sa cim prerezat ivericu a da to lici na nesto,u kucnoj radinosti(jer se ne moze iznijet iz stana)
ima li dje da sew kupi drvena ploca od hrasta debljine 5cm i velicine 1m x 60cm
Printable View
sa cim prerezat ivericu a da to lici na nesto,u kucnoj radinosti(jer se ne moze iznijet iz stana)
ima li dje da sew kupi drvena ploca od hrasta debljine 5cm i velicine 1m x 60cm
Zna li ko neku grupu od par majstora koji bi mi u Niksicu odradili cok za ogradu oko placa? Njihove daske za salovanje, ja iskopam i nabijem kamen u temelj, oni osaluju, armiraju i betoniraju (moja armatura i cement i sljunak). Nije neki veliki posao, pa se ne isplati nikom da dolazi ko nije iz Niksica. Nije zurba da se to zavrsi, samo nemam koga da nadjem.
Može ubodnom sa odgovarajućim nožem i ako imaš koliko toliko mirnu ruku. Bosch ima noževe za ubodnu za clean rezove, sa jedne strane ima pomalo krzanja, sa drugo skoro ni malo, mada to zavisi i od iverice.
Imaš daske od 5cm kod ovih što prodaju istu, ali tebi treba deblja tj posle obrade da ima 5cm tj i kad nađeš dasku moraš kod stolara da to na mašine izvuče
znas li mozda koliko kostaju daske te debljine i velicine
Dužinu od 1m ćeš teško naći u prodaji, obično su na 3m a širina od 15cm pa ćeraj dalje. Kubik je mislim izašao blizu 1500, a kad izkubiciraš, dodaj još nekih 30% makar na otpad, plus još toliko majstoru za ruke da to obradi. E sad, uvijek se može desiti da stolar ima komada koji su mu ostali pa to spoji u širinu od 60 i dobro i tebi i njemu. Sjutra ako svrnem do jednog, mogu pitati, al ne znam za sigurno dal ću ga viđet. Samo daska pravougaona tih dimenzija?
da, metal plus sperploca preko na zakrivljene djelove u 2 sloja + na ravni, pa da se tapacira... ali je i ovaj stil tapaciranja specifican, koliko vidim odje su prorezu popunjeni materijalom, a prednja strana ima sivene falcove...
djeluje naivno ali bas bas dosta posla i materijala treba. samo npr platna treba 6-7m barem zbog ovih falceva
sa trenutnim cijenama metala jedno ~50e za metal, barem jos toliko za sperplocu + sundjer, filc, ruke
srecno u potrazi za majstorom, ja ocekujem da ce procjena da bude barem 4-5 stotina - zavisi od izbora platna
ali toliko je kompikovano da bih sebi zadao taj izazov :D
Ko sto rece kolega - ubodna, samo staviti segicu sa sto vise zuba
I rezati tako da je vidljiva strana (ako je moguce) dolje kad se bude rezalo... donja strana je uvijek cistija kod ubodne zbog orjentacije zuba...
Sto se hrasta tice - da je suv i u vecoj dimenziji (debljina 8cm, pa da se obradi na 5cm), vjerovatno Niksic najblize
Nijesam skorije provjeravao cijene, ali ako je 1500, to dodje nekih ~85e za dasku samo (4m duzine, 8cm debljine i 18cm sirine). Ako je daska 5cm (obradjena ~4cm), onda je oko 55e
Racunajte jos barem 30e da vam neko uzme da to obradi i sastavi.
Ali generalno, sigurnija opcija je da trazite plocu stolaru, pa da se on sjekira oko daske... jer ako ne znate istu da izaberete, moze vam se desiti da iz daske date u primjeru gore nema ni za 50cm sirine ploce
Ja, kad mi trebaju komadi koje sam ne mogu da obradim, obicno se javim Rasu (stolar/pilana na Novo Selo).
067 260 552
Hvala na odgovorima , poci cu kod nekoliko stolara pa cu pogledat za dasku
Znate li dje je najeftinija obicna bijela iverica
U Kips Kronospan,u Dekorivu Falco, i jedna i druga trop. Mislim da su cijene svuda iste manje vise za istog proizvodjaca. Ja na jednom mjestu sve uzimam.
hvala ljudi
Na sajtu Kipsa imaš cijene.
Kakvi su to cigani, dignu cijenu 10% u odnosu na druge i kad kreneš da kupuješ, imaš 5% veći popust u odnosu na druge :joy:
Zna li neko nekoga ko ima membransku furnirku da isfurniram neke lajsne.. U hrast mi trebaju..radi li ko to u PG?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ako mislis na ono poput vrece,na vakum, Doding je imao. Ako im radi, spremi se za paprenu cijenu
Đe da ponesem usisivač da se promijeni kabal od struje? Sinoć gledah da ga sam promijenim, ali ne mogu ga otvoriti
A trazi brate dje bilo, samo nemoj kod one prevare od Djecevica. Naplatice ti ka da ga je operisa.
Uzeh nocas Grohe sudoperu sa cesmom za malo.manje od 140eura u Okov. Redovna cijena je 199eura. Sudopera puno cvrsca u odnosu na vecinu inoksnih koje sam imao prilike da postavljam. 5 godina garancije inace.
Dje kupit i koju foliju da bi se nalijepila na ormar
Keramika Dusal - kuce Rakica (imate ih i na FB)
Biznis im se svodi na otkup restolova po stovaristima u Iraliji i prodaju kod nas...
3x komplet rainshower ugradni + 2 zidna bez cesme + 5 cesama (za lavabo i kadu) + tus kada keramicka + nekih 7-8m2 travertina (ili nekog slicnog kamena) za pod je prije neku godinu bilo ~550e
samo jedna ili dvije cesme nijesu bile iz grohe/hans grohe familije i tus kada je bila neka dizajnerska
Nemaju stalnu ponudu u smislu da ces uvijek naci isti model plocica ili sanitarija, cesama, ili da cete ikad vise vidjeti nesto ako danas prodje, ali ima svasta i rekao bih (po FB) i dalje po bagatelnim cijenama u odnosu na prodavnice
Ko kupuje vise stvari, nekad su bili raspolozeni i za popuste
najjeftinija verzija ti je ona po knjizarama (rolene sirine 0.5m)
najtrajnija ti je vjerovatno ono sto rade stamparije - ako se dobro sjecam, meni su ove preporucivali https://merkator.me
Hvala,znas li mozda koju marku farbe kupit za drvena sobna vrata, ima irkom i maxima i jos neke slabije boje
Pogledaj u INDOM, iza arome, kod tehnomaxa. Drze noje i lakove i repromaterijal za drvo. Ja sam uzimao, extra mi se pokazalo. Jos je to sto sam koriatio za spolja
Moj glas ti ide za JUB boje (preko puta zabjelske vektre u onu zgradu dje su monteparts).
Bilo da oces pokrivnu, bilo lazurnu boju - s obzirom da je unutra biraj boje na bazi vode (zdravije su, prije se osuse, manje smrde i tolerantnije su na losiju pripremu)
Zbog povrsine najbolje ti je vjerovatno da uzmes valjak za nanosenje (koji tacno zavisi od boje, pa ce ti to oni preporuciti)
Svakako, prije fabranja ih prvo blago osmirglaj i dooobro ocisti svu prasinu kakvim spiritusom (nitro rezredjivac, alkohol... sta god imas)
NAPOMENA: Ako je na vratima vec uljana boja, moras i ti uzeti uljanu boju jer se na nju nista drugo ne "prima" (ili je osmirglati cijelu prvo)