subota 1 avgust :)
Printable View
subota 1 avgust :)
Naravno da nema zatvorenog bazena u Risan... Sto se kotorskog bazena tice - bice to veliki problem, ali neka treniraju ujutro rano ili uvece kasno. U Risnu ima nekoliko entuzijasta koji zele da klub dignu na veci nivo, sto je za pohvalu. Ako mogu Bijela i (pogotovo) Prcanj, moze vala i Risan imat prvoligasa.
Jedino sto im je igracki fond upitan, ne moze ni Val napravit konkurentnu ekipu, a kamo li Risan.
Bez obzira na to, nadam se da Savez nece naptavit sistem takmicenja kao lani, kad su Val, Petrovac i Bijela pocetkom godine zavrsili sezonu (ti momci 6 mjeseci kasnije imaju Univerzijadu na kojoj dozive debakl!).
ni otvoreni nema Risan,ono je samo mulo ograđeno ali ok.
upućen sam dobro u Risan,pozvan sam i na revijalnu utakmicu za otvaranje sezone.čak se i tribine montiraju za ljeto,odličan i turistički potez koji malo može pomoći 'mrtvi' Risan.
više nego entuzijasti ja bih rekao,orden Banićeviću koliko truda ulaže!!!a u srcu mu je Primorac ipak,bio je sa nama u River.
taman da za risan navijamo ako nam Primorac zagine....:)
Jedan od najboljih vaterpolista svijeta na poziciji centra, Mile Smodlaka,od danas je član Vaterpolo akademije Kataro. Iskusni as je potpisao ugovor sa kotorskim klubom na godinu dana. Smodlaka, koji je rođen 1976.godine, u minulih 12 sezona nosio je kapicu dubrovačkog Juga sa kojim je bio prvak Evrope 2000. i 2006. Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je više od 200 puta. Igrao je na Olimpijskim igrama 2000. i 2004.godine. Osvojio je srebrne medalje na Evropskim prvenstvima 1999. u Firenci i 2003. u Kranju i zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Melburnu 2007.godine. Prije Smodlake za Kataro je potpisao i mađarski internacionalac Tamaš Varga.
Utakmicom između Risna i OL STAR ekipe sastavljene od igrača koji su minule tri godine nosile kapicu kluba iz grada Teute, sjutra u 20 sati i 30 minuta na otvorenom plivalištu u Risnu, biće svečano obilježeno 60 godina postojanja vaterpolo kluba u tom mjestu. Risan se već pet godina takmiči u Drugoj crnogorskoj ligi, a kod nadležnih organa crnogorskog Saveza aplicirao je za učešće u Prvoj ligi.
Na plivalištu u Risnu posjetioce od ove sezone očekuju i nove montažne tribine kapaciteta 150 mjesta.
Ljetnja liga počinje 18.jula.
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je 12. mjesto na Univerzijadi u Beogradu pošto je danas u odlučujućoj utakmici poražena od Francuske 12-10.Darko Brguljan je za Crnu Goru dao 4 gola, Petar Tomašević 2, a po 1 Marko Gopčević, Filip Klikovac, Željko Dončić i Marin Restović.
(sajt Radio Kotora)
@cattaro
konstantno idemo jedan drugom s istom pričom preko postova :)
Ma nema veze... ;)
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/...hp?vest=140455
Vec rekoh da je 8 kengura iz ove ekipe nedavno bilo u Pg.
A ovaj Babic je lani, na onom turniru na otvorenom bazenu u Kotor, ostavio na mene sjajan utisak.
Selektor Petar Porobić pozitivno
je govorio o kraćim pripremama sa
Mađarima u Budimpešti.
- Radili smo tri dana u Budimpešti,
imali smo tri trening utakmice sa
Mađarima, iskoristili smo i jedan dan
da sparingujemo sa Australijom, sve
skupa pet treninga. Zadovoljni smo
odrađenim poslom, bez obzira što
su na trening utakmicama Mađari
djelovali bolje, pobjeđivali su nas sa
određenom gol razlikom, ali to ne
treba da nas brine jer ćemo tek pravo
lice pokazati na utakmicama. Jedno
vrlo važno pitanje o kojem ćemo
morati da govorimo je status igrača,
jer smo zaista, zbog svih naših ambicija
i želja, time maksimalno opterećeni,
a sve to se odnosi na sportski dio
priče. Jer, kao što znate, danas smo
u Budvi, imaćemo vrlo brzo i trening,
znači igrači nemaju ni mogućnosti
da idu kući, porodicama.
