious side-effects were reported most often in connection with Pfizer's Comirnaty vaccine (131 cases), followed by Vaxzervia by AstraZeneca (68 notices). Moderna vaccine Spikevax has been reported in 23 cases and the Janssen vaccine in 15 cases. The latter has been administered to fewest and the Pfizer vaccine to the largest number of people in Estonia.
Serious side-effects include death, life-threatening reactions to immunization, permanent health problems, including reactions causing disability and those necessitating or extending hospitalization.
Draft law for creation of vaccine damages fund
err.ee
The draft law reads that multiple countries in Europe have created a separate fund to alleviate damages caused by coronavirus vaccines. Among others, a fund has been created in Denmark, Norway, Austria, Slovenia, Finland and Latvia. Funds and different compensation measures differ, but their goal is to ensure that possible rare damages can be compensated by the state.
"The vaccination rate against the coronavirus in Estonia is extremely low, which largely stems from the government's inability to make fast, systemic and adequate decision and awful communication. The government has also not been able to form a common position on compensating for possible coronavirus vaccine damages
Sad bi trebalo naci broj vakcinisanih u Estoniji, pa uporediti ovaj odnos sa onim tesko oboljelih i umrlih bez vakcina.
@starwalker alooou, zar ne vidiš da su acsh i zvanični sajt UK Vlade kretenwki sajtovi koji postavljaju kretenska istraživanja, šta tu nije jasno?
Je li istina da ako ne primim buster, potvrda mi istice nakon 6 mjeseci od kad sam drugu dozu primio?
debilno je što potvrda uopšte i postoji, ne može debilnije od toga
Ne pratim nesto temu i trudim se bit neinformisan u vezi ovog. Ali ako nekom nike tesko da kaze mi kako rijesiti potvrdu digitalnu u mob da imam to.
Podji na ezdravlje skini potvrdu u PDF-u. Otvori i skeniraj QR kod i telefon će da te odvede do potvrde. Ako želiš screenshot iste uradi i eto.
Navali narode
Pfizer: Naš lijek protiv covida smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti za 89%
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...vijesti_prva_m
ovo je smislena stvar koju podržavam
Dok nama budu dostupne pojaviće se soj koji ih preskače.
khm...u našim uslovima čikam koji će doktor da ti prepiše u okviru prva tri dana bolesti lijek da popiješ...lijek koji će vjerovatno biti preskup, a oni se i inače ponašaju kao da iz svojeg dzepa daju ljekove...tako da, piši propalo. mi ćemo prije pomrijeti od korone nego što ćemo probati taj lijek...ah, čekaj, privilegovani građani će možda moći da ga dobiju....nešto mi poznato zvuči? Iliti, sjaši Kurta, neka malo jaše Murta :)
Chitao sam neshto,i ne mogu sa sigurnoshcu da tvrdim da sam na tv-u chuo da je lijek vec prisutan kod susjeda.
Niti u HR, niti u SR se ne koristi molnupiravir a ni pakslovid. Navodno u SR su dobili odredjeni broj molnupiravir tableta pocetkom decembra ali je jos uvijek sve rekla-kazala.
E sad, ono sto se koristi u obje drzave jeste favipiravir koji nasi idioti nisu uveli, barem nije bio uveden u protokol do prije 2-3 mjeseca. Dzabe od prosle godine pricam kako su nam protokoli ravni nuli, tu je uvijek neki forumas da kaze da je sve ok i da nam ljudi umiru samo zato jer nemamo dovoljno vakcinisanih.
Ima favipiravira (favimol), prepisuje se.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Podstakoh sam sebe da vidim da se nije nesto promijenilo... Izgleda da su ga stvarno dobili.
https://rs.n1info.com/vesti/u-srbiju...-koronavirusa/
Tim bolje. Prije 2-3 mjeseca jos uvijek nije bio uveden u protokol (dok je u HR prakticno u protokolu od kraja 2020. a u Srbiji od pocetka 2021. ako se ne varam), te samim tim, na zalost, velika vecina doktora ga ni ne prepisuje pacijentima kojima bi veoma moguce mogao da pomogne.
Ako su ga napokon uveli u oficijalni protokol odlicno, mozda napokon prestanemo da budemo medju prvacima u svijetu po broju COVID19 preminulih.
Znam da ga ima u apotekama i da ga neki doktori prepisuju (znam ljude koji su ga uzimali). Doduše, mora da se plati i nije baš jeftin (oko 50 eura), a bez recepta ne može da se kupi.
E da, ni ovaj lijek nije bas aspirin, tj. može imati teže nuspojave, pa pretpostavljam da se radi procjena potencijalnog rizika i koristi i kod njega.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk