Originally Posted by
Zedd
Tebe uzeh ugrubo za primjer jer si jedan od par ljudi na forumu koji su prekopirali tomove i tomove anti vax sadržaja. Opet da me ne shvatiš pogrešno, protiv tvog stava nemam ništa protiv, međutim ne ide mi nešto toliko grčevito branjenje tog stava, tj. pojedini idu iz krajnosti u krajnost na topicima koji su vezani za covid i usled toga iskreno izgubim volju da repliciram ikome.. Naletim ovako povremeno na temu i nemoj misliti da mi je toliki ego da mogu da na sve što je ispisano odgovorom prosto sa too long didn't read.. Naprotiv, pokušavam da razumijem stavove koji nisu jednaki sa mojima..
Opet, da pitam, na šta bi ličio topik da ja sad ispišem 2 strane o tome kako je dobro i potrebno da se vakcinišete a na drugoj strani da mi neko replicira na svaku riječ koju sam napisao.. Možda je to poenta foruma, samo pokušavam da preciziram - idete iz krajnosti u krajnost..
Vakcinacija je lični stav i trebalo bi da držva to poštuje, međutim trebalo bi da se i druga strana ispoštuje jer sve su prilike da ovo neće tek tako nestati jer je tu ona nepoznata - fakin mutacija.. Predpostavljam da je izvorni virus u pitanju, da bi ga do sad te iste vakcine stavile pod djelimičnu a možda i potpunu kontrolu..
Nije ođe toliko riječ oko efikasnosti vakcine, to smo apsolivrali, koliko je riječ o prihvatanju realnosti.. Ovaj virus je potvrdio da je sve ono što smo predpostavili da je set nekih univerzalnih vrijednosti zapadnog svijeta iliti demokratskih/poludemokratskih društava nedovoljan da se virus suzbije.. Naravno da ne podržavam ni represivni pristup koji se možda marketinški predstavlja kao uspjeh..
Ovo je više socialni eksperiment nego li biološki samo opet, ispada da su veće žrtve ljudi koji ne žele da se vakcinišu u smislu da njih sve ove mjere ugrožavaju i koji reaguju na svaku vijest o vakcinama, maskama itd. sa predpostavkom da oni znaju više nego ovi ostali..
Mislim da razumiješ zašto ne želim da se upuštam u takve diskusije..
Ne želite da se vakcinišete, potpuno ok, samo nemoj da kukate kako su posljedice toga došle iz vedra neba, jer nisu..