Vrlo brzo ćemo vas vidjeti u
Podgorici?
- Četiri dana, od ponedjeljka, ćemo
biti u glavnom gradu, maksimalno
ćemo se angažovati i sparingovati sa
Amerikancima i Špancima.
(Arena)
Da ne mislimo kako nas u Rimu vec ceka zlato...
Madjari na SP idu izgleda sa samo jednim sidrunom, sto njihovoj igri daje jednu sasvim drugu dimenziju. Vidjecemo...
dimenziju X :)kako misle jbt sa jednim sidrunom...to nikad nisam gledao...
Jesi gledao kako Recco igra kad je (mrtvi) Bencivenga bio u igri? Dok se on dovuce do 2m, Kasas na lijevoj ili Benedek na desnoj strani se postave u zoni suta, prime loptu, odglume faul i opale... Da ne pricam o tome koliko su napadi i vracanje u odbrani brzi kad nema sidruna.
Jedino sto na turniru sigurno ima ekipa koje mogu da im umrtve igru, a u situacijama pozicionih napada oni ce bit' nemocni (jer nema sidruna).
Imamo plivacki odlicnu ekipu, ali treba radit' na agresivnosti, pomaganju vanjskim igracima u odbrani, jer suteve iz faulova ne mozes sprijecit ako je faul dobijen i igrac vec spreman da sutira. Moras sve uradit da se to ne desi.
Nesto kao taktika Primorca protiv Leke, ako si gledao. ;)
Sad mi pade na pamet onaj Bonacicev intervju, kad je rekao da je vaterpolo najkolektivniji sport na svijetu. Upravo je dobra igra u odbrani dokaz za to.
Unikum Kup Budimpešta
Drugo kolo:
Srbija-Mađarska 8:6
Njemacka-Australija 10:7
Tabela:
1. Srbija 2 2 0 0 22:12 6
2. Mađarska 2 1 0 1 15:14 3
3. Nemačka 2 1 0 1 16:21 3
4. Australija 2 0 0 2 13:19 0
U postu br.2653 na ovoj temi sam govorio nesto o odnosima Srbije i Madjarske, tako da me ovaj ubjedljiv trijumf ni malo ne iznenadjuje.
No, isto tako mi se cini da su Srbi (opet) prerano digli formu, one prave utakmice na SP pocinju za 15 dana...
Veliki Kiss 2 gola.
Danas je u Vijestima Chapro oprao Darka Brguljana i Klikovca. Razumljivo.
Amatersko prvenstvo Crne Gore u vaterpolu počeće 18. jula. U 1.kolu sastaju se Risan-Primorje,Kumbor-Galeb i Bokelj-Rivijera Đenovići. Favoriti za osvajanje prvog mjesta su Risan i Primorje.
(Sajt Radio Kotora)
Liga ce sigurno bit' dosta losijeg kvaliteta nego ranije, zbog odsustva B, juniorskih i kadetskih reprezentativaca.
Vaterpolo klub (VK) Risan, koji je juče proslavio 60 godina od osnivanja, uz podršku novog sponzora - osiguravajuće kompanije Unika (UNICA) iz Beča, možda i brže nego što se očekivalo, od ove sezone kuca na vrata Prve crnogorske lige. To nam je nakon revijalne utakmice na prepunom otvorenom bazenu u Risnu potvrdio i predsjednik kluba Predrag Čučković. «Nakon obnove rada kluba ostvarili smo brz napredak i kandidovali se za ulazak u Prvu crbnogorsku ligu, pa se tim povodom očekuje, nadam se pozitivan, odgovor nadležnih u Vaterpolo svezu Crne Gore. O kakvom se potencijalu radi govori i podatak da u podmlatku Risna trenira 27 mališana, a imamo i preko 40 starijih igrača. Prezadovoljan sam interesovanjem za klub koji funkcioniše isključivo na entuzijazmu rukovodstva i igrača», kaze Čučković. Dodaje da su u klubu svi volonteriali i da svi za Risan rade i igraju srcem. «Zato su sponzori prijeko potrebni, a prije svega da bi se izgradile tribine, rasvjeta, tuševi, svlačionice... Naravno, entuzijazam je pojačan uspjesima na međunarodnoj sceni vaterpolo reprezentacije i Primorca-.kluba bez kojeg nismo mogli ni započeti cijeli opsežan posao obnove vaterpola u gradu. Sarađujemo i sa Vaterpolo akademijom Kataro», kazao je Čučković.
Trener Mlađan Tujković nam je kazao da je prezadovoljan revijalnom utakmicom u kojoj je sinoć mlaša ekipa savladala stariju. «Međutim to i nije toliko bitno, koliko je važna promocija vaterpola na otvaranju sezone u Risnu. Cilj da se ovaj sport još više popularzuje u Risnu, a nadam se na jesen sa novim sponzorom da ćemo igrati i u Prvoj crnogorskoj ligi, u društvu sa evropskim vaterpolo prvacima», kazao je Tujković.
(Sajt Radio Kotora)
Zbog nekih meni nelogicnih stvari koje sam procitao u ovom izvjestaju prema VK Risan cu bit' skroz ravnodusan.
http://b92.net/sport/vaterpolo/vesti...&nav_id=370917
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/...hp?vest=140584
Srbi nastavljaju sa jednom praksom koja ih cesto kosta rezultata na najvecim takmicenjima, ali je odrzavanje visokog nivoa, odnosno borba za medalju na svakom mogucem takmicenju za svaki respekt.
Odakle je Primorje?
Ja bi samo zamolio da se ocevi zamole da ne forsiraju djecu na plazu sa vaterpolom.
Gledam danas,jedan shutan forsira sina da lopte fata,pa da pliva,a mali jedva ziv samo sto ne place.Najjace je bilo kad je tata reka` A KAKO BORIS I MLADJAN MOGU A TI NE MOZES!!!!
Amatersko prvenstvo Crne Gore u vaterpolu startuje 18. jula. U ligi učestvuje šest timova ali sasvim je sigurno da će se za pehar boriti samo dva kluba, Risan i Primorje iz Kamenara. Najzvučnija imena ima Primorje koje predvodi legenda vaterpola Veljko Uskoković koji će se sjutra veče u utakmici sa reprezentacijom SAD-a oprostiti od reprezentativne kapice. Naravno za nastupe slobodnih prvotimaca Jadrana CKB, Primorca, Katara i Budvanske rivijere koje su prijavili svi timovi saglasnost moraju dati matični klubovi pa će konačni spisak učesnika Druge Crnogorske lige biti poznat 15 jula. Ekipa Risna koja je sinoć obilježila 60 godina postojanja već uveliko trenira. U prvom kolu 18. jula igraju Risan - Primorje, Kumbor – Galeb, Bokelj - Rivijera Đenovići. Na jučerašnjem sastanku rečeno je da je na nedavnoj sjednici Upravnog odbora VPSCG u Budvi za jedino predsjednik Saveza Srđan Kovačević imao sluha za amatere dok su ostali učesnici sa omalovažavanjem govorili o klubovima i prvenstvu. Dragan Đurčić predsjednik Takmičarske komisije obavijestio je na sastanku predstavnike klubova da će troškove sudija i delegata plaćati pola iznosa a drugu dio će dotirati VPSCG. Svaki klub će od Saveza dobiti po šet lopti, dok ostale mogu kupiti od VPSCR po povoljnim cijenama.
(Dan)
Ne znam sto bi Velju da igra ovu ligu, a pogotovo da igra za Rivijeru... :confused:
Mada mu i nije neki izbor bio.
Sto se drugog boldovanog dijela tice... Kukala majka nasem vaterpolu kad nam jedan niksicanin (da se razumijemo covjeku svaka cast za sve sto cini za CG vaterpolo!) vodi brigu o ljetnjoj ligi i popularizaciji vaterpola, dok ostale zabolje...
Sramota! :mad: